- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten.
Het einde van de maand komt weer in zicht. Hoogte tijd om eens aan de fotowedstrijd mee te doen. Ik heb gekozen voor de peanut butter and jelly burger. Ik heb ooit een pindakaas burger gemaakt. En die was wel bevallen destijds. Maar ik was toe aan de step up. In Yankee Country is deze burger behoorlijk populair. Maar hier heb ik hem nooit eerder op de kaart zien staan. Er zijn behoorlijk wat variaties te vinden. En ik heb er overal iets uit gepikt en het een beetje een eigen draai gegeven.
Daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal.
Begonnen met het gehakt te mengen. Hiervoor heb ik 500gr rundergehakt gebruikt. Voor de kruiden wat Noskos BEEF, sjalotje Klein gesneden en 2 eetlepels pindakaas. Ik heb de 100% puur pindakaas van jumbo gebruikt. Daar zitten lekker grove stukken pinda in. Geeft net dat beetje extra. Als alles bij elkaar gemixt zit kan je 6 burgers maken van z’n +/- 110gr p/st.
De burgers waren klaar. Die gingen de koelkast terug in. Kon ik aan een bij gerecht beginnen. Dit werden Spirello’s. Hadden we gezien in het Efteling kookboek. Erg leuk en makkelijk te maken. Mik er je eigen favorite kruidenmix oven en je bent in zaken.
Ook die konden de koelkast in. Klein halfuurtje maar. Kan het zout wat vocht uit de aardappel onttrekken. Gaart ie straks sneller.
Nu moest er alleen nog maar een pindasaus gemaakt worden en alles stond klaar voor de burgers.
De pindasaus is vrij simpel. Knoflook, sambal, pindakaas, ketjap manis en water.
Ruim een uur voor we aan tafel gingen de BBQ’s aangestoken. De Weber ging naar 180-200gr indirect. De Spirello’s hebben ongeveer een half uur nodig. De BGE kreeg een direct-indirect setup met de plancha. Die ging iets minder hoog in temp. naar z’n 150-170gr. In de pindakaas zitten wat natuurlijke suikers. Die moeten niet direct verbranden.
Tijd voor BBQ actie.
De Spirello’s zijn klaar. De burgers hebben een mooi korstje. Tijd om de boel op te bouwen en een mooie foto te maken.
OMG wat is deze combi lekker zeg. Helemaal TOP.
We waren er allemaal een beetje sceptisch over. Maar zijn echt blij verrast. Het is wel enorm machtig.
Deze gaan we vaker maken. En vooral de gasten mee verbazen. Dit is echt iets dat je niet alle dagen ziet of eet. Iig ik niet
Bedankt voor het lezen en kijken. Nu snel gaan maken
Groeten Bram.
Het einde van de maand komt weer in zicht. Hoogte tijd om eens aan de fotowedstrijd mee te doen. Ik heb gekozen voor de peanut butter and jelly burger. Ik heb ooit een pindakaas burger gemaakt. En die was wel bevallen destijds. Maar ik was toe aan de step up. In Yankee Country is deze burger behoorlijk populair. Maar hier heb ik hem nooit eerder op de kaart zien staan. Er zijn behoorlijk wat variaties te vinden. En ik heb er overal iets uit gepikt en het een beetje een eigen draai gegeven.
Daar gaan we. Zonder plaatjes geen verhaal.
Begonnen met het gehakt te mengen. Hiervoor heb ik 500gr rundergehakt gebruikt. Voor de kruiden wat Noskos BEEF, sjalotje Klein gesneden en 2 eetlepels pindakaas. Ik heb de 100% puur pindakaas van jumbo gebruikt. Daar zitten lekker grove stukken pinda in. Geeft net dat beetje extra. Als alles bij elkaar gemixt zit kan je 6 burgers maken van z’n +/- 110gr p/st.
De burgers waren klaar. Die gingen de koelkast terug in. Kon ik aan een bij gerecht beginnen. Dit werden Spirello’s. Hadden we gezien in het Efteling kookboek. Erg leuk en makkelijk te maken. Mik er je eigen favorite kruidenmix oven en je bent in zaken.
Ook die konden de koelkast in. Klein halfuurtje maar. Kan het zout wat vocht uit de aardappel onttrekken. Gaart ie straks sneller.
Nu moest er alleen nog maar een pindasaus gemaakt worden en alles stond klaar voor de burgers.
De pindasaus is vrij simpel. Knoflook, sambal, pindakaas, ketjap manis en water.
Ruim een uur voor we aan tafel gingen de BBQ’s aangestoken. De Weber ging naar 180-200gr indirect. De Spirello’s hebben ongeveer een half uur nodig. De BGE kreeg een direct-indirect setup met de plancha. Die ging iets minder hoog in temp. naar z’n 150-170gr. In de pindakaas zitten wat natuurlijke suikers. Die moeten niet direct verbranden.
Tijd voor BBQ actie.
De Spirello’s zijn klaar. De burgers hebben een mooi korstje. Tijd om de boel op te bouwen en een mooie foto te maken.
OMG wat is deze combi lekker zeg. Helemaal TOP.
We waren er allemaal een beetje sceptisch over. Maar zijn echt blij verrast. Het is wel enorm machtig.
Deze gaan we vaker maken. En vooral de gasten mee verbazen. Dit is echt iets dat je niet alle dagen ziet of eet. Iig ik niet

Bedankt voor het lezen en kijken. Nu snel gaan maken
Groeten Bram.