BasBQ
Beef en Steak

Short ribs

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Vandaag staan short ribs op het programma met als bijgerecht gebakken aardappeltjes en baked beans. Gisteren als het overtollige vet verwijderd en vast in het zout gezet.
3E8EF3A3-486F-411A-8990-2DC9A819BE46.jpeg
F369F7C3-8584-4050-A86D-389EA821073D.jpeg
0271B85A-BB6F-413E-82E1-64BEF736692D.jpeg
3B753FE6-F806-4260-B30B-3850D903DAA0.jpeg

Het vet heb ik gesmolten, die ga ik gebruiken om de aardappeltjes in te bakken, dit was trouwens niet alles hoor.
65028D06-AE94-43D0-A3CD-36888F335BD0.jpeg

57851963-C978-43AE-851C-AE7533698C53.jpeg


Tja, soms heb je van die dagen dat het allemaal een stuk sneller gaat dan gepland, kern zit na 2uur al boven de 70 graden. Dat wordt denk ik lunch ipv avondeten :D
0E48EAFE-E2AB-4A56-BFB6-924C057DDF70.jpeg


kern zit nu op 80 graden, waarschijnlijk nog een uurtje of 2
812407A8-7844-419E-8871-ACF5E2365165.jpeg


Wat blijft er toch weinig vlees over zeg ;). Baked beans staan ondertussen ook te bakken.
912AE15E-B0E4-46EB-AB46-223DBA4FC696.jpeg

Ooh man was was dit lekker zeg. Vlees had wat taaie stukken en had een stevige bite.
volgende keer pak ik hem wel in, maar die krokante korst was wel heerlijk. Baked beans waren verder prima, alleen wat veel over dus morgen wordt het eieren, spek en baked besns voor ontbijt :D

84C5F512-DCBF-4FF0-96C1-51DE26FF78B7.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er al goed uit ben benieuwd naar het eindresultaat.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Show me the bones, of hoe moeten we dat nu roepen? :p

Na 2u al boven de 70° is idd een rappe. Dat wordt zelfs niet inpakken. Heb je hem geïnjecteerd?
Ik moet er nog aan beginnen ergens de komende weken, maar ik hou rekening met 10 uur in totaal.
 
Show me the bones, of hoe moeten we dat nu roepen? :p

Na 2u al boven de 70° is idd een rappe. Dat wordt zelfs niet inpakken. Heb je hem geïnjecteerd?
Ik moet er nog aan beginnen ergens de komende weken, maar ik hou rekening met 10 uur in totaal.
Niet geïnjecteerd, de vetmarmering was best goed dus vond het niet nodig. Inpakken was ik sowieso niet van plan, bedoeling is gewoon texas style (peper, zout en eikenrook). Volgens amazing ribs pakken ze daar de beef ribs niet in.
 
Niet geïnjecteerd, de vetmarmering was best goed dus vond het niet nodig. Inpakken was ik sowieso niet van plan, bedoeling is gewoon texas style (peper, zout en eikenrook). Volgens amazing ribs pakken ze daar de beef ribs niet in.

ik ga wss wel injecteren omdat he BWB ras is.
hoe ver zit je nu dan qua temp? Loopt het zoals gepland?
 
Wil baked beans ook snel een keer maken heb je daar een recept voor? Of maak je dat vaker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Uiteindelijk waren duurde de laatste 10 graden ontzettend lang. Dikste stuk heeft er 9.5 uur op gelegen, dus niet heel ver van de geplande 10 uur

Thanx. Dan weet ik toch iets. Met inpakken wss 2 uurtjes minder. Laat het smaken.
 
wat een feestje is dat geweest zeg
heerlijk
 
Dat ziet er uit als een heerlijk bordje. Het ontbijt zal vast ook heerlijk zijn met de leftovers.
 
Ook hier zie ik geen gekke dingen :p Krijg er gewoon honger van!
 
Terug
Bovenaan Onderaan