- Berichten
- 65
Ja, daar zit je dan. Vorige week een positieve corona test terug gekregen. Gelukkig weinig last, dus wat doe je dan. Natuurlijk gewoon de Q aansteken. Ik had in de vriezer nog een kilo kippenvleugels liggen dus deze gepekeld in een een natte pekel van water en zeezout voor een uur of 4. Vervolges het zout eraf gespoeld onder de kraan en lekker in de zelfgemaakte chickenrub gezet.
Zonder af te dekken in de koelkast gezet zodat de smaken van de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken. De volgende dag de Weber Master Touch aangestoken. Lekker de briketten in het midden in de kolenmandjes en de vleugels in een cirkel er omheen. Dik anderhalf uur indirect laten garen en daarna ingesmeerd met barbecue saus. Nog even af grillen en je hebt heerlijke simpele kippenvleugeltjes. Echt fantastisch en door het pekelen blijven ze super mals, zelfs als je ze door laat garen tot een wat hogere temperatuur. Deze zaten op de kern tussen de 80 en de 92. Ligt een beetje aan de grootte.
Zonder af te dekken in de koelkast gezet zodat de smaken van de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken. De volgende dag de Weber Master Touch aangestoken. Lekker de briketten in het midden in de kolenmandjes en de vleugels in een cirkel er omheen. Dik anderhalf uur indirect laten garen en daarna ingesmeerd met barbecue saus. Nog even af grillen en je hebt heerlijke simpele kippenvleugeltjes. Echt fantastisch en door het pekelen blijven ze super mals, zelfs als je ze door laat garen tot een wat hogere temperatuur. Deze zaten op de kern tussen de 80 en de 92. Ligt een beetje aan de grootte.