- Berichten
- 3.167
@Sander72 zou niet mee doen.
Dat zei die althans... Dat, en dat er nog relatief weinig mensen mee deden, deed mij besluiten om mee te doen met een smakelijk maar makkelijke bbq gerecht.
Lente is voor ons feest. Het mooie weer start (wel erg letterlijk) nu, en daarbij hoort lekker buiten eten.
Lente voor ons is dus frisse smaken, makkelijk eten en vooral lekker veel buiten zijn.
Een hele tijd geleden heb ik van dit recept, wat mijn vriendin bedacht heeft, al geplaatst in het receptendeel.
www.bbqgenootschap.nl
Ik vond dit een mooie opdracht om dat recept nog eens opnieuw in de spotlight te zetten en hem daarom te gebruiken voor de fotowedstrijd.
Afgelopen vrijdag de WSM aan gehad, afgelopen maandag de WMT, dat vond ik een goede smoes om de Smokey Joe weer uit de schuur te trekken.
Vervolgens de kip platgeslagen voor een snellere en egalere garing.
Vervolgens de rest van de ingredienten erbij gepakt.
Afbak Ciabatta
Zalm (voor vrouw en kind)
Kip (pour moi!)
Tomaatjes
Avocado
LENTE uit (normaliter gebruiken we rood, maar lente-wedstrijd he?)
yoghurt, mayo
limoensap
In het recept prak ik de avocado op het brood en leg ik er tomaat en ui op.
Deze keer wilde ik wat anders proberen.
De avocado klein gesneden, geprakt en gemengd met blokjes tomaat en fijngesneden ui.
Hierdoor kregen we een salsa om op het brood te smeren.
Beetje zout en peper toegevoegd.
Daarna nog een yoghurt/mayo mengsel gemaakt en voorzien van wat limoensap en peper.
Ook nog wat baby romaine erbij, vervolgens alles mee naar buiten genomen:
Doorgelopen naar de firestarter en jawel, hij was heet!
In de Smokey Joe gestort en de grill laten opwarmen, binnen even de kip en de zalm gehaald.
Buiten maar niet te lang getwijfeld en begonnen met grillen.
Blijft een geinig ding..
Maar als dan ook nog het brood moet opwarmen/roosteren..
ja dan is een ciabatta best aan de maat voor mijn kleine rode vriend.
Afin, wat extra geduld en afwisseling maar we kwamen er natuurlijk wel.
Volle bak genieten met dit weer.
Dus op bord de kip klein gesneden en de bodem voorzien van de salsa.
Vervolgens de sla over de salsa, de kip daarover en daarover de frisse yoghurt/mayo saus.
Bovenkant van het broodje erop, even verplaatsen naar een houten plank en het fototoestel gepakt voor wat meer diepte in de foto.
Je zou het bijna vergeten.
Maar wat drink je bij een Lente wedstrijd?
Juist.
Bedankt voor het lezen.
Maak hem ook eens, mn vriendin maakt hem dus helemaal hetzelfde maar die gebruikt zalm ipv kip.
Dat zei die althans... Dat, en dat er nog relatief weinig mensen mee deden, deed mij besluiten om mee te doen met een smakelijk maar makkelijke bbq gerecht.
Lente is voor ons feest. Het mooie weer start (wel erg letterlijk) nu, en daarbij hoort lekker buiten eten.
Lente voor ons is dus frisse smaken, makkelijk eten en vooral lekker veel buiten zijn.
Een hele tijd geleden heb ik van dit recept, wat mijn vriendin bedacht heeft, al geplaatst in het receptendeel.
Broodje Gegrilde kip/zalm met avocado spread
Tja, in welk gedeelte zet je iets wat je zowel met Kip, als met Zalm maakt? De foto's zijn van de kip, maar wil dus zeker adviseren dit ook met Zalm te proberen. Mijn vriendin eet hem met zalm, ik liever met kip. Het recept is door mijn vriendin bedacht, we eten hem normaal van de...

Afgelopen vrijdag de WSM aan gehad, afgelopen maandag de WMT, dat vond ik een goede smoes om de Smokey Joe weer uit de schuur te trekken.
Vervolgens de kip platgeslagen voor een snellere en egalere garing.
Vervolgens de rest van de ingredienten erbij gepakt.
Afbak Ciabatta
Zalm (voor vrouw en kind)
Kip (pour moi!)
Tomaatjes
Avocado
LENTE uit (normaliter gebruiken we rood, maar lente-wedstrijd he?)
yoghurt, mayo
limoensap
In het recept prak ik de avocado op het brood en leg ik er tomaat en ui op.
Deze keer wilde ik wat anders proberen.
De avocado klein gesneden, geprakt en gemengd met blokjes tomaat en fijngesneden ui.
Hierdoor kregen we een salsa om op het brood te smeren.
Beetje zout en peper toegevoegd.
Daarna nog een yoghurt/mayo mengsel gemaakt en voorzien van wat limoensap en peper.
Ook nog wat baby romaine erbij, vervolgens alles mee naar buiten genomen:
Doorgelopen naar de firestarter en jawel, hij was heet!
In de Smokey Joe gestort en de grill laten opwarmen, binnen even de kip en de zalm gehaald.
Buiten maar niet te lang getwijfeld en begonnen met grillen.
Blijft een geinig ding..
Maar als dan ook nog het brood moet opwarmen/roosteren..
ja dan is een ciabatta best aan de maat voor mijn kleine rode vriend.
Afin, wat extra geduld en afwisseling maar we kwamen er natuurlijk wel.
Volle bak genieten met dit weer.
Dus op bord de kip klein gesneden en de bodem voorzien van de salsa.
Vervolgens de sla over de salsa, de kip daarover en daarover de frisse yoghurt/mayo saus.
Bovenkant van het broodje erop, even verplaatsen naar een houten plank en het fototoestel gepakt voor wat meer diepte in de foto.
Je zou het bijna vergeten.
Maar wat drink je bij een Lente wedstrijd?
Juist.
Bedankt voor het lezen.
Maak hem ook eens, mn vriendin maakt hem dus helemaal hetzelfde maar die gebruikt zalm ipv kip.