- Berichten
- 5.532
Dit is de 2e keer dat ik kipgrillworst maak, en zal zeker niet de laatste keer zijn.
De eerste keer wat try-outs gedaan, deze 2e keer de bevindingen en kleine aanpassingen van de eerste keer verwerkt.
De eerste keer waren ze al heerlijk, deze zijn helemaal af.
2 kilo kippendijen bij de poelier gehaald en deze door de vleesmolen met 4,5 mm plaat gehaald.
Ik heb de Grillkruiden mix Kip van van Beekum gebruikt (40 gram per kilo kip) en 10 gram Colorozo, het recept vroeg om 15 gram colorozo maar dat vind ik te zout. Totaal kwam ik op 16,7 gram zout uit per kilo kippendijen gehakt. (totaal 1,7% zout afgerond).
5% water bij het gehakt gedaan ipv. 10%, kippendijengehakt is nu eenmaal natter dan varkensgehakt.
200 gram Cheddar per kilo gehakt en 10 Jalapeño pepertjes per kilo gehakt gebruikt.
Voor de buitenkant de grillkruiden mix Natriumarm van van Beekum gebruikt, die bevat maar heel weinig zout.
2 worsten aan de buitenkant gekruid met kipkruiden uniek van van Beekum die vonden wij zelf wel lekker maar ietsje aan de zoute kant.
De worsten laten garen/wellen tot een kerntemperatuur van 65 graden en de worst daar enige tijd op gehouden (pasteurizeren)
snel afkoelen en afgrillen.
De eerste keer wat try-outs gedaan, deze 2e keer de bevindingen en kleine aanpassingen van de eerste keer verwerkt.
De eerste keer waren ze al heerlijk, deze zijn helemaal af.
2 kilo kippendijen bij de poelier gehaald en deze door de vleesmolen met 4,5 mm plaat gehaald.
Ik heb de Grillkruiden mix Kip van van Beekum gebruikt (40 gram per kilo kip) en 10 gram Colorozo, het recept vroeg om 15 gram colorozo maar dat vind ik te zout. Totaal kwam ik op 16,7 gram zout uit per kilo kippendijen gehakt. (totaal 1,7% zout afgerond).
5% water bij het gehakt gedaan ipv. 10%, kippendijengehakt is nu eenmaal natter dan varkensgehakt.
200 gram Cheddar per kilo gehakt en 10 Jalapeño pepertjes per kilo gehakt gebruikt.
Voor de buitenkant de grillkruiden mix Natriumarm van van Beekum gebruikt, die bevat maar heel weinig zout.
2 worsten aan de buitenkant gekruid met kipkruiden uniek van van Beekum die vonden wij zelf wel lekker maar ietsje aan de zoute kant.
De worsten laten garen/wellen tot een kerntemperatuur van 65 graden en de worst daar enige tijd op gehouden (pasteurizeren)
snel afkoelen en afgrillen.