Beef en Steak

Kettle Joe

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Q57
  • Startdatum Startdatum
Ik heb de Kettle Joe van Kamado Joe nu 3 maanden in gebruik. En heb daar een video over gemaakt. Wat werkt goed, wat niet en is het een fijne barbecue?

 
Ik heb de Kettle Joe van Kamado Joe nu 3 maanden in gebruik. En heb daar een video over gemaakt. Wat werkt goed, wat niet en is het een fijne barbecue?


Ik heb em gezien! Hartstikke leuk en informatief filmpje. Eerlijk is eerlijk, het blijft een mooi ding om naar te kijken. Ik heb de keuze nog steeds niet gemaakt haha.

Heb in ieder geval wel de keuze gemaakt dat ik geen keramisch wil. Strijd is nu tussen de Weber Summit en Kettle Joe
 
Laatst bewerkt:
Ik heb em gezien! Hartstikke leuk en informatief filmpje. Eerlijk is eerlijk, het blijft een mooi ding om naar te kijken. Ik heb de keuze nog steeds niet gemaakt haha.

Heb in ieder geval wel de keuze gemaakt dat ik geen keramisch wil. Strijd is nu tussen de Weber Summit en Kettle Joe
Kettle Joe doe doe en join ons “nog” kleine clubje 😉
 
"summitters" is ook een klein groepje welkom hoor

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Hier na lang zoeken en twijfelen nu toch ook een voorkeur voor deze BBQ.
Enkel mijn vrouw nog overtuigen dat ik echt die knalrode Joe nodig heb! 😅
 
Hier na lang zoeken en twijfelen nu toch ook een voorkeur voor deze BBQ.
Enkel mijn vrouw nog overtuigen dat ik echt die knalrode Joe nodig heb! 😅

Aii.... is bij mij niet gelukt. Alles van KJ is geen optie want "dat vloekt enorm met de tegels". Sterkte ;)
 
Ik twijfelde nog in de toekomst om een KJC2 of junior erbij te kopen als de gasBBQ de geest geeft, maar die kettle kost evenveel als een junior. Dus nog wat meer twijfel. Dan heb ik wel wat meer capaciteit :ROFLMAO:
 
Aii.... is bij mij niet gelukt. Alles van KJ is geen optie want "dat vloekt enorm met de tegels". Sterkte ;)
KJ Classic 2 black edition is er ook nog even geweest net als de masterbuilt. Die hadden toch zeker wel gekund? Of was het de naam die vloekte :ROFLMAO:
 
KJ Classic 2 black edition is er ook nog even geweest net als de masterbuilt. Die hadden toch zeker wel gekund? Of was het de naam die vloekte :ROFLMAO:
Hahaha, ik heb ze bekeken inderdaad, maar de boot gemist. Ik ben eigenlijk pas sinds dit jaar "echt" aan het bbqen (ipv enkel burgertjes grillen)
 
Prijs zakt wel hard....

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Voor 500 euri heb je er wel een heel leuke BBQ aan......

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Net het filmpje van Noskos gekeken en ook die over het ijken van je thermometer. Dat laatste wil ik denk ik ook eens doen met mijn kamado. Alleen heb ik geen super goede thermometer. Ik heb de fantast van Ikea en ik heb ook niet zo’n mooi ijzeren houdertje. Weet iemand of dit gaat lukken als ik de fantast op m’n rooster leg? Of moet je de meter een paar cm moeten liften? Zo ja, hoe?
 
Net het filmpje van Noskos gekeken en ook die over het ijken van je thermometer. Dat laatste wil ik denk ik ook eens doen met mijn kamado. Alleen heb ik geen super goede thermometer. Ik heb de fantast van Ikea en ik heb ook niet zo’n mooi ijzeren houdertje. Weet iemand of dit gaat lukken als ik de fantast op m’n rooster leg? Of moet je de meter een paar cm moeten liften? Zo ja, hoe?
https://www.rookoven.com/clip-voor-oven-probe.html Zo’n clip voor je thermometer probe kost € 3,95
 
Eerst in kokend water kijken hoe zuiver je thermometer is en hem dan door een kleine aardappel steken en op het rooster leggen.
wel erdoor steken anders meet je de kerntemperatuur van je aardappel 😉
 
Als ik tussen die twee zou moeten kiezen dan zou ik voor de Summit gaan.
Er zijn toch wel wat dingen aan de Kettle Joe die ik niet fijn vind. De topvent is niet goed ontworpen en lekt water de BBQ in (wat is dat toch bij al die BBQ ontwerpers…), de tafeltjes roesten en de thermometer is slecht (in mijn Kettle)
Ik heb de oude summit en daar heb ik dat het chroom op de bovenste regelaar wat afbladdert, verder niet storend en ik had hem niet nieuw uit de doos. Maar verder een hele fijne BBQ. Weet alleen niet hoe de nieuwe is met die enkele deflector.

Door deze opmerking ben ik op gaan letten of er bij mij water in lekt, maar hij staat onder een afdak dus dan valt dat wel mee.
Maar wel een easy fix gevonden. Toen ik 132 jaar geleden () mijn Weber kocht zat daar zo’n mooi bakje bij om je kolen te scheppen. Waardeloos ding, maar hij past wel strak om de topvent heen. Of het strak genoeg is bij veel wind weet ik nog niet, maar het gaat al een hele tijd goed.
Omdat hij onder een afdak staat ook (nog) geen last van roestende zijtafels.
@noskos: kan je toelichten wat er niet goed is aan de thermometer in jouw Kettle Joe?
Edit; ik heb jou review op you tube terug gekeken en ik denk dat je het bij m.b.t. de thermometer ook doelt op het vocht probleem.

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan