- Berichten
- 4.946
Beste BBQ genoten.
Ook ik heb me deze maand vergrepen aan die overheerlijk kippenvleugels. Sinds mijn ontdekking van Sriracha saus wilde ik al eens kip marineren in deze saus. Heerlijke saus en lekker pittig. Na wat speuren op het www zijn er meer mensen die dit ooit gedaan hebben dus leek mij dit wel een strak plan.
Niet heel bijzonder moeilijk of culinair. Maar gewoon verschrikkelijk lekker. Daar gaan we.
Recept voor marinade
3 el sriracha saus (hier kan je mee spelen ivm pittige)
3 el sojasaus
2 el honing
2 el citroensap
2 teentje knoflook gehakt
Duim verse gember geraspt
Zeezout
Olijfolie
Ingrediënten samen brengen in een kom en goed mixen.
Vleugeltjes in een zip Lock zak, marinade er bij en mengen maar. Daarna minimaal 3u in de koelkast laten marineren.
Nu de marinade lekker heeft kunnen inwerken kan de Q aan en de vleugels er op. Ik heb er nog een paar stukjes cederhout toe gevoegd voor een heerlijke zoete rook smaak.
Restant van de marinade heb ik even ingekookt en halverwege de run nog eens over de vleugels gekwast.
Zodra de vleugels gaar waren nog even kort aanzetten op het gietijzer voor een extra krokante laagje.
Dat ruikt heerlijk. Snel op een plankje leggen, biertje er bij en smullen maar.
Wat een feest als er vleugels op tafel komen. Deze waren wel redelijk pittig. De kids vonden ze heerlijk. Maar dan moest de vel en saus er wel zo veel mogelijk af hahaha. Weer een heerlijke variatie op vleugels rijker en met grote blij van tafel gegaan.
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.
Ook ik heb me deze maand vergrepen aan die overheerlijk kippenvleugels. Sinds mijn ontdekking van Sriracha saus wilde ik al eens kip marineren in deze saus. Heerlijke saus en lekker pittig. Na wat speuren op het www zijn er meer mensen die dit ooit gedaan hebben dus leek mij dit wel een strak plan.
Niet heel bijzonder moeilijk of culinair. Maar gewoon verschrikkelijk lekker. Daar gaan we.
Recept voor marinade
3 el sriracha saus (hier kan je mee spelen ivm pittige)
3 el sojasaus
2 el honing
2 el citroensap
2 teentje knoflook gehakt
Duim verse gember geraspt
Zeezout
Olijfolie
Ingrediënten samen brengen in een kom en goed mixen.
Vleugeltjes in een zip Lock zak, marinade er bij en mengen maar. Daarna minimaal 3u in de koelkast laten marineren.
Nu de marinade lekker heeft kunnen inwerken kan de Q aan en de vleugels er op. Ik heb er nog een paar stukjes cederhout toe gevoegd voor een heerlijke zoete rook smaak.
Restant van de marinade heb ik even ingekookt en halverwege de run nog eens over de vleugels gekwast.
Zodra de vleugels gaar waren nog even kort aanzetten op het gietijzer voor een extra krokante laagje.
Dat ruikt heerlijk. Snel op een plankje leggen, biertje er bij en smullen maar.
Wat een feest als er vleugels op tafel komen. Deze waren wel redelijk pittig. De kids vonden ze heerlijk. Maar dan moest de vel en saus er wel zo veel mogelijk af hahaha. Weer een heerlijke variatie op vleugels rijker en met grote blij van tafel gegaan.
Bedankt voor het kijken en lezen
Bram.