- Berichten
- 1.459
Vandaag een besteld stuk hesp spek mogen ophalen bij mijn lokale slager.
2,7 kg hespenspek zonder zwoerd.
Bedankt @Stijn voor het meedenken.
Bedoeling is dat ik die eerst pekel en daarna koud ga roken.
Heb dat al enkele keren gedaan op goed geluk, zoals mijn ouders het vroeger deden. Gelukkig nooit problemen gehad. Vroeger thuis ging dat met een volledige poot.
Toen was pekelen ook nog gewoon zout in water doen totdat een aardappel begint te drijven.
Nu dus iets voorzichtiger door de extra kennis die ik hier vergaar.
Nu dus met colorozo zout, ook in vacuüm.
Dus spek 2700 Gr.
Water 600 Gr.
Colorozo zout (2%) 66 gr.
Zeezout (2 %) 66 gr.
Licht bruine suiker 22 Gr.
Kaneel 2 Gr.
Komijn 2 Gr.
Gemengde peper bolletjes 6 Gr fijn gemaakt in vijzel.
En vanaf nu veel geduld.
2,7 kg hespenspek zonder zwoerd.
Bedankt @Stijn voor het meedenken.
Bedoeling is dat ik die eerst pekel en daarna koud ga roken.
Heb dat al enkele keren gedaan op goed geluk, zoals mijn ouders het vroeger deden. Gelukkig nooit problemen gehad. Vroeger thuis ging dat met een volledige poot.
Toen was pekelen ook nog gewoon zout in water doen totdat een aardappel begint te drijven.
Nu dus iets voorzichtiger door de extra kennis die ik hier vergaar.
Nu dus met colorozo zout, ook in vacuüm.
Dus spek 2700 Gr.
Water 600 Gr.
Colorozo zout (2%) 66 gr.
Zeezout (2 %) 66 gr.
Licht bruine suiker 22 Gr.
Kaneel 2 Gr.
Komijn 2 Gr.
Gemengde peper bolletjes 6 Gr fijn gemaakt in vijzel.
En vanaf nu veel geduld.
Laatst bewerkt: