BasBQ
Beef en Steak

picanha reverse sear

 
 
 

Bart95

Sprokkelaar
Berichten
26
Picanha Reverse Sear

Uitgepakt en een uurtje buiten de koelkast gelegd.
De hout oven aan gestoken op 120 graden .
Vervolgens de vet laag in gesneden, nog geen kruiden want dat komt pas als hij in steak’s word gesneden.

B9B343A9-C387-4630-976E-E9AD919FE449.jpeg

FC8F748E-DB1E-4AC1-B692-B5B6CDADBC78.jpeg

Laten roken op Eikenhout tot een kern temperatuur van 43 graden, daarna ingepakt met aluminiumfolie en 15 min laten rusten.

6F418F22-78CC-4E88-BCD2-37255457AC39.jpeg

In de rust tijd de gas bbq aangestoken.

De giet ijzeren pan er alvast op zodat de pan goed heet kan worden. Na 15 min rusten is de kern temperatuur naar 46 graden gestegen en snijden we de picanha in stukken. Ik heb stukken van 3 cm gesneden, daarna bestrooid met peper en zout.

7A052244-2EA8-40B7-87DF-F8A11689DC62.jpeg



Daarna gaat die de gietijzeren pan in. Eerst op de vet kant en daarna om en om tot je een kern temperatuur van 53 graden hebt bereikt.

30AD0BC2-3181-432E-A80C-3D7F17E48A57.jpeg

Toevallig hadden wij nog wat wraps in huis, dus daar hebben we eerst wat kleine stukjes op gesneden.

D0939BAE-538A-4930-B0C1-848F0F0BDF61.jpeg

E555A222-C0CA-4349-9D8E-AE375C641B22.jpeg


Wederom bedankt voor het lezen en ook dit is voor herhaling vatbaar! 🍴
 
Ziet er verdomd goed uit, lekker stuk vlees!
Is er een reden waarom je hem vanaf 46 graden al in stukken snijd en niet pas na de laatste sessie?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi bereid stukje vlees zo, lijkt me erg lekker, ook vind ik de houtoven echt gaaf.
Bij het verwarmen van de wraps, is dat dat op restwarmte uit de steen gedaan of zit het vuur er onder ?
 
Mooie bereiding. Lekker alternatief van de "geijkte" bereiding, 😋😋
 
Ziet er goed uit
En mooi dat het voor herhaling vatbaar is
 
Ziet er verdomd goed uit, lekker stuk vlees!
Is er een reden waarom je hem vanaf 46 graden al in stukken snijd en niet pas na de laatste sessie?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

De reden daarvan is eigenlijk omdat ik hem eerst als steak wilde bereiden maar toch op het laatste moment besloten heb, het vlees te roken.
 
Mooi bereid stukje vlees zo, lijkt me erg lekker, ook vind ik de houtoven echt gaaf.
Bij het verwarmen van de wraps, is dat dat op restwarmte uit de steen gedaan of zit het vuur er onder ?
Bedankt!

Het vuur zit er onder maar voor de wraps was de rest warmte van de oven inderdaad.

image.jpg
 
Ik geloof dat het al eens bij één van je eerdere heerlijkheden gemaakt op je houtoven heb gezegd maar zo niet; wat heb je een heeeeeeele gave houtoven en wat ben ik daar ontzettend jaloers op....... :love::love::love:
 
Terug
Bovenaan Onderaan