Beef en Steak

Masterbuilt ervaringen

Ja dat doe ik inderdaad. Kleine blokjes of chips. Ik vind dit makkelijker dan rookhout in het kolenbed. Ook kan je tijdens de sessie rookhout op die manier toevoegen, of andere zaken, zoals kruiden als aroma.
Smoking Dad BBQ deed een mooie vergelijkende test, chunks onder de kolen en chips in de aslade
 
Ja dat doe ik inderdaad. Kleine blokjes of chips. Ik vind dit makkelijker dan rookhout in het kolenbed. Ook kan je tijdens de sessie rookhout op die manier toevoegen, of andere zaken, zoals kruiden als aroma.
Ah top, ik ga er ook 1 bestellen.
 
Smoking Dad BBQ deed een mooie vergelijkende test, chunks onder de kolen en chips in de aslade

Smoking Dad deed een een niet echt vergelijkende test waarbij de hoeveelheden rookhout niet echt in verhouding stonden en hing daar een conclusie aan.

Wat ik me afvraag is wanneer je rook hebt op die manier. Want het duurt even voordat er brandende sintels naar beneden vallen als je een volle kolenmand aansteekt aan de bovenkant. En ik wil graag rook hebben zodra ik mijn vlees erin leg. Ik wacht niet tot alles op temperatuur is.
 
Smoking Dad deed een een niet echt vergelijkende test waarbij de hoeveelheden rookhout niet echt in verhouding stonden en hing daar een conclusie aan.

Wat ik me afvraag is wanneer je rook hebt op die manier. Want het duurt even voordat er brandende sintels naar beneden vallen als je een volle kolenmand aansteekt aan de bovenkant. En ik wil graag rook hebben zodra ik mijn vlees erin leg. Ik wacht niet tot alles op temperatuur is.
Klopt inderdaad, die vergelijking is niet echt wetenschappelijk nee :)

Wat ik doe is een klein blokje hout in het kolenbed, en eventueel extra in de aslade. Ik zorg dat ik de kolen goed opstook voordat ik de deflectors dicht leg, zodat er snel gloeiende as in de lade valt. Ik neem dus wel graag de tijd tot alles goed op temperatuur is voordat ik mijn vlees in de kamado stop.

Voor mij is het voordeel met name meer controle over je rook, en de mogelijkheid andere aroma's toe te voegen die anders snel wegbranden.

Maar goed, ik heb die lade nog maar twee keer gebruikt, en het is voor mij lastig aan te geven of de kwaliteit van de rook beter is. Ik vind het sowieso handig.
 
Laatst bewerkt:
Hout in de aslade had ik nog niet eerder gezien.

Ik zelf steek met wokkels mijn kamado aan (1 of 3 stuks). Hangt er wat vanaf. Dan laat ik hem oplopen tot 130° waarna ik dan bv 1 chunk recht in een hotspot leg, en de andere 2 stuks bv er net naast. Dan de deflectors erin en het vlees erop. Op een paar minuten zit hij dan ergens rond de 100°. Nu is het wel zo dat ik al heb gehad dat de temperatuur tot 80° terug valt, maar dan steek ik ook al mijn vlees erin en laat hem langzaam naar 100 à 110° oplopen. Voor te roken maakt dat niet echt uit.
 
Smoking Dad deed een een niet echt vergelijkende test waarbij de hoeveelheden rookhout niet echt in verhouding stonden en hing daar een conclusie aan.

Wat ik me afvraag is wanneer je rook hebt op die manier. Want het duurt even voordat er brandende sintels naar beneden vallen als je een volle kolenmand aansteekt aan de bovenkant. En ik wil graag rook hebben zodra ik mijn vlees erin leg. Ik wacht niet tot alles op temperatuur is.
Ik het inderdaad slecht verwoord, de hoeveelheid hout in zijn kolen en die in de aslade waren al niet gelijk.
Je zal inderdaad pas later rook hebben via de aslade en mede omdat er minder rookhout aanwezig is en je pas later rook hebt, zal deze subtieler aanwezig zijn.
Laten we het daar op houden 😉
Ik heb zelf alvast niet het nodige materiaal om een test te doen waarbij gelijke hoeveelheden rookhout gebruikt worden.
 
Voor degenen die nog een Masterbuilt aka KJ classic 1 zoeken.
Bij Bauhaus is er de laagste prijsgarantie. Dat is prijsmatch + 12% korting op het artikel.
Nu is de KJ classic 1 bij barbequexxl.nl €849,-
Wat betekent dat de KJC 1 bij de Bauhaus (daar is de KJC 1 €999) op €738 eurie neerkomt.

Check de Bauhaus site voor meer info.
Ik weet niet hoe lang de actie van barbequexxl.nl duurt.
 
Iemand ervaring met de Kick Ash Can (as bak opvanger) op de Materbuilt? Past deze goed en vangt deze goed al het as op?
Yep, deze gebruik ik in de kj2, in combinatie met de aslade dus.

Zover ik weet, was kick ash, de bedenker van de kolenmand. Deze hebben een model dat gewoon perfect past in je Masterbuilt. Ik zou niet zonder meer willen. Dit geeft zoveel gemak voor alleen al even de mand er uitnemen en de as van de kolen schudden....
 
Yep, deze gebruik ik in de kj2, in combinatie met de aslade dus.

Zover ik weet, was kick ash, de bedenker van de kolenmand. Deze hebben een model dat gewoon perfect past in je Masterbuilt. Ik zou niet zonder meer willen. Dit geeft zoveel gemak voor alleen al even de mand er uitnemen en de as van de kolen schudden....
Ik denk er hetzelfde over. Ik heb dan bij de Junior direct eentje mee gekocht.
 
Ik wil graag meteen rook hebben. Ik laat bij low en slow ook mijn BBQ niet helemaal op temperatuur komen. Vlees mag erin zodra het vuur goed brandt en een deel van het keramiek warm is, 15-20 minuten. Het vlees ligt er zo lang in dat het niet echt uitmaakt. Ja, ik moet even terugregelen als al het keramiek warm is. Maar het scheelt dat weer brandstof op die manier.
Er zijn veel wegen die naar Rome leiden 😉
Ik het inderdaad slecht verwoord, de hoeveelheid hout in zijn kolen en die in de aslade waren al niet gelijk.
Je zal inderdaad pas later rook hebben via de aslade en mede omdat er minder rookhout aanwezig is en je pas later rook hebt, zal deze subtieler aanwezig zijn.
Laten we het daar op houden 😉
Ik heb zelf alvast niet het nodige materiaal om een test te doen waarbij gelijke hoeveelheden rookhout gebruikt worden.
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

BF858B9E-3D11-46CC-8398-308DA58B2843.jpeg
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

Bekijk bijlage 34836
Ik heb het zo nog nooit gedaan. Ik gebruik chips alleen in de smokerbox op de gasbbq. Maar ik week ze eerst, anders zijn ze ook snel erdoor.
 
Heb zojuist bij wijze van proef een flinke hand rookhout in de aslade gedaan en moet zeggen dat ik hier niet echt van onder de indruk was.
Rook was heel subtiel, duurde zeker 5/10 minuten voordat er iets begon en was ook na een 10 minuten weer afgelopen.

Bekijk bijlage 34836

Het is misschien een leuke manier om nog wat extra rook te geven als de chunks zijn opgebrand. Dan zullen er waarschijnlijk wel sintels in het bakje liggen.
Maar ik zie wel meer dingen bij Smoking Dad waar ik vraagtekens bij zet. Dit is er daar één van.
Het is wel een handige manier om van je snippers af te komen 😜
 
Het is misschien een leuke manier om nog wat extra rook te geven als de chunks zijn opgebrand. Dan zullen er waarschijnlijk wel sintels in het bakje liggen.
Maar ik zie wel meer dingen bij Smoking Dad waar ik vraagtekens bij zet. Dit is er daar één van.
Het is wel een handige manier om van je snippers af te komen 😜

Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.
 
Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.
Dat is een groep die ik nog niet kende, ik ga daar ook eens rondneuzen.
 
Dat is een groep die ik nog niet kende, ik ga daar ook eens rondneuzen.
Zitten ook enorm veel Nederlanders. Dus helemaal Belgian is het niet. Maar ik zie er wel de hilarischste dingen. Daar zijn ze niet vies van sous-vide en voorgaren in de oven. Of mensen die beweren dat vleugeltjes pekelen ‘enkel en alleen’ voor de show is :D
 
Als je veel vraagtekens wil zetten moet je op Facebook eens ‘belgian bbq group’ volgen. Ik val soms haast van mijn stoel. Gisteren nog iemand met een BGE die zijn steak eerst een uur in de oven legt om hem dan af te grillen op de BGE :ROFLMAO: En zo elke dag wel iets waarvan ik me afvraag hoe ik het verzin.

Ik ga vandaag eens snippers gebruiken in de junior. Ik gooi gewoon een hand over het houtskool. Is maar voor mergpijpjes en dus maar 20 min.

Ik ben wel lid van die groep en wat andere op FB. Maar ik van gestopt met reageren op alle onzin die in die groepen wordt uitgekraamd. Het is een constante stroom van onwaarheden en jij bent de zeikerd als je dingen ontkracht 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan