BasBQ
Beef en Steak

Plaats hier je resultaten voor International Bacon Day 2016

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
Om het uitdelen van de bacon-badges overzichtelijk te houden mogen hier de resultaten geplaatst worden. Iedereen veel plezier, eet smakelijk alvast en....

BACON-ON
 
Mijn eerste bacon is klaar!
Ik heb een standaard bacon gemaakt, weekje geleden in de pekel en vanmorgen om 7 uur op de Q met appelhout.
Hier volgen de foto's
7d71c5e8b67b9421224394c039f2753a.jpg

fc71e1b14f26559ca6c18dc709c02f59.jpg

44046b512b921cb833157791536da7cc.jpg

60ea2d29c0e34a7ad7aa2712afbc9823.jpg

ce99f75b84e9d0e2bed7f4a0288cabec.jpg

1b99aaa210f2c4c5db8aeeb1bf32769a.jpg

e2ff02550f4e52c8afb154c418a86679.jpg

7f23c317cbc2dd51545f22568d4cf17a.jpg

fbe967d62a4f5c2777ee32d0270369a4.jpg


Smaak is goed , niet te zout en zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes,
Arnoud



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Hier is het spek ook klaar!

Vorige week vrijdag eerst in de pekel en in de koelkast.
f88551e44b8495949a3b21f2be01e746.jpg


Gisteren afgespoeld en weer terug in de koelkast om te drogen.
102640b31c5af418fd74907aed8875f3.jpg


Vanmorgen de WSM opgestookt en het spek in de rook gelegd.
3d1fa0cd0459da0f02e1450179ff43c0.jpg


Na twee uur was de kerntemperatuur 65 graden en waren we al weer klaar!
1769fef1ac9cdc87e8ae4bec49ab2446.jpg


Nu nog even afkoelen en dan kan ie in porties gesneden worden en in de diepvries. Voorraad weer aangevuld
 
Hier mijn inzending.
2 kilo standaard all purpose bacon gemaakt.
1 kilo voor de buurtjes, en 1 kilo  :D  :D  :D
De pics:

Weekje in de pekel


Dagje drogen op een rekje in de koelkast


En daar gaan ze


Eindresultaat na 3 uur met een blokje rookhout



Man, wat ruikt de keuken lekker. Kon het niet laten om te proeven. Smaakt geweldig.
Dochterlief heeft een nog warm stuk naar de buren gebracht. Benieuwd naar hun reacties  :D

Happy bacon day
Rick
 
Hier was het ook hoog tijd voor een verse lading Bacon :)


26 08 In de zip loc



Na 7 dagen wat opdrogen



Deze ochtend op de UDS aan 105 gr met wat appelhout












En al geproefd...............geslaagd, nog verder laten afkoelen en dan wat op stijven in de vriezer, weer super voorraad  :D




 
Gisteravond de 1,5kg buikspek uit de pekel gehaald en afgespoeld om nog een nachtje in de koelkast te drogen.

uBjTQzyeiNan0Yfsnfv7rRZVZsEe_hBnVauaBbtKjT301I8evJ85liuFNSbMtZ7FOueZIiGSHl8SmHHONl0QADj_Z9EH6ZIbgm2YUhUqYNZ70rBSmJ_FnxR9pFESOgU8Dmy2I12Tb-ZGpGHzrO-dSkvb3_UuvMRGB3zsVJqf6yIdT3dGXlkzPHaT4BdQl1Eb1KgPQfGS6XgD7czjzr3PASAg1yPPpvvd0wxcyEDIyTggfb5yExKaZMNSx5lc4YoF4UvtJXW9ALU-SuEMGK1nbw-JHwvPU989YEny7McbvA_GppvszWzhWv1NqiwJN4g5enJqBAirtdxnzELCi74hp-DxWa8XHPvgzEVlpdckeKxdNO3MHwRV731-0xgY4QNq1315Tv3IPtMioZPTNHEFkRQ4pp22GVRZf4KQITtPr3pPX9JvtE-56avwGglcZ0rfzBHy-IHzDVT8iejMX_KyxY1wxGbLyKD2FnqyoeZl-y_Yeh_TTtdVuea9w9jcnxay1lay9iDbOQc6htRi-EpUhvXn4kYL7SRy_ukIPMIcl0lH5uTduMASmOGQrL-AcePkza6KEZH524ecvwUinZ0IRJDRYLUlYSG2q-BYtZEhmBIulSlI-icyBZYyG2DPwhv6ptPEsbmocZPkEftHr_QYOwGgzbIW1Y2UxDALR4LFrIdpkQ=w1191-h893-no


Vandaag de nieuwe Smokenator geplaatst, gevuld met wat oude gebruikte kokosbriketten en daar 11 hete Ecobrasa's bij gedaan met wat hickory chunks.

sZW_XVgDpkuavkH7zK8Fpinua1yPTmKM5QANgWIluee_-pyERxz6sVlcGecookafEgOobA0ctqYuQjxd5m86Nbepdc2zecoPvWgXyUG0gLqC0QFR2LXvLq4EJTG_--qM0EgoQygXfhk1TcQL0cAVMVm4_JZihlHtOfBX0bSRarG7fIA_jscSJRpHRrF5pZRYOPMT5b2SxwUnX7NuEDUULt0bvj2-3fcyXnQ01jcPn9kzuE0KmwRmBU3FgVtJ3HqpDO2agcN05kxlk0T4XaEW271MK97M2zUUNbE3mb5WfmWbvFhh_eP5s2z3g5NzaEEIYpmEDhlGlicBow-2uJxgEP89euMFmiLWiwwimjevxG1cfc8rVm60IgLAQKgLzrLyRxHP43vzpPHLpjRn_Td9WmPKHPmP_V4ZBCYxKU99mVBgyjgP45cBYyKZjN6rKf_oZHVWTmMoaO-N67LcMRvjf98Hy6xv9Te_CqMss3MTMzFr6XR1aDBPvdko3u4-PVdawLZhdpCk8sUw_8NAClyARHk1Z9lkS3-CHmCDnmo7vpDnYItGGCRi6_kaqhP25aTD3j0pXRdmYYnj1Q8Ik0gbu8ABrRzXih_9wzm-38bVwo1bkuxgv50m8pg5Fd6Sedz6gzgVxuk0eUqbylVnf68TVy_7ct6_GOjA7aN9bTtJUx7o_Q=s893-no


Volgens buienradar was het aan, dus op de naar 65 graden!

H1Io3wi09og_w8CricTggCsGy_lMXrJgwwSp7Nmg-p3Me1z050C8aE9Fuegg_Lotv1z1IdyBFk98SHAnCCpaSihw7WMS3SD4D_OYYdq6C_4hjV4uYW9dz6RAf31RTR9ydFwG4_-LrVGodl1HfvZFftB6tKxaP49llVou7OU37Kkm8BVlnA1V2McYWpz1PUH8Z_gQ8dyBoteUERwCSqzJiK4VnvF9fG-W4a9_Yf8GktT2ngiXBBmKb8QMl-wNR3qEk49rnYTSdEHVRuBT9CVKNXp3Nb9wziMBnlQOPlSmAHFm4hBuxFunG-djfBLhUDMPn6SnzlgnEz8p_olhFmGKa0sXXutoT8EDINPtczsGPMW5lkHfXMYjhE6shaWtEdx-wufUYczTZC5Uev_eSUN-z1sRr_YUKr32Jqtsc30QQNMo-zzqBG-Hv_BhdOUmbi2-IrghP8WEwqDnxlywnFPg1eqgGqSgzosaTNdCKVRxYEIjv6oEQunwVZ1I4BfnV7Y4tKjkSAEtblhgDeQQZwSDDh0g4-0QdxXXseW96mibgp_4HsHI6YYs0WdgTm5BMhoQA_47mLL-27U7zCpiPUuYt7pZ3j9h7MSnN3GKpPmik5jVIBkctAnPSU6r_P0iQ_R70Uj6DqIwPamEvJW07awUVA0QrCR2rezoT5uMDVyu4-bH9w=s893-no


XXvrSqy4Kf3DRZxnf8o8tpsVVI-crDg6QlcwUNutPjNn1Y4HgAkyaHJaOYqoupT97RAdqL4yDp2R8z7NQj45EIXY4xEIDQV5M8g4lBXfQ_mFcFpnp5UUtR-eDhFOlfJBCVU12B_NSESzsauOy1O08QvD7hokz8AoAal7qtntd8Gz5B-0chZyhdYBintGfMAiPc25Tf_Nr6Nnn6_QPez8fQ43HegP8vZV5CiTpGedIzOjtrbdn4LDlh41cWAcTPEO15P-vePRK3Y2Igpk3BIYdjHZEU3MRHFT_BGcEBaSmKqL22tIw_c5sHKowI5kCoSYJCGnT4OuPYwu2FcjWGCBfx3TJcZ6vSfalQBQdiqTtSqt1V4oU1iA_OcKfXMQwB0Lk-QaBwiUOV9LxLRxdQSp1Jm84EztCPKDCkwGds2xcZGLvGVj8_unA5cXY3wxjMkFuPiwWVyVLXHYGDUhyi_OtFs1B7llgJgOJMnHZPmXej_B1GDVQzbFRxmGJGmvNIio1lFJA0vRgFJ9jg1ZMPhvvSwTK0O43CXc5zCIJ6nf-3_aYtCfHgfvfpYGOceun4nuYJ5lchiA-DaxCHBEutVizbL62qHmj_M7lYOcfcP0v2SUCSqolOMIQtFSOKdIz_M69tixmFU6Ct9cqKx9nmYaXDKedVtOORRev2_sdl14BP-hfg=s893-no


Na 2 uur was 'ie op temperatuur, nu ligt 'ie even bij te komen in de keuken en gaat 'ie zo de koelkast in.

WVCiLG81p61kmA_0hr2A7lbKpT9mDW2ulOflfYsuhQu01Owls9KcJ-aDMjKQyyRkpCbkU8qda7krekEmHePuJiQ5usf-BHhYojqBDPgnm4XyR_m4YFtMPWlTutHWIrvq_kRSUoxuwrMdSWDLvMgcxSx5JccpvojLlM8sqJHUg-TW3BBBc3waLB-uPkt4HVKhDrTlfhMUonEJXrbUzN6nLlig3AnuivYRIV_ibduDr0xfTJC-NfelyUZf59Vpqf1sy5jfRmPOO-bOQpgHBfygqR5X-HJG6o1EXblGW7hSH46UbPfT4D__XEVw8JvIALIJU_hGdBuLFKlnLzCMZhSIkdEQS1H1WHLsQ02nFr7FRYFzMFOTidIOeUkVh-84ORNym0g9naBkBU2LPKgo1iOCsx7_IRxvdqDhulgHteiobXdilm0_oK6A0dQbR83FGhJShwlC1OL9ggpMiVnuQnjdYNqJijjeNJqL_d37Eqcv0IpYx2K7qClgIs34-MPVqMl8gqrjaQPDzex_sn9IDATko_Cg_E2sSdSsKG5C6vptPEHeG7T46NDjUBM27zFm0dyZ9sslUrAfUofEu-8e6x9NKMz2XaSqElcct_1iUemFWQdmGoR32lbBXJU54U89QYlB_AsMXXpBVbvu_lZol29byPMyv9hShVK1kb3jlIIRkVJYPg=w1191-h893-no


Deel wordt blokjes voor o.a. spaghetti carbonara, de rest plakjes.

Smokenator beviel goed, hoewel ik de originele Amerikaanse handleiding niet helemaal volg: daar wordt aangeraden de onderste schuiven vrijwel helemaal open te houden en de temperatuur uitsluitend met de schuif op de deksel te regelen, maar dan werd bij mij de temperatuur toch echt te hoog.
Verder erg makkelijk in het gebruik, en een goed resultaat!
 
Ik had een mooi stukje buik van bijna 3kg gehaald en deze heeft ruim een week in de pekel gelegen.....

Baconday2016-1.jpg


.... dus hij mag na een lekker warme douche een dagje gaan drogen in de koelkast.

Baconday2016-2.jpg


Na drie en half uur roken op 90 graden.

Baconday2016-3.jpg


Lekker!

Baconday2016-4.jpg


 
Normaal gesproken vind ik het lastig om te bepalen wat ik ga maken op internationaal bacon day. Maar niet vandaag. Mijn zoon Thomas ging naar Goes om mee te doen met het Open Nederlandse Kampioenschap Open Water Zwemmen (5e overal, 3e bij de jeugd (tot 19 jaar) dus het moest Walchers spek worden. En man oh man, wat is dat lekker. Dadelijk lekker met bbq beans en salade met bietjes.

DE hoofdrol spelers van dit jaar

3 dagen in de koelkast

Dome temp van 165 gr, appelhout rookt. Op naar de 72 gr

Het grote moment is daar, gesneden en proeven maar (kwijl!!!!)

Dadelijk lekker eten met bbq beans (met uitgebakken bacon) en bieten/rucola salade.

 
Hier de maple cured bacon gemaakt van een goede 2.6kg (met dank aan Lowietje72 voor de instacure!)
e73b43046334f14e5deacbb55e6602b3.jpg

375b2dd504278545a1661350e8993dd4.jpg

fa19356af235b52e9eea0fd193f22b36.jpg

Na een week eruit, drogen en op de Q
f9eee9e0aaa5834307fc041b973533cb.jpg

241660e900b47fb9987d4a503c35d6bb.jpg

9c04c7efc11fd13779a6c7f87b25dab1.jpg

648c9a0ce9cf411b2c1fe38e453c3d9f.jpg

Gaat top!
4fc2bc471446855e47f60706cddd836c.jpg

38d98a35f8b62c734081041855324b72.jpg

459a0e6c7fbb44c4b5db113cf30c8fb6.jpg


Smaakt heerlijk!
Maar eerlijk is eerlijk, ik proef nou niet een berg aan maple terug :) Desalniettemin erg lekker
 
mijn bijdrage, een gerecht met bacon er bij, hopelijk voldoet het aan de voorwaarden :)

de eerste keer dat ik beercan burgers probeer, volgens recept van noskos:

60 gr haalf-om-half gehakt
2 eetlepels basic bbq rub
bacon ;)
paprika
champignons
ui

hier de foto's:

20160903_144557.jpg


20160903_145324.jpg


20160903_175755.jpg


20160903_184316.jpg


 
Eindelijk B-day.

Wij zijn natuurlijk begonnen met een stukje vlees. Wilde weer eens wat anders proberen en zo kwam ik uit op Canadian Bacon en een beetje Back Bacon. Eerst het vlees gehaald bij Beef en Steak

C_Bacon%20%287%29.JPG


Wat extra kruiden en in de vacuum in de koelkast voor een weekje

C_Bacon%20%2810%29.JPG


Na een week tijd om te drogen. Dat ziet er al anders uit:

C_Bacon%20%2812%29.JPG


Wat plakje afgesneden:

C_Bacon%20%2813%29.JPG


Die belandde onder een eitje:

C_Bacon%20%2814%29.JPG


Nog maar iets afsnijden voor wat bacon blokjes, deze gaan in de potatoe skins

C_Bacon%20%2817%29.JPG


De rest gaat op de bbq. Dit keer roken met rode bessen hout. Dit had ik in het voorjaar gesnoeid en was nu lekker gedroogd. Kijken hoe dat smaakt:

C_Bacon%20%2818%29.JPG


We begonnen met 1 plakje, dan konden we nog 1 portie invriezen. Lekker zeg! waren de reactie van vrouwlief en onze dochters van 3 en bijna 1 jaar bleven er van eten. Dan moet de rest ook maar worden opgegeten. Resultaat...... alle bacon (750 gram) is op bacon day meteen op  :D

C_Bacon%20%2821%29.JPG
 
Ik ging dit jaar voor Pepper crusted bacon. Een recept uit het nieuwe boek van Bill Gillespie.

bd2a85253b7d66befef2c7070c079662.jpg

Pink salt afwegen.

fca9adbffc72e7ee9bdd7cd803480bcd.jpg

bee30a08660b69b9c7c97846a3576cd0.jpg

Alles goed mengen.

40d6946d461b85b4d295e4b0140da43a.jpg


Gisteren na een week lang keren en masseren de aanstaande bacon uit de koelkast gehaald en afgespoeld. Een klein stukje afgesneden en gebakken.......KAK TE ZOUT.

e50eb738192f1555c3fd5af36891796d.jpg

Even een uurtje in koud water om wat te ontzouten.

Daarna weer terug de koelkast in om te drogen.

Zaterdag!!! Bacon day!!

75e573146b4b0223bea680b2bf7df110.jpg

4579e2a58734868ac4500067b8da8d72.jpg

Nog wat extra peper.

47ab6811f2e636c2dc9185b7a2284e87.jpg

8d2b8c1df6837394cedea04c7f04d2fa.jpg

a021e5276911fc8f8d050bc583e8eb85.jpg

741c75697756a1e13c41248362380ce2.jpg

a824f8e32f8b0ef6299c07b61cc12586.jpg

Man, man, man, vrouw (sorry Domi) wat ruikt dat lekker.
Nu ff wachten en dan proberen of het gelukt is.
 
Ook ik kan natuurlijk niet achterblijven op International Bacon Day. Maaaaarrr eigenlijk was ik het een heel klein beetje vergeten ??. Dus een leuke variatie gedaan op de beer braised sausage. Deze keer een BBBS, beer braised bacon sausage en daarmee toch nog bacon gehad vandaag! Hieronder de foto's.

111i59g.jpg


2n05tuq.jpg


xej5n5.jpg


eu09x4.jpg


r09mxu.jpg


2liwgnp.jpg


2aq0pf.jpg


We vonden de bacon trouwens echt een lekkere toevoeging! Een blijvertje dus!
 
Mijn bijdrage aan dit festijn! Babi Pangang (buik)spek met zwoerd!

4sfHs62.jpg


ZMze2sH.jpg


mzR94eW.jpg


luP4hlY.jpg


Zeer geslaagd gerecht al vond ik de ratio vet/vlees aan deze cut iets aan de vette kant...had iets meer bite verwacht in het vlees. Maar desalniettemin zeer in de smaak gevallen!
 
Beer Can Burgers.

Vers gehakt gekregen van RICHARD0501, die ging worst maken.
CHilibonen met paprika en een uitje als vulling

 
Niet veel tijd vandaag maar wel behoefte aan een extra badge :)

Dus een steven and me gedaan met bacon :)

00fa4a3712a67faa993de38f2377af52.jpg


Kippedijen gevuld met verschillende soorten kaas en bacon

14242029927ec597d7fd7a02d0d27eb2.jpg


21296c1642546dc7813d0a022d164213.jpg


029da37071d86df1c52b4a222b817b95.jpg


b7dfe90541fbe0b9e3cb9dd55a8077f9.jpg


Als de bbq dan toch aanstaat nog even wat kip erbij :)

aea03df39c1069b3710239761d57a813.jpg


d567b91881d4db44b2516b76cf1dcd24.jpg


43678322a32301ea6119958f6299b325.jpg


06541ed865196260a6d8acf0652391c6.jpg


Lekker gegeten en nog wat over voor morgen ;)
 
Vanmorgen eerst begonnen met een ontbijtje. De vorige week gerookte bacon lekker bakken met een eitje.
Mooie en lekkere start om deze Baconday mee te beginnen.  ;)



Daarna voor het eerst MOINK ballen gemaakt.






Goed stukkie bacon erom...




Na een uurtje nog ff de saus er op.


En een paar lekkere MOINK ballen.


PS. Kun je deze ballen ook als ze helemaal klaar zijn nog invriezen?













 
Terug
Bovenaan Onderaan