- Berichten
- 5.321
Had hem al een paar weken, maar was er nog niet van gekomen. Eerst nog de snelkoppelingen monteren voor de gas zodat ik makkelijk kan combineren met de gasBBQ, en daarna nog 2 weken op vakantie geweest. Vandaag dus de ontmaagding.
Mijn vrouw deze morgen het deeg gemaakt. Maar deze avond waren de 6 bollen wat ingevallen. Nog nooit voor gehad.
Ik de oven opgestart wat vrij simpel is en na een 20-tal minuten ga ik er vanuit dat hij heet genoeg is. Ik heb een infrarood thermometer van Inkbird, maar geen idee hoe accuraat deze is. Want telkens ik op verschillende plaatsen een meting deed, kreeg ik temperaturen tussen de 250° en 350° zoiets. Heter niet op de steen. Twijfel wat aan de thermometer.
Ik las van de week dat Stijn zijn Ooni volop open zet totdat hij gaat bakken en dat heb ik zo ook toegepast. Alhoewel ik tussen de sessies hem wel telkens weer op high zette. Reden daarvoor is dat de bodems voor ons iets meer doorbakken mochten zijn en ik aan het testen was of het aan de temperatuur lag.
Mijn vrouw had ze al wat kleiner gemaakt om erin te passen, maar mocht wel wat groter. Maar daardoor waren volgens mij de bodems ook ietsje dikker als normaal.
Al bij al lekker gegeten en een goede eerste run, maar het moet beter de volgende keer.
Waar ligt het aan?
- ofwel door het inzakken van het deeg om onbekende reden
- Deeg ietsje te dik?
- Mijn skills? Op de KJ lukt het bakken goed, maar hier mss mijn skills nog wat opkrikken (heb turning peel gebruikt wel)
- Steen die niet warm genoeg wordt? (maar dat zou me sterk lijken)
Mijn vrouw deze morgen het deeg gemaakt. Maar deze avond waren de 6 bollen wat ingevallen. Nog nooit voor gehad.
Ik de oven opgestart wat vrij simpel is en na een 20-tal minuten ga ik er vanuit dat hij heet genoeg is. Ik heb een infrarood thermometer van Inkbird, maar geen idee hoe accuraat deze is. Want telkens ik op verschillende plaatsen een meting deed, kreeg ik temperaturen tussen de 250° en 350° zoiets. Heter niet op de steen. Twijfel wat aan de thermometer.
Ik las van de week dat Stijn zijn Ooni volop open zet totdat hij gaat bakken en dat heb ik zo ook toegepast. Alhoewel ik tussen de sessies hem wel telkens weer op high zette. Reden daarvoor is dat de bodems voor ons iets meer doorbakken mochten zijn en ik aan het testen was of het aan de temperatuur lag.
Mijn vrouw had ze al wat kleiner gemaakt om erin te passen, maar mocht wel wat groter. Maar daardoor waren volgens mij de bodems ook ietsje dikker als normaal.
Al bij al lekker gegeten en een goede eerste run, maar het moet beter de volgende keer.
Waar ligt het aan?
- ofwel door het inzakken van het deeg om onbekende reden
- Deeg ietsje te dik?
- Mijn skills? Op de KJ lukt het bakken goed, maar hier mss mijn skills nog wat opkrikken (heb turning peel gebruikt wel)
- Steen die niet warm genoeg wordt? (maar dat zou me sterk lijken)