- Berichten
- 214
Tijd voor mijn eerste gerecht en foto's sinds ik lid ben! Pulled Pork!
Na al meerdere keren complimenten gekregen te hebben over mijn Pulled Pork, leek het mij leuk om hier meer mee te doen. Koningsdag zat eraan te komen en helaas kon het dit jaar niet zo uitgebreid gevierd worden als normaal. Er was lekker weer op komst, dus tijd om de BBQ aan te doen en ruim 10 kilo procureur om te toveren tot Pulled Pork om deze vervolgens te verkopen op de oprit.
Zondagavond 25 april de voorbereidingen getroffen: bijna 1 kilo rub gemaakt, het vlees ingesmeerd met mosterd en de rub en ruim 4 liter BBQ-saus zelf gemaakt.
Maandagochtend 26 april rond 7.30 de briketten aangemaakt en gewacht tot de temperatuur in mijn Weber Master Touch Premium 57 een temperatuur van rond de 110 graden aan gaf. Appelrookhout erbij en het vlees mocht erop! Paste precies....
Gedurende de dag de kerntemperatuur in de gaten gehouden met mijn Weber Igrill 2, superhandig om met de app vanuit binnen de keteltemperatuur en de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te kunnen houden.
Gedurende de dag het vlees af en toe in gesprayd met een mengsel van appelsap, whisky en appelciderazijn. Ook alvast de dressing voor de koolsalade klaargemaakt en verder een relaxte dag gehad. Met drie kleine kids in huis lukt het tegenwoordig prima om vlees low & slow te bereiden. High & fast is een ander verhaal, daar moet mijn vriend of een ander toch echt voor in de buurt zijn om de kinderen in de gaten te houden. Toen de temperatuur de zone bereikte, zo rond de 70 graden, heb ik de stukken ingepakt in aluminiumfolie. Tijd om verder te garen.
Rond half zes was de kerntemperatuur van de verschillende stukken tussen de 92 en 94 graden. De thermometer gleed erin als boter, de stukken waren klaar. Nog even extra ingepakt en aan de kant gelegd. Toen de kinderen 's avonds op bed lagen heb ik de stukken uit elkaar getrokken. Met ruim 10 kilo duurde dat wel even. Serietje erbij opgezet en ruim een uur bezig geweest. Beetje op smaak gebracht met mijn zelfgemaakte BBQ-saus en nog een beetje van de rub. Vervolgens koud gezet om de volgende dag verder te gaan.
Koningsdag zelf: oprit versierd met vlaggetjes en ballonen. Ook vlaggetjes halverwege de oprit om afstand te bewaren tussen mij en de mensen die broodjes kwamen ophalen. De salade klaargemaakt, broodjes in de oven, alles klaargezet op de oprit. Weber verplaatst van de overkapping naar de oprit en daar de Pulled Pork verwarmd in de Dutch Oven. Tussen 1 en 3 zijn er veel mensen langs geweest die voor €5,00 een broodje hebben afgehaald. Ontzettend leuk! Weer veel complimenten mogen ontvangen!
Er was nog over, dus beter voor ons! 's Avonds en de dag erna Pulled Pork voor ons. Van meerdere mensen de vraag: 'Is er nog over? Wij willen meer!' Voor herhaling vatbaar, hopelijk volgend jaar als we weer gewoon op de vrijmarkt mogen staan!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en wie weet.... mijn eerste badge!
Na al meerdere keren complimenten gekregen te hebben over mijn Pulled Pork, leek het mij leuk om hier meer mee te doen. Koningsdag zat eraan te komen en helaas kon het dit jaar niet zo uitgebreid gevierd worden als normaal. Er was lekker weer op komst, dus tijd om de BBQ aan te doen en ruim 10 kilo procureur om te toveren tot Pulled Pork om deze vervolgens te verkopen op de oprit.
Zondagavond 25 april de voorbereidingen getroffen: bijna 1 kilo rub gemaakt, het vlees ingesmeerd met mosterd en de rub en ruim 4 liter BBQ-saus zelf gemaakt.
Maandagochtend 26 april rond 7.30 de briketten aangemaakt en gewacht tot de temperatuur in mijn Weber Master Touch Premium 57 een temperatuur van rond de 110 graden aan gaf. Appelrookhout erbij en het vlees mocht erop! Paste precies....
Gedurende de dag de kerntemperatuur in de gaten gehouden met mijn Weber Igrill 2, superhandig om met de app vanuit binnen de keteltemperatuur en de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te kunnen houden.
Gedurende de dag het vlees af en toe in gesprayd met een mengsel van appelsap, whisky en appelciderazijn. Ook alvast de dressing voor de koolsalade klaargemaakt en verder een relaxte dag gehad. Met drie kleine kids in huis lukt het tegenwoordig prima om vlees low & slow te bereiden. High & fast is een ander verhaal, daar moet mijn vriend of een ander toch echt voor in de buurt zijn om de kinderen in de gaten te houden. Toen de temperatuur de zone bereikte, zo rond de 70 graden, heb ik de stukken ingepakt in aluminiumfolie. Tijd om verder te garen.
Rond half zes was de kerntemperatuur van de verschillende stukken tussen de 92 en 94 graden. De thermometer gleed erin als boter, de stukken waren klaar. Nog even extra ingepakt en aan de kant gelegd. Toen de kinderen 's avonds op bed lagen heb ik de stukken uit elkaar getrokken. Met ruim 10 kilo duurde dat wel even. Serietje erbij opgezet en ruim een uur bezig geweest. Beetje op smaak gebracht met mijn zelfgemaakte BBQ-saus en nog een beetje van de rub. Vervolgens koud gezet om de volgende dag verder te gaan.
Koningsdag zelf: oprit versierd met vlaggetjes en ballonen. Ook vlaggetjes halverwege de oprit om afstand te bewaren tussen mij en de mensen die broodjes kwamen ophalen. De salade klaargemaakt, broodjes in de oven, alles klaargezet op de oprit. Weber verplaatst van de overkapping naar de oprit en daar de Pulled Pork verwarmd in de Dutch Oven. Tussen 1 en 3 zijn er veel mensen langs geweest die voor €5,00 een broodje hebben afgehaald. Ontzettend leuk! Weer veel complimenten mogen ontvangen!
Er was nog over, dus beter voor ons! 's Avonds en de dag erna Pulled Pork voor ons. Van meerdere mensen de vraag: 'Is er nog over? Wij willen meer!' Voor herhaling vatbaar, hopelijk volgend jaar als we weer gewoon op de vrijmarkt mogen staan!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en wie weet.... mijn eerste badge!