Toen ik deze post vorig jaar zag dacht ik meteen dat wil ik proberen. Vandaag is het zover.
Ik heb een zalm filet van circa 550gr gekocht en een cure gemaakt op basis van een recept van pitmaster x, 50gr suiker en 50gr zout, dikke en citroen zest.
Nu ziek ik bij veel recepten dat er meer zout dan suiker wordt gebruikt. Moet ik dit nog aanpassen? Ook heeft zich al binnen enkele uren veel vocht in de schaal gevormd, moet ik dit afgieten?
O ja en het drogen, leg ik hem dan afgedekt in de koelkast of met folie er over?
Hoop dat jullie me kunnen adviseren.
Ik heb een zalm filet van circa 550gr gekocht en een cure gemaakt op basis van een recept van pitmaster x, 50gr suiker en 50gr zout, dikke en citroen zest.
Nu ziek ik bij veel recepten dat er meer zout dan suiker wordt gebruikt. Moet ik dit nog aanpassen? Ook heeft zich al binnen enkele uren veel vocht in de schaal gevormd, moet ik dit afgieten?
O ja en het drogen, leg ik hem dan afgedekt in de koelkast of met folie er over?
Hoop dat jullie me kunnen adviseren.