- Berichten
- 5.060
Gisteren een onbedwingbare behoefte om weer eens oerhammetjes te maken. Ik had nog Livar hammetjes van 250 gr. in de diepvries.
Hammetjes in de eigen gemaakte dry rubbie gezet. (rub volgens recept van https://bbq-helden.nl/recepten/oerhammetjes-met-mosterdsaus/)
Dit tezamen met een carolina mustard sauce volgens het recept van Noskos. (https://www.bbq-nl.com/carolina-mustard-sauce/).
De BGE op 110 C. gebracht. Hammetjes indirect laten roken tot een temperatuur van 70 C. (dikke 2h)
Daarna de hammetjes ingepakt in folie met carolina mustard sauce
Hammetjes verder laten garen tot een kerntemp. van 95 C. voor 30 minuten.
Uitpakt, ff laten rusten en ingesmeerd met de mustard saus.
Ondertussen de BGE naar 220 C. gebracht voor het bakken van wat aardappeltjes. De hammetjes nog ff gegrild voor 15 minuten.
Daarbij nog een louisiana coleslaw gemaakt.
Ut waas dus weer lekker.
Ik heb nog wat van deze hammetjes. Volgende keer ga ik ze nog iets verder door garen.
Hammetjes in de eigen gemaakte dry rubbie gezet. (rub volgens recept van https://bbq-helden.nl/recepten/oerhammetjes-met-mosterdsaus/)
Dit tezamen met een carolina mustard sauce volgens het recept van Noskos. (https://www.bbq-nl.com/carolina-mustard-sauce/).
De BGE op 110 C. gebracht. Hammetjes indirect laten roken tot een temperatuur van 70 C. (dikke 2h)
Daarna de hammetjes ingepakt in folie met carolina mustard sauce
Hammetjes verder laten garen tot een kerntemp. van 95 C. voor 30 minuten.
Uitpakt, ff laten rusten en ingesmeerd met de mustard saus.
Ondertussen de BGE naar 220 C. gebracht voor het bakken van wat aardappeltjes. De hammetjes nog ff gegrild voor 15 minuten.
Daarbij nog een louisiana coleslaw gemaakt.
Ut waas dus weer lekker.
Ik heb nog wat van deze hammetjes. Volgende keer ga ik ze nog iets verder door garen.