Beste Q'ers,
Naar enkele berichtjes zal ik toch eventjes het "receptje" voor Rollies krieltjes posten!

De foto zegt eigenlijk al voldoende, in dit geval heb ik gebruikt:
1 kilo krieltjes
1 bakje kruidenboter
4 ? 5 sjalotjes.
- De krieltjes gooi je in een pan/schaal;
- De sjalotjes snij je je in kleine partjes of grof als je wat meer bite wil hebben (voor bijvoorbeeld in de puree).
- Evenredig over de schaal/pan een klein bakje kruidenboter verdelen
Vervolgens zet je de schaal/pan in de Q met alluminiumfolie erover om de hitte niet weg te laten gaan. Ik heb ze twee uur bij 150 graden zachtjes laten gaar worden.
Wacht met de folie er af te halen totdat je ze op tafel hebt gezet, de geur die er vanaf komt is heer-lijk! Hussel dan eventjes de krieltjes nog door elkaar zodat alles mooi in de kruidenboter is gedompeld!
Eet smakelijk!
p.s: Leuke variatie is met grote aardappelen, en deze erna pureren. De lekkerste aardappel purree die je ooit op hebt!
Naar enkele berichtjes zal ik toch eventjes het "receptje" voor Rollies krieltjes posten!

De foto zegt eigenlijk al voldoende, in dit geval heb ik gebruikt:
1 kilo krieltjes
1 bakje kruidenboter
4 ? 5 sjalotjes.
- De krieltjes gooi je in een pan/schaal;
- De sjalotjes snij je je in kleine partjes of grof als je wat meer bite wil hebben (voor bijvoorbeeld in de puree).
- Evenredig over de schaal/pan een klein bakje kruidenboter verdelen
Vervolgens zet je de schaal/pan in de Q met alluminiumfolie erover om de hitte niet weg te laten gaan. Ik heb ze twee uur bij 150 graden zachtjes laten gaar worden.
Wacht met de folie er af te halen totdat je ze op tafel hebt gezet, de geur die er vanaf komt is heer-lijk! Hussel dan eventjes de krieltjes nog door elkaar zodat alles mooi in de kruidenboter is gedompeld!

Eet smakelijk!
p.s: Leuke variatie is met grote aardappelen, en deze erna pureren. De lekkerste aardappel purree die je ooit op hebt!
