Nou Bert, dan wordt het een lange wacht voor ik inderdaad ga zien of het gelukt is.Ken,
Nitraat en nitriet helpen alleen tegen botulisme, niet tegen andere bacterien en bederf.
Vliegen zien altijd een weg, heb er al eens eentje in de kast gehad terwijl ik altijd oplet, kon toen alles weggooien.
Ik zit niet in Frankrijk, maar heb een aantal jaren geleden een paar van die zakken meegenomen. In het zuiden van Europa ligt alles gewoon bij de tuincentra.
Je kunt ook een kussensloop gebruiken.
De temperatuur in de droogkast is 15 graden, deze ham heeft er 14 maanden ingehangen voor hij is aangesneden.
Nu begrijp ik ook beter wat je bedoelt met kort afgezaagd. Ik denk dat de anderen, heb er nog 2 in de vriezer, ook wat kort zijn.
Ik heb wel wat fotos gezien van groen uitgeslagen vlees.
Maar goed, ik heb zoveel mogelijk en ver mogelijk om het bot met zout gespoten, nu wachten.
Net klaar met frikandellen maken. Mijn schoonfamilie vind dat schijnbaar lekker