Ik had voor deze mooie lentedag bedacht om weer eens pulled pork te maken. Nog niet eerder gemaakt op mijn Bastard, terwijl ik deze toch al een maand of 9 heb. Hoog tijd weer dus!
Het vlees gisteren in de noskosrub gezet en geïnjecteerd met een mengsel van appelsap, appelazijn, worchestershiresauce, pezo, uienpoeder en mosterpoeder. Vanmorgen om 7.15 de Bastard aangezet onder het genot van een kopje koffie en rond 8 uur het vlees erop gelegd met 2 blokjes rookhout (Elzen). Ik houd een temp van 120 als richttemperatuur aan.
Ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang, ik mik er op dat het vlees om 16.00 klaar is om te rusten.
1ste update 12.45
Het vlees heeft inmiddels een kerntemperatuur van zo’n 65 graden. Ik heb het net ingesmeerd met een glaze van de bbq-saus met appelazijn en honing. We gaan nu even op pad, over 2 uur verwacht ik het vlees in te gaan pakken.
Update 15:15
Ik heb het vlees net ingepakt in 2 lagen bakpapier en 2 lagen aluminiumfolie. Kerntemperatuur is inmiddels 80 graden! 16 uur gaan we niet redden vermoed ik, maar 1700 hopelijk wel.
Update 20.00
Rond 16.15 uur was het vlees 90 graden en toen heb ik het er af gehaald om te laten uitwasemen. 10 minuten later weer ingepakt in alu-folio en een handdoek en tot 17.30 in de koelbox. Het pullen ging niet zo makkelijk als gehoopt, dus ik denk dat hij nog iets langer had gemoeten. De smaak was daarentegen super lekker. Pulled pork geserveerd op een wit bolletje met coleslaw (recept eveneens van Noskos) met een lekkere Brugse Zot!
We hebben in ieder geval genoten en een leuke dag gehad! Hopelijk mijn knorretje verdiend, bedankt voor het kijken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalki
Het vlees gisteren in de noskosrub gezet en geïnjecteerd met een mengsel van appelsap, appelazijn, worchestershiresauce, pezo, uienpoeder en mosterpoeder. Vanmorgen om 7.15 de Bastard aangezet onder het genot van een kopje koffie en rond 8 uur het vlees erop gelegd met 2 blokjes rookhout (Elzen). Ik houd een temp van 120 als richttemperatuur aan.

Ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang, ik mik er op dat het vlees om 16.00 klaar is om te rusten.


1ste update 12.45
Het vlees heeft inmiddels een kerntemperatuur van zo’n 65 graden. Ik heb het net ingesmeerd met een glaze van de bbq-saus met appelazijn en honing. We gaan nu even op pad, over 2 uur verwacht ik het vlees in te gaan pakken.

Update 15:15
Ik heb het vlees net ingepakt in 2 lagen bakpapier en 2 lagen aluminiumfolie. Kerntemperatuur is inmiddels 80 graden! 16 uur gaan we niet redden vermoed ik, maar 1700 hopelijk wel.


Update 20.00
Rond 16.15 uur was het vlees 90 graden en toen heb ik het er af gehaald om te laten uitwasemen. 10 minuten later weer ingepakt in alu-folio en een handdoek en tot 17.30 in de koelbox. Het pullen ging niet zo makkelijk als gehoopt, dus ik denk dat hij nog iets langer had gemoeten. De smaak was daarentegen super lekker. Pulled pork geserveerd op een wit bolletje met coleslaw (recept eveneens van Noskos) met een lekkere Brugse Zot!
We hebben in ieder geval genoten en een leuke dag gehad! Hopelijk mijn knorretje verdiend, bedankt voor het kijken!

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalki



Laatst bewerkt: