KamadoJos
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Als je een beetje gaat googlen op zoek naar een goede manier om een brisket klaar te maken wordt je overweldigd door de verschillende manieren, low and slow, high and fast en bij beide verschillende temperaturen, vet boven of beneden, wanneer inpakken en hoe zit het nu met de stall…. HELP!!!
Het is toch een stuk makkelijker als er maar 1 manier is om dit goed te doen… Helaas, meerdere wegen naar Rome. Maar welke dan? Gewoon 1 kiezen en op hoop van zegen dan maar…. Mijn MO is de volgende geworden.
BBQ tussen de 110 en 120 graden houden en het vlees (3,5kg) er op. Heb dit lekker in de gaten gehouden op een kleine afstand. Eerst met een kopje koffie en later een kleine alcoholische versnapering ;-)
Nadat het vlees er op was gegaan rond 9.00 begon het langzaam op te warmen, totdat de brisket zo’n 68 graden had bereikt. De temperatuur bleef toen hangen: de stall! Na een uurtje zonder verandering in temperatuur heb ik de boel ingepakt in alufolie.
Doordat de BBQ open ging vloog de temperatuur snel omhoog. Gelukkig kon ik alles weer temperen tot normale proportie. Om 16.30 was de kern op 95 graden en was vlees superzacht. Een tweetal uurtjes in de koelbox en we konden aanvallen. Resultaat was een heerlijk stuk(je) vlees
Lessons learned:
Laat je niet gek maken door alle verschillende methodes. Het kwam gewoon goed…
Ik heb tussendoor gesprayd met appelazijn/water, maar denk dat de bark daardoor wat te vochtig bleef…
Het is toch een stuk makkelijker als er maar 1 manier is om dit goed te doen… Helaas, meerdere wegen naar Rome. Maar welke dan? Gewoon 1 kiezen en op hoop van zegen dan maar…. Mijn MO is de volgende geworden.
BBQ tussen de 110 en 120 graden houden en het vlees (3,5kg) er op. Heb dit lekker in de gaten gehouden op een kleine afstand. Eerst met een kopje koffie en later een kleine alcoholische versnapering ;-)
Nadat het vlees er op was gegaan rond 9.00 begon het langzaam op te warmen, totdat de brisket zo’n 68 graden had bereikt. De temperatuur bleef toen hangen: de stall! Na een uurtje zonder verandering in temperatuur heb ik de boel ingepakt in alufolie.
Doordat de BBQ open ging vloog de temperatuur snel omhoog. Gelukkig kon ik alles weer temperen tot normale proportie. Om 16.30 was de kern op 95 graden en was vlees superzacht. Een tweetal uurtjes in de koelbox en we konden aanvallen. Resultaat was een heerlijk stuk(je) vlees
Lessons learned:
Laat je niet gek maken door alle verschillende methodes. Het kwam gewoon goed…
Ik heb tussendoor gesprayd met appelazijn/water, maar denk dat de bark daardoor wat te vochtig bleef…