- Berichten
- 187
Met een fout in de dichting van mijn nieuwe Weber Summit en hierdoor niet wil doven wou ik de gebruikte kolen ook niet verloren laten gaan. Daarom dacht ik, laten we even een chocoladedessert maken. Een Mouilleux ! Eerlijkheid is belangrijk, de mijne was net niet lopend, daarom ook geen moneyshot van de lopende zwarte 'lava'. Stap 9 is de boosdoener geweest!
Benodigdheden voor 2 personen:
- 50 gr. chocolade
- 55 gr. boter
- 1 volledig ei
- 1 eigeel
- 50 gr. suiker
- 25 gr. patisseriebloem
- Snuifje zout
(de chocolade ontbreekt op de foto)
1. Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje
2. Meng het volledig ei met de dooier samen met de suiker
3. Zeef de bloem op de geklopte eieren met de suiker en klop dit op tot een glad, klontervrij beslag
4. Schenk het mengsel van de gesmolten chocolade bij het veslag. Roer dit goed en doe hier een snuifje zout bij. Vandaag heb ik wat 'zot' gedaan en de zoutmolen met Himalayazout even laten draaien (geen meerwaarde)
5. Giet het beslag in een spuitzak en laat dit een paar uur in de koelkast opstijven
(mijn DIY spuitzak - If it works it aint stupid!)
6. Breng de BBQ op een temperatuur van 210 °c
7. Wrijf de binnenzijde van de serveerring goed in met boter en bestrooi dit goed met bloem. Als je hier wat te snel door gaat kan deze blijven plakken erna
(Als je dit goed hebt gedaan komt deze er goed af)
8. Je plaatst de ring best op een bakpapiertje en giet de ring voor 2/3. Dit zal nl. wat uitzetten tijdens het bakken.
9. Bak deze 8 - 10 minuten op 210 graden (laat dit nu het probleem zijn geweest, een +/-minuutje te lang dus deze was niet lopend meer)
10. Serveer met ijs, fruit, wat je maar wil.
Smakelijk !
Bron voor recept: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/moelleux-van-chocolade-die-altijd-lukt (ironisch; vandaag niet!)