BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 
 
 

Gielen

Vuurmaker
Berichten
81
Ik had voor deze mooie lentedag bedacht om weer eens pulled pork te maken. Nog niet eerder gemaakt op mijn Bastard, terwijl ik deze toch al een maand of 9 heb. Hoog tijd weer dus!

Het vlees gisteren in de noskosrub gezet en geïnjecteerd met een mengsel van appelsap, appelazijn, worchestershiresauce, pezo, uienpoeder en mosterpoeder. Vanmorgen om 7.15 de Bastard aangezet onder het genot van een kopje koffie en rond 8 uur het vlees erop gelegd met 2 blokjes rookhout (Elzen). Ik houd een temp van 120 als richttemperatuur aan.
9ae0c6fde7b89bb1124733c5a1736ff7.jpg



Ik zal jullie op de hoogte houden van de voortgang, ik mik er op dat het vlees om 16.00 klaar is om te rusten.
0dfc94cae3c820a1af0e2e3876ffce37.jpg

75b7613855b3ee9b5ce5d921934c84cb.jpg



1ste update 12.45
Het vlees heeft inmiddels een kerntemperatuur van zo’n 65 graden. Ik heb het net ingesmeerd met een glaze van de bbq-saus met appelazijn en honing. We gaan nu even op pad, over 2 uur verwacht ik het vlees in te gaan pakken.

787d7bf18707ff9a261cdf9069e38ffb.jpg


Update 15:15
Ik heb het vlees net ingepakt in 2 lagen bakpapier en 2 lagen aluminiumfolie. Kerntemperatuur is inmiddels 80 graden! 16 uur gaan we niet redden vermoed ik, maar 1700 hopelijk wel.

c5a3903723fef5531fc7c7af6f3e2685.jpg

e1509e4fbf03f7842c0137acfc9d50b7.jpg


Update 20.00
Rond 16.15 uur was het vlees 90 graden en toen heb ik het er af gehaald om te laten uitwasemen. 10 minuten later weer ingepakt in alu-folio en een handdoek en tot 17.30 in de koelbox. Het pullen ging niet zo makkelijk als gehoopt, dus ik denk dat hij nog iets langer had gemoeten. De smaak was daarentegen super lekker. Pulled pork geserveerd op een wit bolletje met coleslaw (recept eveneens van Noskos) met een lekkere Brugse Zot!

We hebben in ieder geval genoten en een leuke dag gehad! Hopelijk mijn knorretje verdiend, bedankt voor het kijken!

72c87f2c70def328b831779b50945b21.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalki
d9e13817dad7672266dd8fcee50c8cda.jpg

20f19b5329f12000f7b2975f839afc78.jpg

666036d16810a0ee47e80566a02ddfe5.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat is iets om naar uit te kijken op zo een mooie dag.

Ik ben benieuwd naar het verder verloop. Altijd leuk om te zien hoe het bij andere mensen gaat.
 
Mooi stuk vlees lekkere rub en bbq saus zonnetje er op een heerlijke dag, gaat helemaal goed daar.
We wachten op de rest van het verhaal veel plezier vandaag. :)
 
Lekker hoor.
Goed bezig! Vooral die noskos kruiden die zijn echt fantastisch.
Hier ligt er hetzelfde recept in t zonnetje te bakken op mijn weber😎
 
Ziet er geweldig uit! Ook kudos voor de uitgebreide informatie in je reportage! Data, daar houd ik van😎!

gefeliciteerd met je knor 🐷
 
mooie reportage ! ik blijf pulled pork altijd een mooi en gezellig proces vinden !
 
Genieten, das het belangrijkste.
Ziet er goed uit
Lijkt me wel een sticker waardig
 
Elk stuk vlees is anders. De ene is op 88 graden gaar en een ander stuk bij 96 graden. Ik prik meestal in het vlees. En als ik dan weerstand voel dan laat ik hem nog een paar graden liggen en prik ik opnieuw. Mijn laatste pp was pas bij 96 graden klaar. Wel mooi verslag👍🏻 en zo te zien heeft het gesmaakt
 
Mooie run hoor, ziet er erg smakelijk uit! Ik moet met er binnenkort ook maar weer eens aan gaan wagen. Gefeliciteerd met je knorrie!
 
Mooi resultaat. Let op het einde niet teveel op de temperatuur. Belangrijker is het of je thermometer probe makkelijk in het vlees glijdt. Alsof jet het in een pot pindakaas duwt. Als het zo aanvoelt is het goed. Gefeliciteerd met je Knorretje en welkom bij de grote drie!
 
Het blijft moeilijk plannen, het vlees bepaalt wanneer het klaar is maar het is beloond
Zal gesmaakt hebben
 
Mooie run hoor. Je PP ziet er super uit. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Terug
Bovenaan Onderaan