Beef en Steak

Koud gerookte hesp spek

Ja zeker steviger geworden.
Ga het straks nog eens wegen voor ik het in de rook hang.
Denk dat het richting 500 Gr lichter gaat zijn aan de hand volume vloeistof eruit is gekomen.
 
Heb de hesp net gewogen en in de rook gehangen.
2,6 kg. Dus toch niet veel gewicht verliest.
IMG_20220211_142406.jpg
 
Ik heb nu 5 x CGS gebruikt.
6de bezig.
Mijn vlees krijgt weinig kleur.
Komt dit door het nitriet zout?
Of is het te koud geweest, ben niet boven de 10 Gr C geweest.
Ik overweeg nu een klein vuurtje te maken in de vuurbox van mijn Oklahoma.
Wat denken jullie?
Alvast bedankt voor de tips.
IMG_20220215_095628.jpg
 
Ik overweeg nu een klein vuurtje te maken in de vuurbox van mijn Oklahoma.
Denk dat ie dan te veel temperatuur gaat krijgen... Kun je de rookuitlaat niet wat knijpen?
 
Moet hij wel warmer worden? Ik ben niet zo thuis in dat koud roken, maar heb enkel eens gelezen dat het in de kast niet warmer mag worden dan 30°.
 
Rook uitlaat staat al bijna volledig dicht.
Rook komt ook uit kieren lager dan waar het vlees hangt, dus rook zit zeker rond het vlees.
Het vlees ruikt wel goed naar rook.
Ik heb ergens gelezen dat roken best tussen 15 en 23 Gr gebeurt.
Vandaar dat ik aan een beetje extra warmte dacht. Die 200 kg ijzer kan wel wat hebben voor het te warm wordt.
 
Laatst bewerkt:
Mijn koud gerookt spek kleurde ook niet de laatste keer. Rook smaak was prima. (2 x gerookt) kon iets zouter, maar dat is beter dan te zout.
Verder wel erg lekker.
 
Ik heb het deze middag allemaal nog eens goed bekeken.
Er zat een beetje condens vocht op mijn vlees. Heb het droog gedept.
Verder gewoon wat meer geduld wellicht.
 
Nu bijna 7de keer de CSG leeg.
Ik denk dat dat het bijna genoeg zal zijn.
Heeft nu meer kleur.
Nu dat het hier rond de 10gr is pakt de rook precies beter.
IMG_20220216_173347.jpg
 
Twijfel nog waar ik verder ga drogen.
Buiten in de BBQ of binnen.
Binnen is het misschien te warm.
In ons huis in het nergens kouder dan 18 Gr.
 
Ik ga zeker nog wachten.
Weet dat het alleen maar lekkerder zal worden.
 
Vandaag mijn hesp spek aangesneden.
😲😲😲😲😲😲😲
Nog nooit zulk een lekker stukje vlees geproefd denk ik.
Zout perfect, kruiden mix mooi waarneembaar op de achtergrond.
Nu ik het ook flinterdun kan snijden komen de smaken nog beter uit.
Vlees is aan de vetkant iets minder ingedroogd.
Gewicht was nu 1980 gr. Dus mooi droog nu.
Ik ben zeer tevreden.
Ik ben blij dat ik ditmaal echt alles heb afgewogen en de bewerking heb opgeschreven.
Dit maak ik zeker opnieuw.

IMG_20220401_152111.jpg


IMG_20220401_151255.jpg
 
Dat ziet er fantastisch uit!

Ik kom morgen bij jou mijn boterhammen smeren. 😋😋
 
Ook nog zeker een dikke dank u aan allen die mij tips gaven om dit tot een goed einde te brengen.
 
Vet is ook zeer lekker.
Niet uitgehard zoals soms bij de slager zijn ham.
 
Wat een mooi verslag, en wat een mooi stuk vlees bij de start en een fantastisch einde als resultaat.
Respect dat je het geduld op kan brengen, ik heb al moeite met een week voor mijn Zeeuws spek project .. 😁
 
Wat geduld betreft.
Zorgen dat je tegelijkertijd ook dingen doet die minder lang duren😉
 
Hoe zou ik nu best het vlees bewaren?
Als ik ze hier in de keuken laat liggen is ze te snel op😉
Wil zeker binnen 3 maand ook nog vrienden laten proeven met mijn verjaardag.
Porties in diepvries?
Of gewoon in koelkast.
Ik kan vacuüm trekken.
 
Na even te rekenen kom ik op een gewicht verliest van ongeveer 30%.
 
Terug
Bovenaan Onderaan