BasBQ
Beef en Steak

Pastrami

 
 

wijmaar

Kooltjesharker
Berichten
169
Na lang, lang, lezen vandaag eindelijk zelf aan Pastrami begonnen. Uiteraard ook het recept van Jet erbij gepakt. Eerst de kruiden voor de pekel gemaakt:

9289d7c5ff956f46bd34717acbc1ba2b.jpg


a4b5f3740fdf5de5c3f7c4e31156f4d2.jpg


fad9a8b5efa7fe8ab29d7e3673e5548d.jpg


Daarna de pekel maken en terugkoelen met behulp van ijsblokjes.

6f6f18683605193d77ac66e84a5ca24a.jpg


c14ba3250cf3b7307f90cc0d6c46d07d.jpg


De Uruguayaanse brisket flat van B&S ziet er mooi gemarmerd uit, stuk van 2kg. Was nog goed betaalbaar ook .


e99de080a9b10e7dc5c89f57647cc43f.jpg


6d88d5e34b563262c7f48cdacb1712f5.jpg


Ligt nu heerlijk te zwemmen in de pekel. Vind het wachten nu al moeilijk.

3e0ee77bbe55e339c6c0eda94cd33d86.jpg


De pastrami gaat geserveerd worden met zelf gebakken zuurdesem rogge brood. Ik wil wat verschillende varianten gaan proberen, o.a. eentje met de kimchi die ik morgen ga maken i.p.v. zuurkool. Ik houd jullie op de hoogte!

Nog één vraag, ik moet de pastrami ivm tijdsplanning ongeveer een week voor de grote dag roken. Zouden jullie hem tot die tijd in de koelkast of in de vriezer bewaren?
 
Laatst bewerkt:
Succes, je kan pastrami prima invriezen.
 
Mooi project.

Veel plezier alvast met de voorpret.
 
Dat moet wel lekker gaan worden met zo'n prachtig bordje specerijen!
 
Succes, je kan pastrami prima invriezen.
Dank! Zou dat de voorkeur hebben boven hem een week in de koelkast bewaren na het roken? Een week leek mij namelijk net wat aan de lange kant.

Verstuurd vanaf mijn M2011K2G met Tapatalk
 
Dan zou ik hem vacuüm trekken en invriezen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Jet
Dank! Zou dat de voorkeur hebben boven hem een week in de koelkast bewaren na het roken? Een week leek mij namelijk net wat aan de lange kant.

Verstuurd vanaf mijn M2011K2G met Tapatalk

Heerlijk pastrami 🥰

Op het internet lees je verschillende verhalen over hoelang Pastrami houdbaar is in de koelkast, dat varieert van 3 dagen tot wel 2 weken.

Ik heb even overleg gehad met mijn wederhelft en als wij in jou situatie zouden zitten dan zouden wij toch voor invriezen gaan, better safe than sorry 😉
Ik zou als de Pastrami klaar is deze in plakken snijden, dan per portie (x aantal plakken) vacumeren en invriezen, je kunt de Pastrami dan bevroren meenemen en op plaats van bestemming deze in de koelkast laten ontdooien.
Willen jullie de Pastrami koud eten dan zou ik het even van te voren uit de koelkast halen zodat de ergste kou eraf is, willen jullie het warm eten dan kun je heel makkelijk de gevacumeerde porties au bain marie verwarmen.

Mocht je nog een Fantastisch recept voor Kimchi nodig hebben,

https://www.bbqgenootschap.nl/threads/groente-kimchi-van-tante-miho.6387/

Volgens mijn vader die een tijdje in Korea heeft gewerkt smaakt deze precies zoals hij die daar gegeten heeft 😉
 
Heerlijk pastrami

Op het internet lees je verschillende verhalen over hoelang Pastrami houdbaar is in de koelkast, dat varieert van 3 dagen tot wel 2 weken.

Ik heb even overleg gehad met mijn wederhelft en als wij in jou situatie zouden zitten dan zouden wij toch voor invriezen gaan, better safe than sorry
Ik zou als de Pastrami klaar is deze in plakken snijden, dan per portie (x aantal plakken) vacumeren en invriezen, je kunt de Pastrami dan bevroren meenemen en op plaats van bestemming deze in de koelkast laten ontdooien.
Willen jullie de Pastrami koud eten dan zou ik het even van te voren uit de koelkast halen zodat de ergste kou eraf is, willen jullie het warm eten dan kun je heel makkelijk de gevacumeerde porties au bain marie verwarmen.

Mocht je nog een Fantastisch recept voor Kimchi nodig hebben,

https://www.bbqgenootschap.nl/threads/groente-kimchi-van-tante-miho.6387/

Volgens mijn vader die een tijdje in Korea heeft gewerkt smaakt deze precies zoals hij die daar gegeten heeft
Dank voor jullie adviezen, invriezen it is!

Dank voor de Kimchi tip! Ik heb gisteren de potten gevuld, volgens een ander recept. Zal het straks nog wel even delen! Hierbij alvast een fotootje van de kimchi:

98177d5f905cbfe85494c953a154c477.jpg


Net voor de tweede keer de brisket gekeerd en de brine doorgeroerd, rook heerlijk fris en kruidig.

5107da6b3580746fb47ac7600e73da01.jpg
 
Bij het keren van de pastrami viel het mij op dat er wat bruine vlokjes op de pekel drijven:

622100d839e13b3938bbd482351a9132.jpg


f1dc594918e4c8d05c2eaa4bab85a07a.jpg


Iemand enig idee? Hij staat volledig onder water bij 4 graden. Iedere keer gekeerd met een gewassen vleestang (op de eerste keer na, dat was met heel goed gewassen handen).

Ruikt nog steeds heerlijk, fris, kruidig en vlees. Totaal geen nare geurtjes.
 
Zou me er niet te druk over maken, er komt af en toe gewoon wat van het vlees los. Die pekel geeft een heerlijke lucht af.
 
Zou me er niet te druk over maken, er komt af en toe gewoon wat van het vlees los. Die pekel geeft een heerlijke lucht af.
Dank! Dan ga ik dat ook niet doen :)

Vandaag de brisket (of is het nu eigenlijk al pastrami? ) verhuisd naar schoon koud water. Hij is in de afgelopen twee weken mooi roze gekleurd:

2fc7469c9b588eb04cc440ce61c09e41.jpg


Morgen rubben en dan zondag op de smoker!
 
En vandaag is het dan eindelijk zo ver! Door wat vele handelingen nog een foto van de Pastrami op de Q, maar wel een screenshotje van de HM. Nu de UDS toch aan ging ook maar direct 7kg procureur erbij gelegd voor een voorraadje PP (en een goede lunch voor de collega's morgen).

1668334051631.png
 
Inmiddels zijn zowel de pulled pork als de pastrami lekker aan het stallen :). Nog een uurtje en dan maar eens de bark checken en inpakken die hap.

1668344149919.png
 
Klaar! Na 11u roken was het dan eindelijk zo ver, 96 graden en lekker zacht.

3c230239a4fc95371ba9a26cc3df654a.jpg


Kon het niet laten om toch een stukje af te snijden:

dba04744602ff7ea231010a1c6ac68b0.jpg


Wat is dit heerlijk!!

Beide varianten pulled pork ook geslaagd:

9542d1c3a74f0c307698f6efee9dcf6a.jpg


068c4ff45ed1b3f498497a6d9d05f74b.jpg
 
Dat ziet er smakelijk uit, maar al die moeite gedaan en dan geen foto op de bbq? :eek:
 
Heerlijk, alleen het er naar kijken is een feestje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan