Goedeavond BBQ medemens.
Nog even een korte rapportage van mijn tweede run met Short Ribs van afgelopen zondag. Na het weekend ervoor in de sneeuw gestaan te hebben om een ribroast te reverse searen, was het dit weekend met het betere weer tijd voor low en slow.
De eerste keer waren mijn short ribs wat droog (matige kwaliteit vlees) en dit keer had ik een mooi stuk schots "prime" beef met wat meer marbeling.
Helaas ben ik vergeten een foto te maken voor die de BBQ op ging, maar wel een plaatje van dat ie er net op lag.
Op het 17 jaar oude beestje met een snake van ecobrasa met wat hickory hout:
Vervolgens een bark gecreëerd door de combinatie van zout, peper, knoflookpoeder en natuurlijk de rook:
Na circa 3,5-4 uur ingepakt en in de folie verder gegaard.
De run verliep heel stabiel tussen de 110-115C (gemeten met de Meater+). Na een uur of 6 in totaal op de Q de ribs een klein uurtje laten rusten en vervolgens uit de verpakking gehaald:
Om hem vervolgens aan te snijden:
Waarna het smikkelen kon beginnen (door onder andere een trotse kok):
Geserveerd met een frisse salade met kool, sla, komkommer, augurk, een sjalotje en een frisse dressing met o.a. dille.
Wat mij betreft zeer geslaagd. Geen enkele tegenslag gehad, echt een top run
Op naar de volgende!
Nog even een korte rapportage van mijn tweede run met Short Ribs van afgelopen zondag. Na het weekend ervoor in de sneeuw gestaan te hebben om een ribroast te reverse searen, was het dit weekend met het betere weer tijd voor low en slow.
De eerste keer waren mijn short ribs wat droog (matige kwaliteit vlees) en dit keer had ik een mooi stuk schots "prime" beef met wat meer marbeling.
Helaas ben ik vergeten een foto te maken voor die de BBQ op ging, maar wel een plaatje van dat ie er net op lag.
Op het 17 jaar oude beestje met een snake van ecobrasa met wat hickory hout:
Vervolgens een bark gecreëerd door de combinatie van zout, peper, knoflookpoeder en natuurlijk de rook:
Na circa 3,5-4 uur ingepakt en in de folie verder gegaard.
De run verliep heel stabiel tussen de 110-115C (gemeten met de Meater+). Na een uur of 6 in totaal op de Q de ribs een klein uurtje laten rusten en vervolgens uit de verpakking gehaald:
Om hem vervolgens aan te snijden:
Waarna het smikkelen kon beginnen (door onder andere een trotse kok):
Geserveerd met een frisse salade met kool, sla, komkommer, augurk, een sjalotje en een frisse dressing met o.a. dille.
Wat mij betreft zeer geslaagd. Geen enkele tegenslag gehad, echt een top run

Op naar de volgende!