BasBQ
Beef en Steak

St Louis Style Porky Steaks

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.662
Afgelopen zaterdag nog maar eens St. Louissteaks gemaakt.
Twee stukjes procureur van 280 - 300 gr.
Deze in een fijn rubje gezet, ingepakt en 6h in de koelkast gezet
Rubje van cajun kruidenmix, aangevuld met wat extra knoflook-, mosterd-, en gerookte paprika poeder.
Vooraf de steaks ingesmeerd met een beetje mosterd voor het plakken van de rub. Zie nog niet direct de toegevoegde waarde hiervan.

IMG_4448.jpg
IMG_4449.JPG
IMG_4451.jpg


Onder tussen een lekker bbq saus gemaakt. Beetje pittig, niet te zoet.

IMG_4452.JPG
IMG_4453.jpg


De W47 klaar gemaakt voor 200C direct. De steakjes daarop gegrild. 6 min per kant. Daarna de Q terug geregeld.

IMG_4454.JPG
IMG_4456.jpg


Aansluitend de steaks in een alu bakje gedaan. Bedekt met de helft bbq saus en de andere helft met een Cornet Oaked.
Gelukkig bleef wat sap over. 😋
IMG_4458.jpg

Dan de steaks 2h op lage temperatuur laten stoven tot een kerntemperatuur van 85 C. De steaks vervolgens uit het bakje gehaald en nog kort gegrild.
Op het einde van de rit nog enkele tomaten gegrild.

IMG_4206.jpg

IMG_4207.jpg


De steaks waren nog licht stevig, maar met een vork door te steken.

IMG_4213.jpg


Bordje opgemaakt en samen met frietjes en de gegrilde tomaten verorberd.

IMG_4216.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er keurig uit hoor. Zal vast goed gesmaakt hebben.
 
Mooi bordje 👌🏻, heerlijk!
 
Ligt er lekker bij op het bordje

De mosterd is voor het blijven plakken van de rub, alleen dat
 
Schuif maar door
Ziet er goed uit zeg
 
Dat ziet er lekker uit Peter. Water loopt me in de mond. Laatste weken erg druk geweest hier. Geen tijd gehad voor de BBQ. Maar als ik deze plaatjes zo weer zie gaat het gelijk kriebelen.
 
Lach niet om de keuzes van jouw vrouw. Jij bent er één van

Ha Lars, ???? Zal wel aan mij liggen, maar ik vat hem niet...
 
Terug
Bovenaan Onderaan