- Berichten
- 748
Ik durf me nog niet te wagen aan serieus grote stukken vlees maar toen de Procureur in de aanbieding was en er een kleintje van net geen 2 kilo tussen lag heb ik m'n slag geslagen.
Ik had het filmpje "Simpele Pulled Pork" al een paar keer gekeken inclusief bijbehorend recept op bbq-nl dus toch de gok maar gewaagt.
Procureur ontdaan van wat losse stukjes vet, laagje olie en de rub erop. Mooie snake gelegd, rookhout gerangschikt en een stuk of 10 hete kooltjes aan het begin. Dat was les 1..... 10 kooltjes bleek net te krap om vlot naar 120 graden te komen dus nog even snel 6 opstoken in de firestarter en erbij gelegd. Dat ging een stuk vlotter, de daaropvolgende 7,5 uur ging met wat kleine schommelingen maar dat viel me alles mee....
Na de eerste 4,5 uur ingepakt in folie en 3 uur later was 'ie al boter zacht bij een kerntemperatuur van 91 graden. En boterzacht was hij letterlijk, met 2 handschoentjes (en vuurvaste handen) liet 'ie zich na 3 kwartier rust moeiteloos plukken.
De lekkerste Pulled Pork die ik ooit heb gegeten en volgende keer durf ik wel een grotere Procureur ik m'n karretje te leggen
Ik had het filmpje "Simpele Pulled Pork" al een paar keer gekeken inclusief bijbehorend recept op bbq-nl dus toch de gok maar gewaagt.
Procureur ontdaan van wat losse stukjes vet, laagje olie en de rub erop. Mooie snake gelegd, rookhout gerangschikt en een stuk of 10 hete kooltjes aan het begin. Dat was les 1..... 10 kooltjes bleek net te krap om vlot naar 120 graden te komen dus nog even snel 6 opstoken in de firestarter en erbij gelegd. Dat ging een stuk vlotter, de daaropvolgende 7,5 uur ging met wat kleine schommelingen maar dat viel me alles mee....
Na de eerste 4,5 uur ingepakt in folie en 3 uur later was 'ie al boter zacht bij een kerntemperatuur van 91 graden. En boterzacht was hij letterlijk, met 2 handschoentjes (en vuurvaste handen) liet 'ie zich na 3 kwartier rust moeiteloos plukken.
De lekkerste Pulled Pork die ik ooit heb gegeten en volgende keer durf ik wel een grotere Procureur ik m'n karretje te leggen
