Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

Mijn nieuwe liefde is eindelijk binnen.. gaat meteen maar ff 2 uurtjes in branden..
478c5f23eb9ec4ec5b9eef62616da847.jpg


Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Die Japanse jongens zijn echt scherp op een ander niveau he. Bijna een jaar geleden kocht ik mijn yaxell mon, ik schrok er gewoon een beetje van. Een poosje geleden geslepen (was niet echt nodig maar ik was toch andere messen aan het slijpen dus waarom niet) en nu is het mes bijna eng. Maar eenmaal een scherp mes gebruikt dan wil je niet meer terug, niets zo ergerlijk als een mes dat je tomaat plat duwt ipv in 1 beweging doorsnijdt.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja precies. Beter kan ik het niet omschrijven. Ik heb opeens respect voor mijn mes. Als een baby zo voorzichtig ga ik ermee om. En cliché had ik het maar eerder gedaan. Global wusthoff prima messen maar dit manman wat mooi en scherp


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja precies. Beter kan ik het niet omschrijven. Ik heb opeens respect voor mijn mes. Als een baby zo voorzichtig ga ik ermee om. En cliché had ik het maar eerder gedaan. Global wusthoff prima messen maar dit manman wat mooi en scherp


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ja ‘had ik het maar eerder gedaan’ dacht ik toen ook inderdaad. Door die yaxell heb ik ook ontdekt dat scherpte niet alles is maar dat het profiel minstens net zo belangrijk is, hoe dunner hoe fijner


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja ‘had ik het maar eerder gedaan’ dacht ik toen ook inderdaad. Door die yaxell heb ik ook ontdekt dat scherpte niet alles is maar dat het profiel minstens net zo belangrijk is, hoe dunner hoe fijner


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja precies. Het totaalplaatje. Maar dun, scherp en mooi(vind ik) het is voor mij het einde. Kortom jongens en meisjes investeer in een goed Japans mes. Tussen 140-200 is al heeeel veel moois te koop. En ja Europese messen doen ook hun werk dat klopt. Maar deze Japanse jongens zijn een klasse apart


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ja precies. Het totaalplaatje. Maar dun, scherp en mooi(vind ik) het is voor mij het einde. Kortom jongens en meisjes investeer in een goed Japans mes. Tussen 140-200 is al heeeel veel moois te koop. En ja Europese messen doen ook hun werk dat klopt. Maar deze Japanse jongens zijn een klasse apart


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

+1


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vandaag nog even bij het barbecuepaleis geweest en ik heb hem :
Forged Asian Cleaver en het blok!

IMG_9810.jpeg
 
kom hem niet tegen op de site. Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt?
Ik kan hem ook niet vinden. Is dit blok walnoot of zebrano. Had eigenlijk verwacht dat het wel kopshout zou zijn. Dan heb je wel een hele andere tekening.
 
Zo de collectie is compleet.

Na eerst de medium en de grote te hebben aangeschaft nu ook een kleine rvs braadslee.

Ook nog een medium mee genomen de oude ligt eigenlijk standaard als lekbak in de q. Die is inmiddels een beetje zwart

Dus deze houden we een beetje netjes.

Waar...... Ikea natuurlijk
7489ff4f6a192a65557f5ca2d605a740.jpg
 
Mijn laatste aanwinst was deze. Nee niet de kip natuurlijk. Maar de chicken setter van grill guru eronder.

Gelijk gebruik van gemaakt dezelfde avond, was lang geleden dat ik een vorm van Chicken on a Can had gemaakt. Dus werd wel weer is tijd. Vindt zo een chicken setter echt een stuk makkelijker dan een echt blikje. Dit was een maiskippetje trouwens. Heerlijk :)

9b76baad54de1ff96649ac06a9d66d58.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Voor het gemak (hoop ik)

A4F7B31D-E808-42B5-ADA8-4D2C6156AD03.jpeg


De Thermapen om sneller te kunnen meten t.o.v. mijn huidige meter, die ik van de slager heb gehad
 
Terug
Bovenaan Onderaan