- Berichten
- 547
Goedenavond vrolijke BBQ vrinden!
Daar het dit weekend fantastisch weer werd (NOT), wilde ik mij wagen aan het fotowedstrijd-onderwerp van deze maand. Nu ben ik zelf een ontzettende fan van Indiaas eten
, dus deze uitdaging ging ik maar wat graag aan!
Er zijn zo-veel soorten curry’s en om daar dan uit te moeten kiezen, poe da was nie makkelijk nie. Welnu, ik heb een curry gekozen die, nummer 1, makkelijk te maken is en nummer 2, tot de laatste hap wordt opgegeten door het kleine kroost. Aan alle papa’s en mama’s op dit forum; you’re welcome
Een Indiase Massala met bloemkool en kip ging het worden. Omdat deze relatief makkelijk is en ik voor mezelf ook een uitdaging wilde zoeken, heb ik ook getracht om Roti Pratta’s te maken. Eens een keer geen Naan, die zijn hier vaste kost bij curry’s en kan mijn wederhelft erg goed maken
Naast de kruidige curry en hartige Roti Pratta wilde ik ook nog een fris pittige tegenhanger hebben in het smakenpalet. Ik bedacht om er een Mango Chutney bij te maken. Dat alles bij elkaar, met wat rijst on den side, wordt geheid een feestmaal!
Ik ben de avond ervoor begonnen met de Roti Pratta. Dit is een flatbread welke vaak wordt geserveerd bij curry’s en verhip, laten wij nu net een curry gaan maken
Eerst een mooi glad deegje gedraaid, ongeveer 9 minuten lang. Door de combinatie van ingrediënten wordt dit deeg heel elastisch. Dat zul je verderop in dit fotoverslag wel zien!
Na de 9 minuten een mooie bal van het deeg gemaakt en afgedekt een uurtje op kamertemperatuur laten staan.
Toen mocht de deegbal verdeeld worden in 4 gelijke ballen. Deze heb ik ingesmeerd met olie en afgedekt een nachtje in de koelkast laten rusten.
Daar ik de smaak te pakken had bedacht ik me door te gaan met de chutney. Dan kon die lekker een nachtje intrekken. Komt de smaak alleen maar ten goede!
De ingrediënten bij elkaar gezocht en de chutney langzaamaan laten inkoken, wat ruikt dat toch fantastisch
Na een uurtje zag de chutney eruit zoals ik hem wilde hebben. Ook de smaak was on point! Tijd om hem te laten afkoelen en een overnachting te geven in de koelkast! Tot morgen Mr. Chutney! (Ik heb verscheidene maten DO’s besteld. De volgende keer maak ik hem dus ook op de Q. In mijn 6ft. DO van Petromax wilde ik namelijk de curry maken en is ook wat groot voor deze hoeveelheid chutney
)
De volgende dag alles gepakt om de curry te bereiden. Ondertussen al even het deeg uit de koelkast gehaald, zodat deze rustig op kamertemperatuur kon komen. In India zal dat wel wat sneller gaan
Ik ben begonnen om de kip te marineren, zo kon deze mooi intrekken.
Na 3 uurtjes de kip op prikkers gedaan en op de Bastard gelegd om de typerende bbq-smaak erin te krijgen. Helemaal gaar was niet nodig, dat gebeurde wel tijdens het sudderen in de Massala.
Daarover gesproken; die moest ook nog gemaakt worden!
Terwijl ik de kip op de Q had gelegd, knoflook, ui en gember aan het fruiten was in de DO heb ik alle ingrediënten voor de Massala geblend met een staafmixer tot een mooie saus. Deze vervolgens toegevoegd aan de gefruite heerlijkheid.
Aan de kook brengen en de stukken kip erin leggen. Dekseltje erop en mooi kalm laten sudderen.
Een half uur verder heb ik een bloemkool in kleine roosjes gesneden en toegevoegd. Kwartiertje laten sudderen en de curry was af! Och, het is dat ik weet dat de Boeddha bij ons in de tuin van de Intratuin komt (geen sponsoring hoor
), maar anders waande ik me in India mer al die heerlijke geuren die zich meester van me maakten! 
Top!
Curry
Chutney
Next up; de Roti Pratta! Het deeg was mooi op kamertemperatuur, tijd om te bewerken. De kunst met dit deeg is om het zo dun mogelijk te krijgen. Daar was ik wat huiverig voor, want het voorbeeld wat ik heb gezien had de beste man echt bizar dun deeg
Aan de slag!
Kiek dan! Ik was oprecht verbaasd maar ozo gelukkig! Dit had ik niet durven hopen
. Snel verder!
Na het deeg te hebben besprenkeld met ghee, moest het deeg worden gevouwen en vervolgens in elkaar worden gedraaid. Dan een half uurtje laten rusten, plat slaan en bakken maar!
De Q vol gas, uh houtskool
, gezet, skillet erop, ghee laten smelten en toen mochten de Roti Pratta erin.
Jongens! Die Roti Pratta roken zo goed dat ik er ter plekke 1 heb opgegeten. Wát een feest zijn die krengen zeg! Zoet, hartig, krokant van buiten en van binnen allemaal zachte dunne laagjes heerlijkheid!
Na de verleiding te hebben weerstaan om ze alle 4 direct op te eten mocht ik de hele Indiase bende gaan opdienen.
Al die fantastische smaken bij elkaar, maakten het tot een heerlijk feestmaal! M’n dochtertje van 3 kun je niet blijer maken (behalve met spareribs of patat, in alle eerlijkheid
)
Alhier mijn inzending;
Mijn vrouw wilde naar aanleiding van mijn verhaal over de fotowedstrijd toch ook echt wel Naan op de foto, dus die had nog ff snel een deegje gemaakt
Wat resulteerde in deze foto
Bedankt voor het lezen en tot de volgende ronde! Voor vragen of wat dan ook, schroom je niet; ik vind het leuk
Daar het dit weekend fantastisch weer werd (NOT), wilde ik mij wagen aan het fotowedstrijd-onderwerp van deze maand. Nu ben ik zelf een ontzettende fan van Indiaas eten

Er zijn zo-veel soorten curry’s en om daar dan uit te moeten kiezen, poe da was nie makkelijk nie. Welnu, ik heb een curry gekozen die, nummer 1, makkelijk te maken is en nummer 2, tot de laatste hap wordt opgegeten door het kleine kroost. Aan alle papa’s en mama’s op dit forum; you’re welcome

Een Indiase Massala met bloemkool en kip ging het worden. Omdat deze relatief makkelijk is en ik voor mezelf ook een uitdaging wilde zoeken, heb ik ook getracht om Roti Pratta’s te maken. Eens een keer geen Naan, die zijn hier vaste kost bij curry’s en kan mijn wederhelft erg goed maken

Naast de kruidige curry en hartige Roti Pratta wilde ik ook nog een fris pittige tegenhanger hebben in het smakenpalet. Ik bedacht om er een Mango Chutney bij te maken. Dat alles bij elkaar, met wat rijst on den side, wordt geheid een feestmaal!
Ik ben de avond ervoor begonnen met de Roti Pratta. Dit is een flatbread welke vaak wordt geserveerd bij curry’s en verhip, laten wij nu net een curry gaan maken

Eerst een mooi glad deegje gedraaid, ongeveer 9 minuten lang. Door de combinatie van ingrediënten wordt dit deeg heel elastisch. Dat zul je verderop in dit fotoverslag wel zien!
Na de 9 minuten een mooie bal van het deeg gemaakt en afgedekt een uurtje op kamertemperatuur laten staan.
Toen mocht de deegbal verdeeld worden in 4 gelijke ballen. Deze heb ik ingesmeerd met olie en afgedekt een nachtje in de koelkast laten rusten.
Daar ik de smaak te pakken had bedacht ik me door te gaan met de chutney. Dan kon die lekker een nachtje intrekken. Komt de smaak alleen maar ten goede!

De ingrediënten bij elkaar gezocht en de chutney langzaamaan laten inkoken, wat ruikt dat toch fantastisch

Na een uurtje zag de chutney eruit zoals ik hem wilde hebben. Ook de smaak was on point! Tijd om hem te laten afkoelen en een overnachting te geven in de koelkast! Tot morgen Mr. Chutney! (Ik heb verscheidene maten DO’s besteld. De volgende keer maak ik hem dus ook op de Q. In mijn 6ft. DO van Petromax wilde ik namelijk de curry maken en is ook wat groot voor deze hoeveelheid chutney

De volgende dag alles gepakt om de curry te bereiden. Ondertussen al even het deeg uit de koelkast gehaald, zodat deze rustig op kamertemperatuur kon komen. In India zal dat wel wat sneller gaan

Ik ben begonnen om de kip te marineren, zo kon deze mooi intrekken.
Na 3 uurtjes de kip op prikkers gedaan en op de Bastard gelegd om de typerende bbq-smaak erin te krijgen. Helemaal gaar was niet nodig, dat gebeurde wel tijdens het sudderen in de Massala.
Daarover gesproken; die moest ook nog gemaakt worden!

Aan de kook brengen en de stukken kip erin leggen. Dekseltje erop en mooi kalm laten sudderen.
Een half uur verder heb ik een bloemkool in kleine roosjes gesneden en toegevoegd. Kwartiertje laten sudderen en de curry was af! Och, het is dat ik weet dat de Boeddha bij ons in de tuin van de Intratuin komt (geen sponsoring hoor


Top!
Curry

Chutney

Next up; de Roti Pratta! Het deeg was mooi op kamertemperatuur, tijd om te bewerken. De kunst met dit deeg is om het zo dun mogelijk te krijgen. Daar was ik wat huiverig voor, want het voorbeeld wat ik heb gezien had de beste man echt bizar dun deeg

Kiek dan! Ik was oprecht verbaasd maar ozo gelukkig! Dit had ik niet durven hopen

Na het deeg te hebben besprenkeld met ghee, moest het deeg worden gevouwen en vervolgens in elkaar worden gedraaid. Dan een half uurtje laten rusten, plat slaan en bakken maar!
De Q vol gas, uh houtskool

Jongens! Die Roti Pratta roken zo goed dat ik er ter plekke 1 heb opgegeten. Wát een feest zijn die krengen zeg! Zoet, hartig, krokant van buiten en van binnen allemaal zachte dunne laagjes heerlijkheid!

Na de verleiding te hebben weerstaan om ze alle 4 direct op te eten mocht ik de hele Indiase bende gaan opdienen.
Al die fantastische smaken bij elkaar, maakten het tot een heerlijk feestmaal! M’n dochtertje van 3 kun je niet blijer maken (behalve met spareribs of patat, in alle eerlijkheid

Alhier mijn inzending;
Mijn vrouw wilde naar aanleiding van mijn verhaal over de fotowedstrijd toch ook echt wel Naan op de foto, dus die had nog ff snel een deegje gemaakt

Wat resulteerde in deze foto

Bedankt voor het lezen en tot de volgende ronde! Voor vragen of wat dan ook, schroom je niet; ik vind het leuk

Laatst bewerkt: