BasBQ
Beef en Steak

Quarantaine Kippenvleugels

 
 

DvDeurzen

Vuurmaker
Berichten
65
Ja, daar zit je dan. Vorige week een positieve corona test terug gekregen. Gelukkig weinig last, dus wat doe je dan. Natuurlijk gewoon de Q aansteken. Ik had in de vriezer nog een kilo kippenvleugels liggen dus deze gepekeld in een een natte pekel van water en zeezout voor een uur of 4. Vervolges het zout eraf gespoeld onder de kraan en lekker in de zelfgemaakte chickenrub gezet.

2DDE8C75-F691-4515-86FB-C6049C879BF3_1_105_c.jpeg



Zonder af te dekken in de koelkast gezet zodat de smaken van de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken. De volgende dag de Weber Master Touch aangestoken. Lekker de briketten in het midden in de kolenmandjes en de vleugels in een cirkel er omheen. Dik anderhalf uur indirect laten garen en daarna ingesmeerd met barbecue saus. Nog even af grillen en je hebt heerlijke simpele kippenvleugeltjes. Echt fantastisch en door het pekelen blijven ze super mals, zelfs als je ze door laat garen tot een wat hogere temperatuur. Deze zaten op de kern tussen de 80 en de 92. Ligt een beetje aan de grootte.

IMG_8106.jpeg


CEE00549-817D-4876-A8C3-729C099A7E02_1_105_c.jpeg
 
Ziet er heerlijk uit. Beterschap!
 
Ziet er goed uit, maar toch kom ik niet langs als je het niet erg vind 😉

Beterschap!
 
Ziet er goed uit!
Beterschap.
 
Lekkere vleugeltjes en beterschap 😅
 
Lekkere chickies heb je gemaakt!

Verstuurd vanaf mijn SM-G770F met Tapatalk
 
Lekker! Smakelijk eten en beterschap.
 
Zo kun je de corona periode prima doorkomen👌🏻
Ziet er lekker uit!
 
Lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan