Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Ja, de technologie is zo ver, maar niet even een geurpc oid producerenPrachtige bijdrage aan de fotowedstrijd. Het blijft jammer dat we de geuren niet kunnen ruiken.
Maar natuurlijk! Zoals ik al tegen Beun zei, vanavond Post hem hier wel evenWauw! Wat een mooi verslag en prachtige foto. Ik krijg er ook al zin in! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de Roti. Zou je dit ook naar mij willen sturen?
Bedankt! Absoluut!Wat een prachtige reportage. Complimenten.
Door dit soort topics krijg je ontzettende honger.
Geweldig
Bedankt! Heb er ook van genoten het te mogen maken Γ©n opeten natuurlijkZiet er heerlijk uit! Tof verslag ook!
Zou kunnen! Heb 0 verstand van fotoβs maar het viel me toevallig op. Als het de bedoeling was helemaal goedThanks! Ja, het deeg was ik ook zeer content mee!
Wat betreft de foto, ik heb wat met contrast gespeeld, wellicht dat dat het is? Vind het er wel bij passen
Haha! Naja, ik heb hem liever scherp natuurlijk. Maar ik moet het doen met mβn iPhone Beetje spelen met contrast en je zit al met de wat meer grungy look. Maar nogmaals, die beviel in dit geval welZou kunnen! Heb 0 verstand van fotoβs maar het viel me toevallig op. Als het de bedoeling was helemaal goed
Genoten van je bijdrage en bedankt voor de inspiratie!
Wauw! Wat een mooi verslag en prachtige foto. Ik krijg er ook al zin in! Ben ook erg benieuwd naar het recept van de Roti. Zou je dit ook naar mij willen sturen?
@Beun @1012sabine1985 en anderenMocht het ooit mogelijk zijn, zou je dan het recept voor de roti willen delen?
Altijd goed als de vrouw wat in elkaar wil flansen muv ondergetekendeHeel mooi verslag! Mooie uitvoering ook, fijn dat de vrouw nog effies een naan in elkaar kan flansen zeg
Vanuit ons kan ik ook zeker bevestigen dat een massala het ook heel goed doet met de kids, hier onze van 2 jaar kan dat ook prima eten. Hij lust alleen geen vlees (kip pikt hij er genadeloos uit), dus een vega versie werkt vaak net zo goed.
Thanks!!! Hele duidelijke omschrijving!@Beun @1012sabine1985 en anderen
Bij deze! Hoop dat het duidelijk is, zo niet, hier ben ik
Roti Prata
Ingredienten
- 250 gram patentbloem
- 1tl zout
- 25 gram (vanille)suiker
- 50ml kokend water
- 50ml warme water (ongeveer 50-60 graden)
- 50ml warme melk (ongeveer 50-60 graden)
- Zonnebloemolie (maar liever ghee, ook wel geklaarde boter genoemd.) voor het insmeren, vormen en bakken van het deeg.
Bereidingswijze
- Meng het bloem met het kokende water totdat het opgenomen is.
- Voeg de suiker, het zout, de warme melk en het warme water toe. De temperatuur van zowel de melk als het warme water is leidend. Zorg dat je zo accuraat mogelijk tussen de 50 en 60 graden zit.
- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang op gemiddelde snelheid. Begin eerst rustig, anders knalt al je bloem over de rand
- Wanneer het deeg gekneed is, haal je het eruit en maak je er een bal van. Be-olie de bal en leg terug in de kom. Trek hier een velletje vershoudfolie overheen en laat het deeg minimaal een uur rusten op kamertemperatuur.
- Verdeel de bal in 4 gelijke stukken en maak hier 4 ballen van. Be-olie de ballen deeg, leg op een bakpapier en dek wederom af met vershoudfolie. Laat dit nu ook weer minimaal een uur rusten op kamertemperatuur. Je kunt het nu ook in de koelkast leggen en de volgende dag weer eruit halen en op kamertemperatuur laten komen (duurt ongeveer 2 uurtjes). Jij bent de chef, kies maar
- Klaar om het deeg te vormen. Heb je het deeg uit de koelkast? Wees er zeker van dat het deeg op kamertemperatuur is, anders werkt het volgende niet.
- Wrijf je handen in met olie, dat maakt het werken makkelijker. Leg een deegbal op het aanrecht (niet bestuiven met bloem!). Druk het deeg uiteen met je handpalm. Wanneer je dit gedaan hebt, pak je de uiteinden van het deeg en trek je het voorzichtig uit. De uiteinden plak je weer vast aan het aanrechtblad. Probeer zo dun mogelijk deeg te krijgen door deze handelingen keer op keer te herhalen. Een klein scheurtje mag, maar zorg dat het geen gatenkaas wordt. Toch een gatenkaas? Maak van het deeg weer een bal en laat hem 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Dan kun je het nog eens proberen
- Als het deeg heel dun is (zorg er ook voor dat de randen dun zijn), wrijf je het voorzichtig in met olie (of ghee).
- Vouw het deeg dubbel, op de manier zodat het deeg zo lang mogelijk blijft. Doe dit nog eens en hierna nog eens. Zo houd je een lange lint over.
- Pak 1 uiteinde en draai al draaiend het deeg om dit uiteinde heen tot je rond bent. Druk het uiteinde onder het deeg.
- Laat het deeg rusten, niet langer dan 30 minuten. Zelf heb ik 20 minuten aangehouden.
- Verhit een skillet en voeg ghee toe.
- Druk het deeg op het aanrechtblad redelijk plat, tot je tevreden bent en leg deze dan in de skillet. Bak aan beide kanten goudbruin.
- Haal het deeg uit de pan. En klaar is je Roti Pratta. Wil je het helemaal afmaken, leg dan de Roti Pratta op het aanrechtblad en maak van je handen 2 kommetjes. Beweeg deze als een klapbeweging naar elkaar toe terwijl de Roit Pratta er tussenin ligt. Zo sla je ze luchtig en worden ze over het algemeen gepresenteerd. Doet verder niets met de smaak, maar wel een leuke toevoeging
En dan ook graag jouw versie op dit forum Ben heel benieuwd!Thanks!!! Hele duidelijke omschrijving!
Haha! Ik ga snel een poging wagen! Hoop het te kunnen evenaren!En dan ook graag jouw versie op dit forum Ben heel benieuwd!
Woeptiedoe! Komt zeker en vast goed. Zoals zo vaak bij deeg, geduld is leidendHaha! Ik ga snel een poging wagen! Hoop het te kunnen evenaren!