- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
Chickenwings, wie houdt er niet van? Misschien wel DE ultieme bbq-snack.
Vele manieren van bereiden zijn ondertussen al voorbij gekomen, maarrrrr.....
Er is altijd een variant die je nog niet kent.
De weledele, zeer gewaardeerde en hoog aangeschreven bbq collega @Barbeknoei is een kenner op het gebied van chickenwings.
Wat zeg ik? Een kenner? Daarmee doe ik hem tekort. Hij is DE autoriteit op het gebied van chickenwings.
Kortom, hij vind ze erge lekker.
@Barbeknoei attendeerde me een tijdje geleden op een recept voor Perzische chickenwings. Of ik die al eens had gemaakt.
Nope, was voor mij een onbekend recept. Maar het sprak me erg aan en met goedkeuring van @Barbeknoei mocht ik ze eens uitproberen en hiervan jullie laten meegenieten.
Bij deze.
Het recept:
bestrooi de chickenwings naar eigen smaak met zout en peper (ik had er ook nog knoflookpoeder bijgedaan, maar dat stond niet in het recept)
Snijdt een ui in stukken
Stop de chickenwings samen met de ui voor 12-24 uur in een ziplockzak. Probeer de zak een beetje vacuüm te trekken.
Gooi ze daarna op de bbq en bereid ze zoals jij het lekker vind, op het rooster, aan het spit, aan een spies draaien boven een direct houtskoolvuurtje. Wat jij wil.
Eet ze op en geniet.
De pic's
Ik had 750gr chickenwings, hier samen met de gesneden ui in de ziplock
De chickenwings klaar voor aan het spit
En daar gaan ze
En na een half uurtje of zo
Op het bordje met wat bloemkool en rosti rondjes
En wat denk je?
De chickenwings zijn allemaal op
Het is erg smakelijk en vooral heeel simpel gerechtje.
Tuurlijk, het is geen zwaar gekruide kip, maar het is zeker het proberen waard
Dank voor het kijken
Rick
@Barbeknoei : Dank voor het recept. Lekker man
Chickenwings, wie houdt er niet van? Misschien wel DE ultieme bbq-snack.
Vele manieren van bereiden zijn ondertussen al voorbij gekomen, maarrrrr.....
Er is altijd een variant die je nog niet kent.
De weledele, zeer gewaardeerde en hoog aangeschreven bbq collega @Barbeknoei is een kenner op het gebied van chickenwings.
Wat zeg ik? Een kenner? Daarmee doe ik hem tekort. Hij is DE autoriteit op het gebied van chickenwings.
Kortom, hij vind ze erge lekker.
@Barbeknoei attendeerde me een tijdje geleden op een recept voor Perzische chickenwings. Of ik die al eens had gemaakt.
Nope, was voor mij een onbekend recept. Maar het sprak me erg aan en met goedkeuring van @Barbeknoei mocht ik ze eens uitproberen en hiervan jullie laten meegenieten.
Bij deze.
Het recept:
bestrooi de chickenwings naar eigen smaak met zout en peper (ik had er ook nog knoflookpoeder bijgedaan, maar dat stond niet in het recept)
Snijdt een ui in stukken
Stop de chickenwings samen met de ui voor 12-24 uur in een ziplockzak. Probeer de zak een beetje vacuüm te trekken.
Gooi ze daarna op de bbq en bereid ze zoals jij het lekker vind, op het rooster, aan het spit, aan een spies draaien boven een direct houtskoolvuurtje. Wat jij wil.
Eet ze op en geniet.
De pic's
Ik had 750gr chickenwings, hier samen met de gesneden ui in de ziplock
De chickenwings klaar voor aan het spit
En daar gaan ze
En na een half uurtje of zo
Op het bordje met wat bloemkool en rosti rondjes
En wat denk je?
De chickenwings zijn allemaal op
Het is erg smakelijk en vooral heeel simpel gerechtje.
Tuurlijk, het is geen zwaar gekruide kip, maar het is zeker het proberen waard
Dank voor het kijken
Rick
@Barbeknoei : Dank voor het recept. Lekker man