- Berichten
- 26
Picanha Reverse Sear
Uitgepakt en een uurtje buiten de koelkast gelegd.
De hout oven aan gestoken op 120 graden .
Vervolgens de vet laag in gesneden, nog geen kruiden want dat komt pas als hij in steak’s word gesneden.
Laten roken op Eikenhout tot een kern temperatuur van 43 graden, daarna ingepakt met aluminiumfolie en 15 min laten rusten.
In de rust tijd de gas bbq aangestoken.
De giet ijzeren pan er alvast op zodat de pan goed heet kan worden. Na 15 min rusten is de kern temperatuur naar 46 graden gestegen en snijden we de picanha in stukken. Ik heb stukken van 3 cm gesneden, daarna bestrooid met peper en zout.
Daarna gaat die de gietijzeren pan in. Eerst op de vet kant en daarna om en om tot je een kern temperatuur van 53 graden hebt bereikt.
Toevallig hadden wij nog wat wraps in huis, dus daar hebben we eerst wat kleine stukjes op gesneden.
Wederom bedankt voor het lezen en ook dit is voor herhaling vatbaar!
Uitgepakt en een uurtje buiten de koelkast gelegd.
De hout oven aan gestoken op 120 graden .
Vervolgens de vet laag in gesneden, nog geen kruiden want dat komt pas als hij in steak’s word gesneden.
Laten roken op Eikenhout tot een kern temperatuur van 43 graden, daarna ingepakt met aluminiumfolie en 15 min laten rusten.
In de rust tijd de gas bbq aangestoken.
De giet ijzeren pan er alvast op zodat de pan goed heet kan worden. Na 15 min rusten is de kern temperatuur naar 46 graden gestegen en snijden we de picanha in stukken. Ik heb stukken van 3 cm gesneden, daarna bestrooid met peper en zout.
Daarna gaat die de gietijzeren pan in. Eerst op de vet kant en daarna om en om tot je een kern temperatuur van 53 graden hebt bereikt.
Toevallig hadden wij nog wat wraps in huis, dus daar hebben we eerst wat kleine stukjes op gesneden.
Wederom bedankt voor het lezen en ook dit is voor herhaling vatbaar!
