BasBQ
Beef en Steak

Steaks and Beers. Rubia Gallega Ribeye en Bacon potatoes

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste Genoten,

Het was de hoogste tijd om eens iets aan de fotowedstrijd te gaan doen. Ik heb al enige tijd mijn zinnen gezet op een mooie Rubia Gallega Ribeye.
Dus op de terugweg van Amsterdam naar huis even langs de forumsponsor gereden en een hele mooie 550gr Rubia Gallega dry aged Ribeye gekocht. Man wat ziet dat er geweldig uit. Er mocht natuurlijk wel wat bij. Dus ik heb wat van Guga gebruikt en wat van mezelf. En een heerlijke bacon wrapt potato gemaakt. En wat spiesjes met groentjes.

Hierbij de fotos

De ster van de avond. Een steak van deze kwaliteit heeft niet veel nodig. Enkel Zout, zwarte peper en knoflookpoeder.

MmEufedh.jpg


KU4Ou95h.jpg


Deze kon de koelkast in zodat het zout zn werk kon gaan doen.
Nu aan de gang met de marinade voor de aardappels.
-Paprika's en een pepertje grillen.
-4 teentjes knoflook
-eetlepel gemalen mosterdzaad.
Alles bij elkaar in een kom en flink met de mixer klein maken. De aardappels even goed inprikken met een vork zodat de marinade ook onder de schil kan komen.
Alles bij elkaar gooien in een zak die tegen hitte kan. De zak gaat voor een tijdje in heet water of een stoomoven. Zodat eea mooi kan intrekken. Na 1,5u aardappels uit de zak en omwikkelen met ontbijtspek. En vervolgens op hoge temp indirect op de BBQ.

qTk9w4Rh.jpg


2kc3UIgh.jpg


vwHcvwXh.jpg


SMDIQNyh.jpg


sSvUJvzh.jpg


nzqmkQ3h.jpg


UrHesuEh.jpg


De aardappelen hadden nog wel even nodig. Dus ondertussen nog wat spiesen gemaakt met champignons en tomaten met basilicum.

sUotAhMh.jpg


Zodra de aardappels goed beginnen te worden mocht de Ribeye er even bij. Om zo mooi voor te warmen. Tot een kern van 40gr.
Tegelijkertijd dat de Ribeye op de Q ging heb ik de WGA aangestoken en de GrillGrates loei heet gaan stoken. Want zn heerlijk stuk vlees verdient wat grillmarks.

OlpQmlvh.jpg


Rv8OHXeh.jpg


Zi3pImTh.jpg


Vlees kwam mooi op 40gr aan. Van de grote weber af gehaald. Spiesen er bij en de temp van de weber opgestookt. Zo konden de spiesen indirect grillen en de bacon rond de aardappels mooi krokant worden.
De fun kon nu beginnen. De ribeye kon afgegrild worden. Kijken of er wat strepen op te krijgen zijn. Daar gaan we :cool:

rDTJdArh.jpg


vwCtB7ah.jpg


HCZN0jAh.jpg


vpYI49fh.jpg


Dat ging geweldig goed. Wat een feest om te doen. Nu even rusten en het plankje opmaken en een mooie foto maken.

CHeBnblh.jpg


rwYtH1gh.jpg


OMG wat was dit zalig. Echt een geweldig lekker stuk vlees. Mooie stukken vet, een heerlijk iets zuur biertje er bij. TOP.

Nu even na genieten van al die Foodporn, en waar kan je dat beter mee doen dan een geweldig bier

7KwdEOLh.jpg


Iedereen bedankt voor het lezen en kijken.
Bram
 
Laatst bewerkt:
Lekker Bram, succes bij de wedstrijd. (y)
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooi werk broer.
Van de week toevallig ook een steak van Rubia Gallega gegeten, maar dat was slechts een lullige 300 gram en zonder been.
Wel mooi spul.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Wat een topideeën....... copy-paste!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooi werk broer.
Van de week toevallig ook een steak van Rubia Gallega gegeten, maar dat was slechts een lullige 300 gram en zonder been.
Wel mooi spul.

Super vlees broer. Dit was ook zonder been. De volle 550gr is op gegaan
 
Fantastisch Bram! Jouw tip om het vetje van het vlees te laten combiberen met het zuurtje in de Geuze spreekt me wel aan. Dat ga ik zeker ook eens doen! Mooi foto's kerel, veel succes met de wedstrijd!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker! Ziet er goed uit.. tegen zulke foto's en gerechten kan ik niet op 😅
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
wow! in 1 woord: topniveau.
complimenten Bram. Een prachtig plankje compleet van de q. schitterend
en helemaal met je eens: alleen zout, peper en knoflookpoeder. meer is killing
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Fantastisch Bram! Jouw tip om het vetje van het vlees te laten combiberen met het zuurtje in de Geuze spreekt me wel aan. Dat ga ik zeker ook eens doen! Mooi foto's kerel, veel succes met de wedstrijd!

Zeker doen Sander. Deze oude Geus gaat zo lekker samen met deze steak. Ook omdat deze wat gerijpt is. Net als het vlees. Ik zit nu nog na te genieten
En jou biertje was ook super. Lekker fruitig en hoppig. Precies wat een IPA liefhebber van houdt.
 
Lekker! Ziet er goed uit.. tegen zulke foto's en gerechten kan ik niet op

Het gaat hier niet altijd goed hoor hahaha.
Maar het mooie van de fotowedstrijd is vooral het gevarieerde BBQ-en. En dat je dingen gaat maken die je normaal niet maakt. Waarbij je vaak culinair aan de slag gaat om ook een leuke presentatie te maken. Voor je het weet heb je een complete stelling in de garage cool met allerhande BBQ spullen
 
Terug
Bovenaan Onderaan