- Berichten
- 547
Beste mensen, de allerbeste wensen! Op naar een jaar rijkelijk gevuld met BBQ praktijken en al het fantastische daaromheen! Proost!
Na een aardig brak ochtendje, man man man, niets meer gewend
toch besloten mezelf nuttig te maken door een soepje te prepareren. Iets met oerinstincten gok ik.
Nu wilde het zo zijn dat het een heerlijke dag was, dus waarom niet met die brakke hasses in het heerlijk frisse briesje met die aangename temperatuur erbij. Dat komt helemaal goed
Enfin, een soepje dus! Ik had nog wat left overs van een Marley Spoon box, dus de basis van het soepje was gelegd
Zelf nog wat dingen erbij gesprokkeld. Eens zien wat dit gaat worden!
Alles eerst maar eens in blokjes snijden. BBQ alvast aangezet, we gaan goed! Eenmaal in blokjes wat kruiden eroverheen, wat olijfolie, mengen en klaar om op de BBQ te worden gezet. Ruikt goed!
Souschefje wilde alvast voorproeven, met die grijpgrage klauwtjes
Dat was vanzelfsprekend, geen probleem!
Die matzwarte rakker had ondertussen standje inferno bereikt, precies op tijd om de skillet met groenten erop te zwaaien. Heerlijk blijft dat toch, vuur

Af en toe roeren, verder mooi de boel laten aanschroeien, smaakjes vrij laten komen, buurman jaloers maken met die geuren, het leven is goed (hoe anders was dat gevoel 6 uur terug
)
Terwijl de groenten aan het roosteren waren in de skillet kon ik het gehakt kruiden. Knoflookteentje erbij. Klaar om ook deze te verwarmen!
De groenten waren mooi van kleur (en geur
). Deze even apart gezet, deflector plates er alvast tussen, m’n Soepie moest uiteindelijk rustig garen en gezien standje inferno nog steeds een feit was, kon ik door die koude plates mooi de temperatuur wat terugbrengen.
Hup de DO erop en daar weer het gehakt in gedaan. Even laten aanbakken, niet meer niet minder 
Dat blijft toch altijd een prima geurtje heren en dames
Niet te lang, het gehakt mocht zo rustig verder garen in de soep. Groenten erbij gepakt, in het pannetje geklapt even aan elkaar laten wennen, prettige samenwerking wordt dat hoor! 
Ik heb het bijna nooit over geuren
dus bij deze, man, wat een zaligheid! Beste (uit de hand gelopen) hobby ever!
Tijd om te zwemmen panbewoners! Lekker lui een groenteboulliontabletje met water. Hey, ik ben brak, wie doet me wat
En door! Of eigenlijk, relax! Nu mocht de Bastard zijn magie eroverheen klappen. Lekker pruttelend groentjes en vlees laten garen, goed bezig al zeg ik het zelf!
Klein uurtje later vond ik het welletjes. Tijd om te spieken. Zag er prima uit, rook prima, ffkes proeven dan; En ach, wat een heerlijkheden beste lezer. Love life ofzo, plak er maar een cliché tegeltje bij, want dit is het hoor
Nog even de staafmixer er door, lekker makkelijk schuiven zo die soep in een kom op het bankie in je schoot.
Toen mijn dochtertje kwam kijken hoe ver ik was, (“papaaaa ik heb trek is niet eerlijk met al die smaakjes in de lucht hoor!”
) en in de pan keek, was de titel van deze post en dus ook deze soep geboren; Dames en heren, alhier de Poepiesoepie van Papa
Geef het kind eens ongelijk na het zien van de kleur. Maar de smaak was absoluut geen poep, die was heeeerlijk aldus m’n vierjarige huisgenoot 
Om de boel af te maken even wat kruiden gesneden (basilicum en peterselie) dit gemengd met fetakaas en wat nootjes. Dat weer bij de soep in een kommetje gedaan, broodje erbij, lekker man!
Onze eerste dag van 2022 was een geslaagde! Ik hoop dat jullie een soortgelijke dag hebben gehad!
Op naar meer
Na een aardig brak ochtendje, man man man, niets meer gewend


Nu wilde het zo zijn dat het een heerlijke dag was, dus waarom niet met die brakke hasses in het heerlijk frisse briesje met die aangename temperatuur erbij. Dat komt helemaal goed

Enfin, een soepje dus! Ik had nog wat left overs van een Marley Spoon box, dus de basis van het soepje was gelegd

Alles eerst maar eens in blokjes snijden. BBQ alvast aangezet, we gaan goed! Eenmaal in blokjes wat kruiden eroverheen, wat olijfolie, mengen en klaar om op de BBQ te worden gezet. Ruikt goed!
Souschefje wilde alvast voorproeven, met die grijpgrage klauwtjes

Die matzwarte rakker had ondertussen standje inferno bereikt, precies op tijd om de skillet met groenten erop te zwaaien. Heerlijk blijft dat toch, vuur


Af en toe roeren, verder mooi de boel laten aanschroeien, smaakjes vrij laten komen, buurman jaloers maken met die geuren, het leven is goed (hoe anders was dat gevoel 6 uur terug

Terwijl de groenten aan het roosteren waren in de skillet kon ik het gehakt kruiden. Knoflookteentje erbij. Klaar om ook deze te verwarmen!
De groenten waren mooi van kleur (en geur



Dat blijft toch altijd een prima geurtje heren en dames


Ik heb het bijna nooit over geuren


Tijd om te zwemmen panbewoners! Lekker lui een groenteboulliontabletje met water. Hey, ik ben brak, wie doet me wat

En door! Of eigenlijk, relax! Nu mocht de Bastard zijn magie eroverheen klappen. Lekker pruttelend groentjes en vlees laten garen, goed bezig al zeg ik het zelf!
Klein uurtje later vond ik het welletjes. Tijd om te spieken. Zag er prima uit, rook prima, ffkes proeven dan; En ach, wat een heerlijkheden beste lezer. Love life ofzo, plak er maar een cliché tegeltje bij, want dit is het hoor

Nog even de staafmixer er door, lekker makkelijk schuiven zo die soep in een kom op het bankie in je schoot.

Toen mijn dochtertje kwam kijken hoe ver ik was, (“papaaaa ik heb trek is niet eerlijk met al die smaakjes in de lucht hoor!”



Om de boel af te maken even wat kruiden gesneden (basilicum en peterselie) dit gemengd met fetakaas en wat nootjes. Dat weer bij de soep in een kommetje gedaan, broodje erbij, lekker man!
Onze eerste dag van 2022 was een geslaagde! Ik hoop dat jullie een soortgelijke dag hebben gehad!
Op naar meer
