- Berichten
- 2.745
Had een recept uit het boek barbecue & bier voor de zoete aardappel.
Kikkererwten uit blik uit laten lekken en dan mixen met olijfolie,knoflookpoeder,gerookte paprikapoeder,kaneel en zout
En deze in een pannetje voor een uur op de Bbq roosteren indirect ongeveer 180 graden.
De zoete aardappel in plakken van een halve cm snijden met schil deze plakken insmeren met olie en een beetje rookzout erop.
De plakken indirect grillen elke kant 7 min.
De ossenhaas heb ik wat olie erop en steak kruiden van noskos erop een plakje ontbijtspek eromheen met een slagerstouwtje vast gezet.
Dit lekker direct grillen tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden voor corina iets verder.
Dan nog de little gem door de midden een beetje olie erop grillen en dan nog een dressing erover heen van olie ,citroensap,peper,zout en wat chilivlokken.
Het bord opgemaakt de plakken aardappels daarop de kikkererwten en daar nog wat crème fraiche met gerookte paprika poeder,zout,peper en chilisaus.
Ossenhaas en de little gem erbij
Moet zeggen was erg lekker alles bij elkaar goed gelukt.
En nu de foto’s
Beide bordjes
Mijn bordje
Mijn ossenhaas.
Little gem er even op
De ossenhaas effe grillen
Plakken zoete aardappel erop
Sausje voor de aardappel en kikkererwten
Zoete aardappel ingesmeerd met olie en wat zout erop
Kikkererwten met de mix
Mix voor de kikkererwten
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Kikkererwten uit blik uit laten lekken en dan mixen met olijfolie,knoflookpoeder,gerookte paprikapoeder,kaneel en zout
En deze in een pannetje voor een uur op de Bbq roosteren indirect ongeveer 180 graden.
De zoete aardappel in plakken van een halve cm snijden met schil deze plakken insmeren met olie en een beetje rookzout erop.
De plakken indirect grillen elke kant 7 min.
De ossenhaas heb ik wat olie erop en steak kruiden van noskos erop een plakje ontbijtspek eromheen met een slagerstouwtje vast gezet.
Dit lekker direct grillen tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden voor corina iets verder.
Dan nog de little gem door de midden een beetje olie erop grillen en dan nog een dressing erover heen van olie ,citroensap,peper,zout en wat chilivlokken.
Het bord opgemaakt de plakken aardappels daarop de kikkererwten en daar nog wat crème fraiche met gerookte paprika poeder,zout,peper en chilisaus.
Ossenhaas en de little gem erbij
Moet zeggen was erg lekker alles bij elkaar goed gelukt.
En nu de foto’s
Beide bordjes

Mijn bordje

Mijn ossenhaas.

Little gem er even op

De ossenhaas effe grillen

Plakken zoete aardappel erop

Sausje voor de aardappel en kikkererwten

Zoete aardappel ingesmeerd met olie en wat zout erop

Kikkererwten met de mix

Mix voor de kikkererwten

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro