- Berichten
- 4.941
Beste Genoten,
Het was de hoogste tijd om eens iets aan de fotowedstrijd te gaan doen. Ik heb al enige tijd mijn zinnen gezet op een mooie Rubia Gallega Ribeye.
Dus op de terugweg van Amsterdam naar huis even langs de forumsponsor gereden en een hele mooie 550gr Rubia Gallega dry aged Ribeye gekocht. Man wat ziet dat er geweldig uit. Er mocht natuurlijk wel wat bij. Dus ik heb wat van Guga gebruikt en wat van mezelf. En een heerlijke bacon wrapt potato gemaakt. En wat spiesjes met groentjes.
Hierbij de fotos
De ster van de avond. Een steak van deze kwaliteit heeft niet veel nodig. Enkel Zout, zwarte peper en knoflookpoeder.
Deze kon de koelkast in zodat het zout zn werk kon gaan doen.
Nu aan de gang met de marinade voor de aardappels.
-Paprika's en een pepertje grillen.
-4 teentjes knoflook
-eetlepel gemalen mosterdzaad.
Alles bij elkaar in een kom en flink met de mixer klein maken. De aardappels even goed inprikken met een vork zodat de marinade ook onder de schil kan komen.
Alles bij elkaar gooien in een zak die tegen hitte kan. De zak gaat voor een tijdje in heet water of een stoomoven. Zodat eea mooi kan intrekken. Na 1,5u aardappels uit de zak en omwikkelen met ontbijtspek. En vervolgens op hoge temp indirect op de BBQ.
De aardappelen hadden nog wel even nodig. Dus ondertussen nog wat spiesen gemaakt met champignons en tomaten met basilicum.
Zodra de aardappels goed beginnen te worden mocht de Ribeye er even bij. Om zo mooi voor te warmen. Tot een kern van 40gr.
Tegelijkertijd dat de Ribeye op de Q ging heb ik de WGA aangestoken en de GrillGrates loei heet gaan stoken. Want zn heerlijk stuk vlees verdient wat grillmarks.
Vlees kwam mooi op 40gr aan. Van de grote weber af gehaald. Spiesen er bij en de temp van de weber opgestookt. Zo konden de spiesen indirect grillen en de bacon rond de aardappels mooi krokant worden.
De fun kon nu beginnen. De ribeye kon afgegrild worden. Kijken of er wat strepen op te krijgen zijn. Daar gaan we
Dat ging geweldig goed. Wat een feest om te doen. Nu even rusten en het plankje opmaken en een mooie foto maken.
OMG wat was dit zalig. Echt een geweldig lekker stuk vlees. Mooie stukken vet, een heerlijk iets zuur biertje er bij. TOP.
Nu even na genieten van al die Foodporn, en waar kan je dat beter mee doen dan een geweldig bier
Iedereen bedankt voor het lezen en kijken.
Bram
Het was de hoogste tijd om eens iets aan de fotowedstrijd te gaan doen. Ik heb al enige tijd mijn zinnen gezet op een mooie Rubia Gallega Ribeye.
Dus op de terugweg van Amsterdam naar huis even langs de forumsponsor gereden en een hele mooie 550gr Rubia Gallega dry aged Ribeye gekocht. Man wat ziet dat er geweldig uit. Er mocht natuurlijk wel wat bij. Dus ik heb wat van Guga gebruikt en wat van mezelf. En een heerlijke bacon wrapt potato gemaakt. En wat spiesjes met groentjes.
Hierbij de fotos
De ster van de avond. Een steak van deze kwaliteit heeft niet veel nodig. Enkel Zout, zwarte peper en knoflookpoeder.


Deze kon de koelkast in zodat het zout zn werk kon gaan doen.
Nu aan de gang met de marinade voor de aardappels.
-Paprika's en een pepertje grillen.
-4 teentjes knoflook
-eetlepel gemalen mosterdzaad.
Alles bij elkaar in een kom en flink met de mixer klein maken. De aardappels even goed inprikken met een vork zodat de marinade ook onder de schil kan komen.
Alles bij elkaar gooien in een zak die tegen hitte kan. De zak gaat voor een tijdje in heet water of een stoomoven. Zodat eea mooi kan intrekken. Na 1,5u aardappels uit de zak en omwikkelen met ontbijtspek. En vervolgens op hoge temp indirect op de BBQ.







De aardappelen hadden nog wel even nodig. Dus ondertussen nog wat spiesen gemaakt met champignons en tomaten met basilicum.

Zodra de aardappels goed beginnen te worden mocht de Ribeye er even bij. Om zo mooi voor te warmen. Tot een kern van 40gr.
Tegelijkertijd dat de Ribeye op de Q ging heb ik de WGA aangestoken en de GrillGrates loei heet gaan stoken. Want zn heerlijk stuk vlees verdient wat grillmarks.



Vlees kwam mooi op 40gr aan. Van de grote weber af gehaald. Spiesen er bij en de temp van de weber opgestookt. Zo konden de spiesen indirect grillen en de bacon rond de aardappels mooi krokant worden.
De fun kon nu beginnen. De ribeye kon afgegrild worden. Kijken of er wat strepen op te krijgen zijn. Daar gaan we





Dat ging geweldig goed. Wat een feest om te doen. Nu even rusten en het plankje opmaken en een mooie foto maken.


OMG wat was dit zalig. Echt een geweldig lekker stuk vlees. Mooie stukken vet, een heerlijk iets zuur biertje er bij. TOP.
Nu even na genieten van al die Foodporn, en waar kan je dat beter mee doen dan een geweldig bier

Iedereen bedankt voor het lezen en kijken.
Bram
Laatst bewerkt: