BasBQ
Beef en Steak

MOINK Balls

Stijn

Stoker
 
 
 
Berichten
494
Zou ik ook zo doen. Ik heb ze een geleden gemaakt en die 30gr van noskos vond ik als hapje net te groot. Enerzijds kwam het niet uit met het spek, en anderzijds waren get teveel happen per bal. Maar ik vind ze perfect Als hoofdgerecht als je zijn recept compleet volgt.

dat ben ik niet de enige die ze net te groot vind.
Het spek moet je inderdaad een klein beetje oprekken als je halve sneetjes gebruikt.

Heb je ze ondertussen reeds kleiner gemaakt? welk gewicht? wat zijn de bevindingen?
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.151
dat ben ik niet de enige die ze net te groot vind.
Het spek moet je inderdaad een klein beetje oprekken als je halve sneetjes gebruikt.

Heb je ze ondertussen reeds kleiner gemaakt? welk gewicht? wat zijn de bevindingen?

Ik ben er niet meer opnieuw aan geraakt. Ben nog niet zo lang bezig :ROFLMAO:

Ik had ze echt afgewogen zoals in het recept van Noskos. Ik had gewoon ontbijtspek uit de supermarkt genomen en normaal snij je zo eentje half door en gaat die er net rond. Dat lukte niet. Dus heb ik voor elk balletje een hele genomen en de overschot eraf gedaan. Had per geluk veel spek gekocht :ROFLMAO:

Iedereen vond ze heerlijk, maar ze zaten ook zeer snel vol ervan. Het is toch 2 à 3 x bijten eraan wat ik persoonlijk te groot vind voor een 'hapje'. Hapjes moeten op 1 of max 2 happen binnen zijn :D Idem voor de burnt ends van frikandellen. Deze worden volgens het recept in 4 gesneden, maar dat mag gerust in 6 stukken.
 

Robdijn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
135
Het is toch 2 à 3 x bijten eraan wat ik persoonlijk te groot vind voor een 'hapje'. Hapjes moeten op 1 of max 2 happen binnen zijn :D
Hmmm... Afgelopen weekend nog gemaakt a 33g per stuk, perfect in één hap naar binnen. Ik moest wel het halve reepje spek even wat rekken alvorens het rond kon. Wellicht zijn wij wat hongerig aangelegd.
Ik vind het persoonlijk een heel erg lekker snackje, maar vult uiteraard goed. Even voor het beeld, een plaatje van het resultaat:
IMG_20201114_154117.jpg
 

Free_ltd

Gemarineerd
 
Berichten
1.151
Hmmm... Afgelopen weekend nog gemaakt a 33g per stuk, perfect in één hap naar binnen. Ik moest wel het halve reepje spek even wat rekken alvorens het rond kon. Wellicht zijn wij wat hongerig aangelegd.
Ik vind het persoonlijk een heel erg lekker snackje, maar vult uiteraard goed. Even voor het beeld, een plaatje van het resultaat:
Bekijk bijlage 12120

Volgens mij hebben jullie eerder een grote mond :p
Eigenlijk nog niet aan gedacht om het spek wat te rekken. Maar blijf erbij dat ze net wat te groot zijn om ze massaal in de mond te proppen. :ROFLMAO: Volgende keer kleiner proberen.

Vorige keer ook veel te veel look erin gedaan. Noskos schrijft 2 eetlepels fijngehakte look. Ik heb 2 teentjes genomen wat minder is dan 2 eetlepels, maar dat was me een beetje teveel van het goede. Ben niet echt zo een liefhebber van overmatig gebruik van look. Niet alleen omwille de geur, maar vooral ook de smaak en de dorst die erop volgt :D
 

Loekie

Vuurmaker
 
Berichten
56
Volgens mij hebben jullie eerder een grote mond :p
Eigenlijk nog niet aan gedacht om het spek wat te rekken. Maar blijf erbij dat ze net wat te groot zijn om ze massaal in de mond te proppen. :ROFLMAO: Volgende keer kleiner proberen.

Vorige keer ook veel te veel look erin gedaan. Noskos schrijft 2 eetlepels fijngehakte look. Ik heb 2 teentjes genomen wat minder is dan 2 eetlepels, maar dat was me een beetje teveel van het goede. Ben niet echt zo een liefhebber van overmatig gebruik van look. Niet alleen omwille de geur, maar vooral ook de smaak en de dorst die erop volgt :D
Goeie tip!
 
Bovenaan Onderaan