Beef en Steak

Koud gerookte hesp spek

2de opinie.
Familie vind het vlees zeer lekker maar iets te zout.
 
Bedankt voor de tips.
Ik ga dat dan zo doen.
Denk dat er al een 500 Gr op is 🙂
 
Omdat het vorige winter zo goed is gelopen met mijn hesp avontuur wil ik dit opnieuw gaan doen.
Heeft er iemand nog een tip voor een 2de bereiding?
Andere kruiden mix of zelfs een ander stuk vlees.
Er is natuurlijk teveel om op te noemen wellicht, vandaar mijn vraag.
 
Vandaag dus terug vlees in de pekel gestoken in onze koelkast.
4 stuk, allen rond de 1.6 kg.
3 hetzelfde als vorig jaar.
1 met een andere pekel, deze is met ketjap en Worcester en chilipeper poeder

IMG_20230104_133749.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb even je hele avontuur van vorig jaar teruggelezen. Waar en op welke temperatuur heb je uiteindelijk gedroogd? En is dit droogkast er inmiddels?

Man man man, dit is fantastisch! Succes!!
 
Droogkast is er nog niet
Die gaan altijd voor teveel geld.
Vorige bleef het vlees gewoon in de smoker hangen buiten.
 
Het vlees daarnet in de rook gehangen.
Deze morgen al afgespoeld en terug in koelkast om te drogen.
Het verschil in pekel is goed zichtbaar, ook geur is helemaal anders, was te verwachten natuurlijk 🤔, die foto is mislukt ☹️,
ik heb de vetlaag nu ook licht ingesneden, dan trekt het vlees niet zo krom hoop ik.

IMG_20230117_185346.jpg
 
Ga het deze namiddag proberen wegpoetsen, anders bijsnijden.
Ik had al alufolie boven het vlees gehangen.
Had vorig jaar ook zulk een zwarte streep.
Straks elk stuk appart voorzien van een stukje folie zodat het er niet opnieuw kan op lekken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan