Hoi allemaal,
Gisteren heb ik een varkensrack gemaakt volgens ongeveer het recept van NOSKOS
.
Was vrijdag avond begonnen met de rack in de pekel te zetten.
1 liter appelsap
1 liter water waarvan de helft ijsblokjes(500gram)
150 gram zeezout
100 gram suiker
1,5 eetlepel salie
1,5 theelepel knoflookgranulaat
1,5 theelepel zwarte peperkorrels
Het vlees heeft ongeveer 17 uurtjes in de koelkast gelegen.
Zaterdag heb ik rond 15:00 uur de BBQ aangestoken in een indirecte opstelling met een temperatuur tussen de 160 en 170 graden.
Ondertussen de rack uit de pekel gehaald en drooggedept met wat keuken papier, en het vet kruislings ingesneden.
Daarna de rub ( all use van Beekum) er goed ingewreven helemaal rond om.
Had wel erg veel moeite met de botjes schoon schrapen dus als iemand een goeie tip heeft dan hoor ik dat graag
.( uiteindelijk maar gelaten voor wat het is haha)
Botjes wel ingepakt met aluminiumfolie en toen kon die eindelijk de BBQ op
.
Na ongeveer 1 uur en 45 gaf de kerntermometer 65 graden aan dus was het tijd om het vlees eraf te halen.
nog 5 min onder de folie laten rusten en toen eindelijk aansnijden
.
Hij smaakte erg goed en ga ik zeker nog vaker maken
.
Gisteren heb ik een varkensrack gemaakt volgens ongeveer het recept van NOSKOS


Was vrijdag avond begonnen met de rack in de pekel te zetten.
1 liter appelsap
1 liter water waarvan de helft ijsblokjes(500gram)
150 gram zeezout
100 gram suiker
1,5 eetlepel salie
1,5 theelepel knoflookgranulaat
1,5 theelepel zwarte peperkorrels
Het vlees heeft ongeveer 17 uurtjes in de koelkast gelegen.
Zaterdag heb ik rond 15:00 uur de BBQ aangestoken in een indirecte opstelling met een temperatuur tussen de 160 en 170 graden.
Ondertussen de rack uit de pekel gehaald en drooggedept met wat keuken papier, en het vet kruislings ingesneden.
Daarna de rub ( all use van Beekum) er goed ingewreven helemaal rond om.
Had wel erg veel moeite met de botjes schoon schrapen dus als iemand een goeie tip heeft dan hoor ik dat graag

Botjes wel ingepakt met aluminiumfolie en toen kon die eindelijk de BBQ op

Na ongeveer 1 uur en 45 gaf de kerntermometer 65 graden aan dus was het tijd om het vlees eraf te halen.

Hij smaakte erg goed en ga ik zeker nog vaker maken
