- Berichten
- 350
Vandaag pizza op het menu
Rond 13u het deeg gemaakt, maar het deeg wou maar langzaam rijzen. Nuja de vorige keren was het altijd warmer, en misschien daarmee. Gist was ok, misschien iets meer zout gebruikt of teveel honing in het deeg. Ik neem het niet zo nauw met een vleugje zout of honing. In elk geval leek met niet zoveel
Nuja om 16u de ballen gemaakt, deeg was toch al wat gerezen, maar niet zoals anders. Die de doos in gezet. Om 16u45 bbq aangestoken, 17u05 kolenstarter uitgekapt, 3 blokjes hout bijgedaan. Pizzaring op mijn weber en de steen erin. Effe de steen op temperatuur laten komen, als hij achteraan 400 graden had en vooraan 300 was het goed genoeg voor mij. De bollen waren ondertussen nog wat gerezen, en waren eigenlijk perfect. Snel werken en pizzas gebakken aan een record tempo (is slechts de 5de keer). Hierbij een foto van de pizza voor mij terwijl hij bijna klaar was
en het uiteindelijke resultaat
Voor de zoon had ik nog een margharita gemaakt, voor de dochter margharita met ananas en voor de vrouw funghi met hesp en dan nog het laatste restje deeg wat overschotjes op gesmeten, maar van deze dus geen foto's gemaakt. Te laat aan gedacht.
5de keer nu dat ik pizza bak op mijn weber performer en elke keer waren ze gewoon lekker, niet aangebrand onderaan, maar nu zit de "flow" er wel in. Om 18u waren alle pizza's al klaar. En ze waren lekker. De eerste 2x pizza bakken duurde het wel wat langer en heb ik moeten blokjes hout bijgooien, dit was nu gewoon aansteken, steen effe opwarmen en snel klaarmaken en bakken. Maarja ondertussen heb ik ook de techniek van scheppen etc onder de knie, geen geknoei met pizza's die blijven plakken etc. Had op het einde nog 350 graden op de thermometer aan de zijkant. Wou nog brood maken, maar waren er paar zeer grote donkere wolken hier. En voorlopig nog geen afdak om te barbeknoeien, dus maar niet gedaan
Rond 13u het deeg gemaakt, maar het deeg wou maar langzaam rijzen. Nuja de vorige keren was het altijd warmer, en misschien daarmee. Gist was ok, misschien iets meer zout gebruikt of teveel honing in het deeg. Ik neem het niet zo nauw met een vleugje zout of honing. In elk geval leek met niet zoveel
Nuja om 16u de ballen gemaakt, deeg was toch al wat gerezen, maar niet zoals anders. Die de doos in gezet. Om 16u45 bbq aangestoken, 17u05 kolenstarter uitgekapt, 3 blokjes hout bijgedaan. Pizzaring op mijn weber en de steen erin. Effe de steen op temperatuur laten komen, als hij achteraan 400 graden had en vooraan 300 was het goed genoeg voor mij. De bollen waren ondertussen nog wat gerezen, en waren eigenlijk perfect. Snel werken en pizzas gebakken aan een record tempo (is slechts de 5de keer). Hierbij een foto van de pizza voor mij terwijl hij bijna klaar was
en het uiteindelijke resultaat
Voor de zoon had ik nog een margharita gemaakt, voor de dochter margharita met ananas en voor de vrouw funghi met hesp en dan nog het laatste restje deeg wat overschotjes op gesmeten, maar van deze dus geen foto's gemaakt. Te laat aan gedacht.
5de keer nu dat ik pizza bak op mijn weber performer en elke keer waren ze gewoon lekker, niet aangebrand onderaan, maar nu zit de "flow" er wel in. Om 18u waren alle pizza's al klaar. En ze waren lekker. De eerste 2x pizza bakken duurde het wel wat langer en heb ik moeten blokjes hout bijgooien, dit was nu gewoon aansteken, steen effe opwarmen en snel klaarmaken en bakken. Maarja ondertussen heb ik ook de techniek van scheppen etc onder de knie, geen geknoei met pizza's die blijven plakken etc. Had op het einde nog 350 graden op de thermometer aan de zijkant. Wou nog brood maken, maar waren er paar zeer grote donkere wolken hier. En voorlopig nog geen afdak om te barbeknoeien, dus maar niet gedaan