BasBQ
Beef en Steak

Rollies krieltjes!

 
 
 

Rolaanndd

Stoker
Berichten
397
Beste Q'ers,

Naar enkele berichtjes zal ik toch eventjes het "receptje" voor Rollies krieltjes posten!



De foto zegt eigenlijk al voldoende, in dit geval heb ik gebruikt:

1 kilo krieltjes
1 bakje kruidenboter
4 ? 5 sjalotjes.

- De krieltjes gooi je in een pan/schaal;
- De sjalotjes snij je je in kleine partjes of grof als je wat meer bite wil hebben (voor bijvoorbeeld in de puree).
- Evenredig over de schaal/pan een klein bakje kruidenboter verdelen

Vervolgens zet je de schaal/pan in de Q met alluminiumfolie erover om de hitte niet weg te laten gaan.  Ik heb ze twee uur bij 150 graden zachtjes laten gaar worden. 

Wacht met de folie er af te halen totdat je ze op tafel hebt gezet, de geur die er vanaf komt is heer-lijk! Hussel dan eventjes de krieltjes nog door elkaar zodat alles mooi in de kruidenboter is gedompeld! :)

Eet smakelijk!


p.s: Leuke variatie is met grote aardappelen, en deze erna pureren. De lekkerste aardappel purree die je ooit op hebt! ;)

 
Volgende keer staan ze erbij. ;)
Dank voor het delen.
 
heb ze vandaag gemaakt, ze waren heerlijk  :)
 
Proef je nog bbq als de folie erover zit?
 
nee, dat niet, maar is gewoon heerlijk bij een mooi stukje vlees en haricot verts
 
Ja, dat denk ik ook wel. Laatst iets soortgelijks gedaan,maar dan zonder folie.
En met roomboter + rozemarijn + tijm ipv kruidenboter
 
Leo zei:
heb ze vandaag gemaakt, ze waren heerlijk  :)

Goed om te horen Leo!

En inderdaad, je proeft geen bbq maar dat is ook niet nodig als je een goed stuk vlees hebt :)
 
In al z'n eenvoud best heel gaaf!

Staat in mn receptenboek inmiddels!
 
Toppie! Lekker hoor.

Die piepertjes moet je idd wel altijd heel lang op zetten.
 
Lekker hoor, en die tip over de puree ga ik ook zeker proberen!
 
lekker gerechtje!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan