BasBQ
Beef en Steak

Perzische chickenwings

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Beste bbq collega's

Chickenwings, wie houdt er niet van? Misschien wel DE ultieme bbq-snack.
Vele manieren van bereiden zijn ondertussen al voorbij gekomen, maarrrrr.....
Er is altijd een variant die je nog niet kent.

De weledele, zeer gewaardeerde en hoog aangeschreven bbq collega @Barbeknoei is een kenner op het gebied van chickenwings.
Wat zeg ik? Een kenner? Daarmee doe ik hem tekort. Hij is DE autoriteit op het gebied van chickenwings.
Kortom, hij vind ze erge lekker.
@Barbeknoei attendeerde me een tijdje geleden op een recept voor Perzische chickenwings. Of ik die al eens had gemaakt.
Nope, was voor mij een onbekend recept. Maar het sprak me erg aan en met goedkeuring van @Barbeknoei mocht ik ze eens uitproberen en hiervan jullie laten meegenieten.
Bij deze.

Het recept:
bestrooi de chickenwings naar eigen smaak met zout en peper (ik had er ook nog knoflookpoeder bijgedaan, maar dat stond niet in het recept)
Snijdt een ui in stukken
Stop de chickenwings samen met de ui voor 12-24 uur in een ziplockzak. Probeer de zak een beetje vacuüm te trekken.
Gooi ze daarna op de bbq en bereid ze zoals jij het lekker vind, op het rooster, aan het spit, aan een spies draaien boven een direct houtskoolvuurtje. Wat jij wil.
Eet ze op en geniet.

De pic's

Ik had 750gr chickenwings, hier samen met de gesneden ui in de ziplock

IMG-20210819-WA0000.jpg


De chickenwings klaar voor aan het spit

20210820_172210.jpg


En daar gaan ze

20210820_173930.jpg


En na een half uurtje of zo

20210820_181952.jpg


Op het bordje met wat bloemkool en rosti rondjes

20210820_182311.jpg


En wat denk je?
De chickenwings zijn allemaal op

20210820_184342.jpg


Het is erg smakelijk en vooral heeel simpel gerechtje.
Tuurlijk, het is geen zwaar gekruide kip, maar het is zeker het proberen waard

Dank voor het kijken
Rick

@Barbeknoei : Dank voor het recept. Lekker man
 
Zozozo, je doet jezelf te kort Rick, maar inderdaad ik ben een groot liefhebber.

Ze zien er geweldig uit.
Nu deze binnenkort eens zelf maken 😂

Eigenlijk zouden we gewoon een apart chickenwingtopic moeten hebben 😉
 
Leuk recept! Nog nooit zo gezien marineren met ui.
 
Ja mee eens. Chickenwings verdienen minimaal dezelfde status als bacon. 😋

Edit: ik lees net dat international chicken wing day al bestaat sinds 1977. Bacon day pas sinds 2004... 🤪
Kom er maar in, moderators
 
Je "Wings" halen op de BBQ +1

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Die vleugeltjes zien er heerlijk uit!
Maar eh... wat is er precies zo Perzisch aan ui? Ik had eigenlijk de halve oosterse kruidenmarkt verwacht toen ik de titel las 😅
 
Die vleugeltjes zien er heerlijk uit!
Maar eh... wat is er precies zo Perzisch aan ui? Ik had eigenlijk de halve oosterse kruidenmarkt verwacht toen ik de titel las 😅
Hier ook iemand die een hoop specerijen verwachtte. Maar dit recept nodigt wel uit tot het maken, ik ben wel nieuwsgierig geworden.
 
Die vleugeltjes zien er heerlijk uit!
Maar eh... wat is er precies zo Perzisch aan ui? Ik had eigenlijk de halve oosterse kruidenmarkt verwacht toen ik de titel las 😅
Hier ook iemand die een hoop specerijen verwachtte. Maar dit recept nodigt wel uit tot het maken, ik ben wel nieuwsgierig geworden.
Perzisch geeft de afkomst van het recept aan, niet de ingrediënten.
Wel grappig dat dit bepaalde verwachting schept.

Maar hé, daarom wilde ik dit graag met jullie delen. Zo simpel.
 
Die zien er mooi uit, zag dat er nog ruimte over was op de spiesen 😉

ga je ook @Barbeknoei z’n befaamde worstenbroodspiezen proberen 😁
 
Lekker, wat een watertandend draadje over chicken wings. Ze blijven lekker.
Het lekkerste zijn voor mij de boven"armpjes"wings. Ook wel kipkluivjes, tv-sticks of wat dan ook geneomd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan