- Berichten
- 10.062
Beste bbq collega's,
Door al dat heerlijke geweld hier op het forum waardoor je enorm geïnspireerd raakt was het alweer erg erg lang geleden dat we spareribs hebben gemaakt. Vroeger kocht ik ze per 10 kilo doos, maar nu haal ik ze los omdat we ze niet meer zo vaak eten. Ook nu zag ik op dit forum weer regelmatig ribben voorbij komen, dus na een kort overleg ("zin in ribben? Jaaaaaaaa!! OK") met dochterlief van 14 waren we er al snel uit: het worden ribben dit weekend!
Je weet wel, gewoon ff lekkere ribben op de zaterdagavond met wat frietjes (en een beetje sla).
Spareribs is nou echt zo'n gerecht wat gewoon het beste smaakt als tie van de bbq komt. Er is in mijn beleving geen andere manier om spareribs te bereiden. Ze zijn dan ook zooo lekker dat zelfs een beetje sneeuw, ijs en vorst me niet tegenhoudt om ze te maken.
Oh ja, on the side nog even wat kipfilet gerookt om de voorraad weer aan te vullen.
De pic's
De avond ervoor vind de voorbereiding plaats.
Gisteren ging het hele spul op de wsm. Het was alweer een tijdje geleden dattie aan heeft gestaan dus hij was echt door en door koud
Onderste rooster de ribben
De kipfilet mocht er ondertussen af
Jongens, wat een prachtige dag was het gisteren.
Heerlijk uit de wind, in het zonnetje met
Uiteindelijk ingepakt
En afgelakt
En op het plankje
Het was weer lekker ouderwets ribben knagen met frietjes erbij.
Heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick
Door al dat heerlijke geweld hier op het forum waardoor je enorm geïnspireerd raakt was het alweer erg erg lang geleden dat we spareribs hebben gemaakt. Vroeger kocht ik ze per 10 kilo doos, maar nu haal ik ze los omdat we ze niet meer zo vaak eten. Ook nu zag ik op dit forum weer regelmatig ribben voorbij komen, dus na een kort overleg ("zin in ribben? Jaaaaaaaa!! OK") met dochterlief van 14 waren we er al snel uit: het worden ribben dit weekend!
Je weet wel, gewoon ff lekkere ribben op de zaterdagavond met wat frietjes (en een beetje sla).
Spareribs is nou echt zo'n gerecht wat gewoon het beste smaakt als tie van de bbq komt. Er is in mijn beleving geen andere manier om spareribs te bereiden. Ze zijn dan ook zooo lekker dat zelfs een beetje sneeuw, ijs en vorst me niet tegenhoudt om ze te maken.
Oh ja, on the side nog even wat kipfilet gerookt om de voorraad weer aan te vullen.
De pic's
De avond ervoor vind de voorbereiding plaats.
Gisteren ging het hele spul op de wsm. Het was alweer een tijdje geleden dattie aan heeft gestaan dus hij was echt door en door koud
Onderste rooster de ribben
De kipfilet mocht er ondertussen af
Jongens, wat een prachtige dag was het gisteren.
Heerlijk uit de wind, in het zonnetje met
Uiteindelijk ingepakt
En afgelakt
En op het plankje
Het was weer lekker ouderwets ribben knagen met frietjes erbij.
Heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick