BasBQ
Beef en Steak

Speksteen

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.458
Gemeten met een een IR thermometer. Gietijzer is minder glad maar geeft ook een mooie korst.
En ik heb hem lang op laten warmen, ben langzaam begonnen omdat ik nog steeds aan het experimenteren ben met de KJ. Maar hij heeft wel ff nodig hoor.
 

Rogier

Stoker
 
 
Berichten
442
Kan iemand mij vertellen of de speksteen voor de classic Joe ook op de platesetter houder van de bastard large past?
 

Just Vodka

Kooltjesharker
 
Berichten
113
@noskos leuk filmpje weer!
Ook al in de comments gezet, maar die roosters kan je vinden onder de naam koelrek koel rooster. Worden blijkbaar vaak gebruikt om koekjes die uit de oven komen te laten afkoelen/drogen.

En bij veel gebruik plakken op den duur de steaks vrijwel ook niet meer. Smash burgers blijft toch wel een plak werk, en zoals ik eerder al zei... Voor zichtig lossteken met spatels om schrammen te voorkomen want speksteen is redelijk zacht.
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.841
Klinkt goed. Zou een mayosear daar ook op gaan, of kan ie daar niet tegen?

Ik doe wel altijd mijn steaks reverse sear. Maar de speksteen van het begin onderaan ipv de deflector, zal deze dan al flink opwarmen.
 
Bovenaan Onderaan