Beef en Steak

Mijn laatste BBQ aanwinst

k vind persoonlijk deel 1 het fijnste boek (heb winter nog niet maar wel de eerste 3 boeken).
De recepten voor sauzen en runs worden ook regelmatig in de andere boeken aangehaald.
Maar de trip door Zuid Amerika en Afrika is wel leuk te lezen..

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

 
27e3b17ee816d4c8d8a5383fd1a31b39.jpg

8a05fd4b76e7aea66937a521c27d5e3c.jpg

cd667de44572d1f99420fbfd15bdd78d.jpg

 
Ja, Classic 2
 
De Caliber Pro Kamado heeft er een broeder bij gekregen.  :D

cH8tyY1.jpg
 
Mooi setje!
 
Wat een mooi glimmend hoekje.
Nu snap ik eindelijk waarom je die zonnebril draagt. :D :D
 
Had caliber dan niet beter een groot model uitgebracht  :P met Heatdeflector  :P :P :P
 
mooi hoor! RVS is echt prachtig! blijft dat zo na intensief gebruik? 
 
KaYDee zei:
mooi hoor! RVS is echt prachtig! blijft dat zo na intensief gebruik?

De linker is sinds begin juli flink in gebruik genomen, ik zou zeggen oordeel zelf.  ;)

@Brecht
Er is nog geen heat deflector beschikbaar, maar de zelfgemaakte gebruik ik enkel voor pizza sessie om te voorkomen dat de steen niet barst. Voor de rest eigelijk nooit, en met de kolenmand kan je ook een soort van indirect doen, want er is een stuk meer ruimte onderin vergeleken met een model van keramiek omdat er geen vuurring onderin zit.
 
Ik zou het toch niet durven om er een duur stuk vlees op te gooien zonder heatdeflector. Het is een erg mooie Q maar ik vind het eigenlijk erg dat caliber er geen heatdeflector voor maakt. Vroeger heb ik hem ook nog in overweging genomen ipv een kamado maar dat gebrek was toch de afknapper. Die blaze basket kan inderdaad wel helpen om indirect te werken maar dan verlies je volgens mij terug weer een deel plaats op je rooster. Los daarvan is het wel een erg mooie Q is die kwalitatief wel bij de betere hoort volgens mij.
 
Brecht zei:
Ik zou het toch niet durven om er een duur stuk vlees op te gooien zonder heatdeflector. Het is een erg mooie Q maar ik vind het eigenlijk erg dat caliber er geen heatdeflector voor maakt. Vroeger heb ik hem ook nog in overweging genomen ipv een kamado maar dat gebrek was toch de afknapper. Die blaze basket kan inderdaad wel helpen om indirect te werken maar dan verlies je volgens mij terug weer een deel plaats op je rooster. Los daarvan is het wel een erg mooie Q is die kwalitatief wel bij de betere hoort volgens mij.

Ik durf dat zonder problemen en koop alleen maar goed vlees bij een lokale vleesverwerker.  :) Maar ik begrijp wat je bedoeld, ik miste deze vooral voor pizza sessies.
Dan is het een keuze maken kan je er mee leven zonder een heat deflector, of laat je er 1 maken (zoals ik gedaan heb) of kies je voor een andere Kamado. Zelf was ik ook wat sceptisch hierover en daarom hield ik de Big Green Egg Large er nog even naast. Het schijnt wel dat er 1 ontwikkeld wordt, maar er is nog geen verwachting wanneer deze op de markt komt.

Maar inmiddels zo overtuigd (nee ik heb geen aandelen in dit merk) dat de Big Green Egg de deur uit mag omdat er in mijn ogen een flink verschil is qua materiaalkeuze en afwerking, en zoals op mijn site te zien heb ik aardig wat vergelijkingsmateriaal gehad in het verleden.

Uiteraard is dat ook een beetje appels met peren vergelijken, want het is ook een andere prijsklasse. Maar ik wou een investering doen voor de lange termijn. En omdat ik buiten de deur deze ook weleens gebruik is de kans op serieuze schade vergeleken met keramiek zo goed als 0.
 
WAUW !!!
Schitterend!!!
Wij zijn helemaal niet jaloers hoor. :(  :D
 
Wanneer is de housewarming voor het BBQgenootschap?  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan