- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten.
Het werd weer eens tijd voor een draadje. Op het YT kanaal van PitmasteX zag ik zijn sidekick Morris beefribs aan het spit maken. Dat sprak mij direct aan. Mede omdat het spitje hier alweer een tijde niet gebruikt is. En er nog een stel Ierse Shortribs in de vriezer lag. Lekker wat koolsla uit eigen tuin en wat aardappel wedges voor erbij. Dat klinkt iig als een succes. Of dat ook zo uitgepakt is gaan jullie zo zien/lezen
Avond van tevoren de Shortribs in de drybrine gezet. Ook het vet kruislings ingesneden en het membraan aan de achterzijde verwijdert.
Zaterdag ochtend begonnen met de oogst van een paar volgroeide spitskolen. Deze schoon maken en met de nodige ingrediënten mixen tot een mooie koolsla. Deze kon lekker samen intrekken voor de avond.
Nu dit allemaal klaar stond kon ik nog even wat laatste dingen aan de voortuin afronden. Plantjes zijn geplant. En de boomschors verdeeld. Helemaal klaar voor de zomer. @mrooding was benieuwd hoe het geworden was. Dus hierbij de plaatjes van de “vlindertuin” volgens de ontwerpster.
Genoeg zweverig gedaan. Op naar de BBQ om m’n reputatie te redden. Het was ondertussen half vier. Het vuur in de weber mocht aan. En de Shortribs aan het spit geregen. Vooraf nog wat peper en knoflookpoeder over de ribs gestrooid. Volgens recept zouden ze 2u nodig hebben om op 92gr kern te komen. Ik ben benieuwd. Daar gaan ze.
Dat ziet er wel heel gaaf uit. Lekker wat blokjes eik er bij voor wat rook. Geen id wat de temp in de Q is. Ik gok ergens rond de 150-170gr.
Na een uurtje even spieken. Kijken hoe de ribs het doen.
Dat ziet er al veelbelovend uit. Het vet bubbelt lekker weg. Het vlees kleurt mooi. Even te temp checken En die zat gemiddeld op de 75gr. Deksel weer dicht. En lekker laten draaien die handel. Na een halfuurtje nog eens kijken. Dit ivm de aardappels. Die hebben ongeveer 30 min nodig. Dat zou nu prima aan kunnen sluiten. Ribs zijn nu tegen de 85gr. Dat gaat redelijk snel. Aardappels kunnen er op. Helaas geen foto’s van. Maar dat hebben jullie geloof ik wel eens vaker gezien.
Na bijna 2u aan het spit was de kern 92-95gr kern. Op een aantal plekken geprikt en het vlees was boter mals. En zag er super uit. de botjes laten al een beetje los zelfs.
Ondertussen waren de aardappels klaar. De koolsla is mooi samen gesmolten. Dus konden we aan tafel.
OMG dit schreeuwt BBQ. Het vlees is vergelijkbaar met de Easterwood ribs van Frits. Mooi mals. Maar toch een bite. Het viel zo van het bot af, maar toch nog dat extra beetje structuur. Heerlijk sappig en vol van smaak. Voor mij de beste Shortribs die ik tot nu toe gehad heb. En hoe mooi is het, binnen 2u Shortribs op tafel. TOP
Gelukkig was er ook nog een ribje over voor de lunch van zondag. Eindelijk een reden om m’n mini DO eens uit de verpakking te halen. Lekker smoren met een teentje knoflook en een wat halve uiringen. Klein klontje boter erbij en gaan.
En dan lekker low en slow op de Q. 120gr indirect. Voor een paar uurtjes.
Tegen de lunch was het vlees helemaal los gesmoord. En viel het zo uit elkaar. Tijd om op het broodje te gaan en nog eens na genieten van een weekend BBQ.
Het was weer een heerlijk weekendje BBQ met een heerlijk paar maaltjes.
Bedankt voor het lezen en kijken.
Bram.
Het werd weer eens tijd voor een draadje. Op het YT kanaal van PitmasteX zag ik zijn sidekick Morris beefribs aan het spit maken. Dat sprak mij direct aan. Mede omdat het spitje hier alweer een tijde niet gebruikt is. En er nog een stel Ierse Shortribs in de vriezer lag. Lekker wat koolsla uit eigen tuin en wat aardappel wedges voor erbij. Dat klinkt iig als een succes. Of dat ook zo uitgepakt is gaan jullie zo zien/lezen

Avond van tevoren de Shortribs in de drybrine gezet. Ook het vet kruislings ingesneden en het membraan aan de achterzijde verwijdert.
Zaterdag ochtend begonnen met de oogst van een paar volgroeide spitskolen. Deze schoon maken en met de nodige ingrediënten mixen tot een mooie koolsla. Deze kon lekker samen intrekken voor de avond.
Nu dit allemaal klaar stond kon ik nog even wat laatste dingen aan de voortuin afronden. Plantjes zijn geplant. En de boomschors verdeeld. Helemaal klaar voor de zomer. @mrooding was benieuwd hoe het geworden was. Dus hierbij de plaatjes van de “vlindertuin” volgens de ontwerpster.
Genoeg zweverig gedaan. Op naar de BBQ om m’n reputatie te redden. Het was ondertussen half vier. Het vuur in de weber mocht aan. En de Shortribs aan het spit geregen. Vooraf nog wat peper en knoflookpoeder over de ribs gestrooid. Volgens recept zouden ze 2u nodig hebben om op 92gr kern te komen. Ik ben benieuwd. Daar gaan ze.
Dat ziet er wel heel gaaf uit. Lekker wat blokjes eik er bij voor wat rook. Geen id wat de temp in de Q is. Ik gok ergens rond de 150-170gr.
Na een uurtje even spieken. Kijken hoe de ribs het doen.
Dat ziet er al veelbelovend uit. Het vet bubbelt lekker weg. Het vlees kleurt mooi. Even te temp checken En die zat gemiddeld op de 75gr. Deksel weer dicht. En lekker laten draaien die handel. Na een halfuurtje nog eens kijken. Dit ivm de aardappels. Die hebben ongeveer 30 min nodig. Dat zou nu prima aan kunnen sluiten. Ribs zijn nu tegen de 85gr. Dat gaat redelijk snel. Aardappels kunnen er op. Helaas geen foto’s van. Maar dat hebben jullie geloof ik wel eens vaker gezien.
Na bijna 2u aan het spit was de kern 92-95gr kern. Op een aantal plekken geprikt en het vlees was boter mals. En zag er super uit. de botjes laten al een beetje los zelfs.
Ondertussen waren de aardappels klaar. De koolsla is mooi samen gesmolten. Dus konden we aan tafel.
OMG dit schreeuwt BBQ. Het vlees is vergelijkbaar met de Easterwood ribs van Frits. Mooi mals. Maar toch een bite. Het viel zo van het bot af, maar toch nog dat extra beetje structuur. Heerlijk sappig en vol van smaak. Voor mij de beste Shortribs die ik tot nu toe gehad heb. En hoe mooi is het, binnen 2u Shortribs op tafel. TOP
Gelukkig was er ook nog een ribje over voor de lunch van zondag. Eindelijk een reden om m’n mini DO eens uit de verpakking te halen. Lekker smoren met een teentje knoflook en een wat halve uiringen. Klein klontje boter erbij en gaan.
En dan lekker low en slow op de Q. 120gr indirect. Voor een paar uurtjes.
Tegen de lunch was het vlees helemaal los gesmoord. En viel het zo uit elkaar. Tijd om op het broodje te gaan en nog eens na genieten van een weekend BBQ.
Het was weer een heerlijk weekendje BBQ met een heerlijk paar maaltjes.
Bedankt voor het lezen en kijken.
Bram.
Laatst bewerkt: