BasBQ
Beef en Steak

Kippedij sate ,gewoon lekker

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.344
Niet super bijzonder maar wel erg lekker .
De carnivoren op het werk hadden er weer zin in ,en een collega gaat voor zich zelf dus hij mocht kiezen.
Dus kippendij sate op stokbrood met sate saus.
2,5 kg kippendij ingeslagen, deze na gelopen en per dij in 3 repen gesneden.
Deze heb ik een dag lang gemarineerd in
Olie met paprikapoeder kurkuma peper zout
Ketjap worcestersaus en vers gesneden ui en knoflook.
20220116_111613.jpg
20220116_114718.jpg

Had nog wat rest stukjes die te klein waren over ,hier van kleine stokjes van gemaakt voor in de avond bij het biertje .
Deze gegrild in de houtkachel (deze stond toch aan )
20220116_114857.jpg

20220116_213802_001.jpg

De Bastard opgestookt naar 100/105 graden
Met kers hout tussen de kolen en roken maar
20220117_144908.jpg

20220117_152940.jpg

VideoCapture_20220117-161701.jpg

Na 2,5 uur er op waren ze 75 graden en er afgehaald, af laten koelen en ingepakt voor de volgende dag op het werk .
Daar heb ik de weber eQ mee genomen om ze af te grillen en aflakken met een sweet bbq saus.
20220118_122028.jpg


Af gemaakt met stokbrood satésaus en lenteui

20220118_124101.jpg

Ze waren super en mals .
De mannen weer blij 😁
 
Laatst bewerkt:
Heerlijk maaltje. Die collega's van je boffen maar. Die Bastard stond daar heerlijk rook te puffen in de tuin.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Oeh! dat ziet er super uit.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekker hoor 🤤 lust ik ook wel (iedere dag).
Is de pindasaus zelf gemaakt of professioneel kant en klaar uit een bakje gelepeld?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekker hoor 🤤 lust ik ook wel (iedere dag).
Is de pindasaus zelf gemaakt of professioneel kant en klaar uit een bakje gelepeld?
Professioneel rechtshandig met dubbelslag uit het bakje gelepeld en niet te min met een vol massieve rvs pollepel er over heen gedrapeerd .
Alleen het beste voor de mannen 😂
 
Dat zijn nog eens broodjes saté!

Lekker hoor.

Had je de spiesjes er wel uit gehaald op het broodje? 🙈
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dat zijn nog eens broodjes saté!

Lekker hoor.

Had je de spiesjes er wel uit gehaald op het broodje? 🙈
Ja de spiezen wou ik graag weer mee naar huis 😅.
Maar deze zijn wel super handig, zit een schuif op om het vlees er af te schuiven, werkt perfect
 
Hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekker broodje zo. Collegialer wordt het niet.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Wij zoeken ook nog collega's.
Met deze verrassingen ben je welkom. Heerlijk.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Voor sate vind ik deze prikkers echt te groot, niet verkeerd bedoelt hoor 😉
De smaak zal er zeker niet minder op geworden zijn..
Kippe dij sate altijd lekker👍
Ik doe altijd +/- 4 kleine stukjes vlees op een sate prikker rijgen..
Moeten zo snel mogelijk gaar zijn...
Tis 1 van mij bbq favorieten en eigenlijk altijd een recept van hiero...
Weet effe niet uit mijn hoofd van wie het ook alweer is.. Was een prijswinnend recept lekker met dijen en of varkens nek - schouder.
 
Voor sate vind ik deze prikkers echt te groot
🤯
Ik doe altijd +/- 4 kleine stukjes vlees op een sate prikker
Daar vul je een holle kies mee bij de mannen 😅
Nee dat vind ik echt niks , en snel klaar was ook niet de bedoeling (low &slow ) roken en dan snel afgrillen voor het streepje .
Maar ieder zijn ding 😉
 
Och mein liebe gute, lekker zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
🤯
Daar vul je een holle kies mee bij de mannen 😅
Nee dat vind ik echt niks , en snel klaar was ook niet de bedoeling (low &slow ) roken en dan snel afgrillen voor het streepje .
Maar ieder zijn ding 😉

De grote kunst van een goede saté van dijfilet is 'm niet te hard te laten gaan. Vrij rustig starten op zo'n 150 graden met 't deksel dicht en op 't laatst afgrillen op zo'n 200 graden.
Zorgen dat de marinade karamelliseert en dat 't vlees mooi gaart maar niet verbrandt. Een zwart plekje is zeker niet erg, maar als je 'm vol gas flambeert door 'm af te fakkelen, dan weet je twee dingen zeker. Enerzijds is ie droog aan de buitenkant en nog niet mooi gaar op de stok en anderzijds verbrandt je marinade.

Het lijkt zo makkelijk, maar met een marinade met ketjap erin of met palmsuiker is 't echt oppassen want 't is zo pikzwart.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Oh ja, tip:

Ketjap manis is een mooi product, maar dan niet de versie die je hier gebruikt. Probeer eens Ketjap van Trade A of Kaki Tiga.
Echt een wereld van verschil en dat ga je proeven!

Bedank me later maar :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Oh ja, tip:

Ketjap manis is een mooi product, maar dan niet de versie die je hier gebruikt. Probeer eens Ketjap van Trade A of Kaki Tiga.
Echt een wereld van verschil en dat ga je proeven!

Bedank me later maar :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Daar heb je helemaal gelijk in, maar dit stond nog in de kast en moet ook eens op , en als ik het echt vies vond had ik het weg gegooid. Maar dat valt wel mee .
Maar de volgende keer een betere. (Beloofd 🤞😁)
 
Oh man wat een fijne collega ben jij. Nog vacatures? Haha, ziet er geweldig uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Tis 1 van mij bbq favorieten en eigenlijk altijd een recept van hiero...
Weet effe niet uit mijn hoofd van wie het ook alweer is.. Was een prijswinnend recept lekker met dijen en of varkens nek - schouder.
Die van DanBras, of die van "tante Miho", de tante van Ewald.
 
Terug
Bovenaan Onderaan