BasBQ
Beef en Steak

Speksteen

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.458
Netjes van KJ 😎
En nu nog netter. Binnen 48 u na de melding.

20220810_165930.jpg
 

Ric

Kooltjesharker
Berichten
191
Ik denk dat je voor de Large maar 1 keuze hebt en dat is die van de classic Joe (46cm) ,ik heb er vandaag toevallig 1 besteld…
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
237
Heb me deze week ook de Kamado Joe speksteen aangeschaft. Voornamelijk voor de steaks en burgers. Maar zal in de toekomst ook wel wat gaan proberen met vis, coquilles,...

Voor de reverse sear steaks lees ik dat je de speksteen best onderaan legt, zodat die dienst kan doen als heat deflector en in de tussentijd al kan opwarmen.
-> op welke temp breng je uiteindelijk de steen best om te searen? 300-350°C ?

Voor burgers op de speksteen kom ik online enkel maar smash burgers tegen, die je al van in het begin op de steen legt. (Welke temp steen?)
Maar hoe pak je het aan met gewone (dikkere) burgers? Ook direct van begin op de steen? Of reverse sear?
 
Laatst bewerkt:

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
ik laat de steen inderdaad rustig mee opwarmen.
meestal gebruik ik de steen op een temperatuur tussen de 200 en 225°C.

Voor het sear, smashburgers, hambrugers, allemaal dezelfde temperatuur (en dan de kern in het oog houden uiteraard).
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
237
Bedankt Stijn. Dat is een stukje lager dan ik dacht. Voor smashburgers kwam ik online zelfs temperaturen van 300-350°C tegen.

Had mijn gewone burgers op de steen gelegd toen deze 350°C was. Hier en daar toch een stukje zwart. Volgende keer eens jouw temperatuur proberen.

Jij bedoelt toch ook de temperatuur van de steen, en niet van de bbq zelf? Die kunnen namelijk nogal fel verschillen, geloof ik.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
ik laat hem lang mee op temperatuur komen, in het begin wel eens die steen gemeten maar weet het niet exact meer.

Ik laat de dome ergens tussen de 200/225°C en lang genoeg opwarmen.
voor mij geeft dit een mooie korst, niet te snel zodat je wat tijd hebt maar toch een krokantje.
 

Ericamado

Stoker
 
 
Berichten
368
Ik laat de speksteen ook vanaf begin langzaam mee op temperatuur komen om uit te komen op 200-220°C dome temperatuur en speksteen dan ±280°C. Let er wel op dat de temperatuur met opgewarmde speksteen moeilijk is te temperen.
 

Just Vodka

Kooltjesharker
 
Berichten
238
Meestal tussen de 300 330 graden voor smashburgers en reverse sear. Je moet dan wel snel werken met smashburgers.
 

Rogier

Pitmaster
 
 
 
Berichten
938
Ik ga zelf voor een temperatuur ergens tussen de 250 en 300 graden van de steen.
 
Bovenaan Onderaan