BasBQ
Beef en Steak

Peanut Butter and Jelly Burger

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste BBQgenoten.
Het einde van de maand komt weer in zicht. Hoogte tijd om eens aan de fotowedstrijd mee te doen. Ik heb gekozen voor de peanut butter and jelly burger. Ik heb ooit een pindakaas burger gemaakt. En die was wel bevallen destijds. Maar ik was toe aan de step up. In Yankee Country is deze burger behoorlijk populair. Maar hier heb ik hem nooit eerder op de kaart zien staan. Er zijn behoorlijk wat variaties te vinden. En ik heb er overal iets uit gepikt en het een beetje een eigen draai gegeven.
Daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal.

Begonnen met het gehakt te mengen. Hiervoor heb ik 500gr rundergehakt gebruikt. Voor de kruiden wat Noskos BEEF, sjalotje Klein gesneden en 2 eetlepels pindakaas. Ik heb de 100% puur pindakaas van jumbo gebruikt. Daar zitten lekker grove stukken pinda in. Geeft net dat beetje extra. Als alles bij elkaar gemixt zit kan je 6 burgers maken van z’n +/- 110gr p/st.

35CD5AE7-5810-4868-9204-CF4386449ABF.jpeg

70D976CC-B059-4AE1-8A4F-F40BE026DD45.jpeg

9642CF94-88FA-4779-BE6B-1277A2EC5E2A.jpeg

9E418E6C-CA17-4776-91B0-28DB409A25D1.jpeg

A8F9D391-1FA3-4CBD-8A04-B0ADDD0A8951.jpeg

9501C8D8-C0FA-4FB7-B755-813F47E97F7F.jpeg


De burgers waren klaar. Die gingen de koelkast terug in. Kon ik aan een bij gerecht beginnen. Dit werden Spirello’s. Hadden we gezien in het Efteling kookboek. Erg leuk en makkelijk te maken. Mik er je eigen favorite kruidenmix oven en je bent in zaken.

F10D6E10-6D1F-4D7B-9084-59EA93999BCA.jpeg

5CB36DD4-3546-4E6C-AD96-695D793E51B5.jpeg

6090B366-28D1-4F46-82AA-51C96DFDA9AD.jpeg

0BCFFE75-5A4E-4555-9BB0-9F60EBB08611.jpeg


Ook die konden de koelkast in. Klein halfuurtje maar. Kan het zout wat vocht uit de aardappel onttrekken. Gaart ie straks sneller.
Nu moest er alleen nog maar een pindasaus gemaakt worden en alles stond klaar voor de burgers.
De pindasaus is vrij simpel. Knoflook, sambal, pindakaas, ketjap manis en water.

33A2BAFE-D744-4A15-AB94-4056A39DD078.jpeg

0F91A08C-1196-4BE6-901F-CE7D9273A69E.jpeg

6FAD79A2-7F83-4D57-B872-77D9F327790A.jpeg

24B5D911-D564-4C9F-BCF6-9EC66761A52C.jpeg

53BA97BE-2F53-4D59-BB56-37B024A94AF4.jpeg


Ruim een uur voor we aan tafel gingen de BBQ’s aangestoken. De Weber ging naar 180-200gr indirect. De Spirello’s hebben ongeveer een half uur nodig. De BGE kreeg een direct-indirect setup met de plancha. Die ging iets minder hoog in temp. naar z’n 150-170gr. In de pindakaas zitten wat natuurlijke suikers. Die moeten niet direct verbranden.
Tijd voor BBQ actie.

09C36D9C-728E-4393-A1D5-20734DF5BEF1.jpeg

F35A4B51-327A-453E-BEA3-5CBB8A49A787.jpeg

4A570CF4-C922-4994-8BE8-F79F833BE921.jpeg

7A978BD0-D1F1-4DB2-A6C1-03DE0047E9C4.jpeg

531907A5-FD7C-44F5-BE0B-99CAC34A5AAB.jpeg


De Spirello’s zijn klaar. De burgers hebben een mooi korstje. Tijd om de boel op te bouwen en een mooie foto te maken.

49C670E0-9EC8-4A3A-8A63-79ACD65C226E.jpeg

9C966877-ACD4-42AF-8766-F05C3119F957.jpeg

72D0D31E-6FA0-4785-A5D9-272D5E21B3B0.jpeg

43E3EF8E-5A5F-4F76-8631-8725D97C96F6.jpeg

15C6A95B-D4F4-4179-9F19-A2CEFAF50AB8.jpeg


OMG wat is deze combi lekker zeg. Helemaal TOP.
We waren er allemaal een beetje sceptisch over. Maar zijn echt blij verrast. Het is wel enorm machtig.
Deze gaan we vaker maken. En vooral de gasten mee verbazen. Dit is echt iets dat je niet alle dagen ziet of eet. Iig ik niet 😎

Bedankt voor het lezen en kijken. Nu snel gaan maken
Groeten Bram.
 
Poh, lekker man.

Geen alledaagse combinatie nee, maar lijkt me heerlijk.

Proef je de pindakaas goed terug in de burgers? (Zonder de saus zeg maar)
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lekker bezig geweest
Aardappels ook mooi gemaakt
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Poh, lekker man.

Geen alledaagse combinatie nee, maar lijkt me heerlijk.

Proef je de pindakaas goed terug in de burgers? (Zonder de saus zeg maar)
TNX mate,
De pindakaas proef je zeker terug. Zeker door de pindakaas met stukjes noot er in. Ook geeft het een mooie korst.
+/- 1/6 deel van de burger is pindakaas. Dat is best wat. Je kan daar altijd iets mee spelen. Maar maak het niet te gek. Het is snel te machtig.
 
Dit ziet er heerlijk uit. 👌🏻 Ook die aardappels zijn een mooie sidedish geworden zeg. Prachtige inzending weer.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er lekker uit! Zelf ook getwijfeld om deze te maken, het was voor mj of deze of de pizzaburger die ik uiteindelijk gemaakt heb.
Maar deze ga ik zeker een keer proberen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Das een tof recept bram. Die gaat op de todo.
Hier hou ik van
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er heel lekker uit. Hier helaas geen pindasausliefhebbers in het gezin.

Die spirello's ga ik zeker wel eens proberen. Wordt dat zo krokant als chips of smaakt het toch eerder als gebakken aardappel?
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Mooie burger! Ik denk dat mijn vrouw als aardappelliefhebber al blij wordt van alleen de spirello’s 👌🏻
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Gewaagde combinatie, alhoewel met pindasaus wordt het vaak veel beter 😉.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Bram, ziet er weer geweldig uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Burger ziet er toppie uit... Ben ook erg en door die "spirello" , ziet er heerlijk uit zo! Mooi krokant ook?


Verstuurd vanaf mijn SM-S906B met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Genoeg burgerboekjes hier..maar deze staat er niet in. Dus genoteerd :)
Grz.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Lijkt een beetje op de Elvis-burger wat ook met pindakaas en jam is. Haha zo fout maar oh zo lekker. Je hebt er ook lekkere bijgerechten bij gemaakt. Ziet er goed uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ehhh, ik moet het idee even op mij inlaten werken. Weet niet of ik het nou 😋 of 🤢 vindt 😂. Het eindresultaat ziet er goed uit, misschien toch maar eens uitproberen 😉.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Deze maar toegevoegd aan de ToQ-lijst.
Ziet er heerlijk uit. Die aardappels zijn ook een leuke sidedish
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan