Beef en Steak

MOINK Balls

dat ben ik niet de enige die ze net te groot vind.
Het spek moet je inderdaad een klein beetje oprekken als je halve sneetjes gebruikt.

Heb je ze ondertussen reeds kleiner gemaakt? welk gewicht? wat zijn de bevindingen?

Ik ben er niet meer opnieuw aan geraakt. Ben nog niet zo lang bezig :ROFLMAO:

Ik had ze echt afgewogen zoals in het recept van Noskos. Ik had gewoon ontbijtspek uit de supermarkt genomen en normaal snij je zo eentje half door en gaat die er net rond. Dat lukte niet. Dus heb ik voor elk balletje een hele genomen en de overschot eraf gedaan. Had per geluk veel spek gekocht :ROFLMAO:

Iedereen vond ze heerlijk, maar ze zaten ook zeer snel vol ervan. Het is toch 2 à 3 x bijten eraan wat ik persoonlijk te groot vind voor een 'hapje'. Hapjes moeten op 1 of max 2 happen binnen zijn :D Idem voor de burnt ends van frikandellen. Deze worden volgens het recept in 4 gesneden, maar dat mag gerust in 6 stukken.
 
Het is toch 2 à 3 x bijten eraan wat ik persoonlijk te groot vind voor een 'hapje'. Hapjes moeten op 1 of max 2 happen binnen zijn :D
Hmmm... Afgelopen weekend nog gemaakt a 33g per stuk, perfect in één hap naar binnen. Ik moest wel het halve reepje spek even wat rekken alvorens het rond kon. Wellicht zijn wij wat hongerig aangelegd.
Ik vind het persoonlijk een heel erg lekker snackje, maar vult uiteraard goed. Even voor het beeld, een plaatje van het resultaat:
IMG_20201114_154117.jpg
 
Hmmm... Afgelopen weekend nog gemaakt a 33g per stuk, perfect in één hap naar binnen. Ik moest wel het halve reepje spek even wat rekken alvorens het rond kon. Wellicht zijn wij wat hongerig aangelegd.
Ik vind het persoonlijk een heel erg lekker snackje, maar vult uiteraard goed. Even voor het beeld, een plaatje van het resultaat:
Bekijk bijlage 12120

Volgens mij hebben jullie eerder een grote mond :p
Eigenlijk nog niet aan gedacht om het spek wat te rekken. Maar blijf erbij dat ze net wat te groot zijn om ze massaal in de mond te proppen. :ROFLMAO: Volgende keer kleiner proberen.

Vorige keer ook veel te veel look erin gedaan. Noskos schrijft 2 eetlepels fijngehakte look. Ik heb 2 teentjes genomen wat minder is dan 2 eetlepels, maar dat was me een beetje teveel van het goede. Ben niet echt zo een liefhebber van overmatig gebruik van look. Niet alleen omwille de geur, maar vooral ook de smaak en de dorst die erop volgt :D
 
Volgens mij hebben jullie eerder een grote mond :p
Eigenlijk nog niet aan gedacht om het spek wat te rekken. Maar blijf erbij dat ze net wat te groot zijn om ze massaal in de mond te proppen. :ROFLMAO: Volgende keer kleiner proberen.

Vorige keer ook veel te veel look erin gedaan. Noskos schrijft 2 eetlepels fijngehakte look. Ik heb 2 teentjes genomen wat minder is dan 2 eetlepels, maar dat was me een beetje teveel van het goede. Ben niet echt zo een liefhebber van overmatig gebruik van look. Niet alleen omwille de geur, maar vooral ook de smaak en de dorst die erop volgt :D
Goeie tip!
 
Graag wil ik dit hapje eten met oudjaarsavond. Mijn vraag: is het koud ook lekker? Wat is de beste manier op het op te maken?
Ik wil ze graag overdag maken.
 
Graag wil ik dit hapje eten met oudjaarsavond. Mijn vraag: is het koud ook lekker? Wat is de beste manier op het op te maken?
Ik wil ze graag overdag maken.
Je kan ze gewoon helemaal maken en later lekker in de magnetron opwarmen.
zou ze wel warm serveren en eten. Dan zijn ze het lekkerst
 
Dankjewel voor je antwoord. Worden ze niet zacht in de magnetron?
Nee hoor. Als je ze maar opwarmt, dus niet volle bak. Je hoeft ze niet te garen, dat Is al op de bbq gedaan. En loei heet eet niet zo comfortabel ;)
 
Ik ben net klaar met de voorbereiding, ze liggen nu lekker chill in de koelkast. Klein verschil, ontbijtspek was op in de winkel dus was genoodzaakt katenspek te gebruiken. We zullen het zien! 🤔
 
Hier idem dito.
MOINK-Balls blijven een topper voor oud en nieuw! (Net als elke andere dag trouwens)

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan