EvelienMP
Vuurmaker
- Berichten
- 71
Afgelopen weekend met mijn verjaardag een spit van auspit gekregen. Die moest natuurlijk snel getest worden. Op zoek naar een recept en op de site van Noskos beland en daar een recept voor Hawaïaanse kip gezien.
Omdat we een kleine fascinatie voor Hawaï hebben naar aanleiding van onze vakantie naar Hawaï 3,5 jaar geleden werd ik gelijk enthousiast. Dat enthousiasme ging over in diepe diepe diepe schaamte. Het originele recept bleek afkomst van Ewa Beach, de wijk waar wij sliepen in onze Airbnb tijdens ons verblijf in Honolulu. En tijdens ons verblijf hebben we het niet gegeten! (Wel heel veel andere lekkere dingen)
Op zoek gegaan naar verschillende recepten en de gemene deler, uitgekomen bij een recept met:
- 3/4 cup ananassap
- 1 1/2 tbsp vers geraspte gember
- 1 1/2 tbsp verse knoflook
- 1/2 cup tomato ketchup
- 1/2 cup soja saus
- 1/4 cup sherry
- 1/4 cup lichte basterdsuiker
- 1 tbsp Sriracha
- 2 tbsp rijstazijn
- 1 tbsp sesamolie
In de ochtend alle ingrediënten gemixt en 3/4 cup apart gehouden. Rest van de marinade met de kip in een ziplock zak en laten marineren in de koelkast. Om het uur even omgedraaid.
De briketten aangestoken en aan beide kanten de briketten verdeeld. Helaas geen mesquite hout in huis, zoals het eigenlijk moet. De whiskey snippers voldeden prima. Spit op de bbq en even genieten van de ronddraaiende dame.
Na een uurtje gespiekt en hij ging al lekker hard. Even de temperatuur opgemeten en begonnen met de overige marinade over de kip te moppen. Na 3x van het spit gehaald en even laten rusten. Was moeilijk want in heel het huis rook het al heerlijk.
Kip ontleden en verschrikkelijk lekker gegeten. De rooksmaak was heerlijk subtiel en paste perfect bij de zoete kip. Nog wat over om morgen lekker op een broodje te eten.
Conclusie: koop een spit!
Omdat we een kleine fascinatie voor Hawaï hebben naar aanleiding van onze vakantie naar Hawaï 3,5 jaar geleden werd ik gelijk enthousiast. Dat enthousiasme ging over in diepe diepe diepe schaamte. Het originele recept bleek afkomst van Ewa Beach, de wijk waar wij sliepen in onze Airbnb tijdens ons verblijf in Honolulu. En tijdens ons verblijf hebben we het niet gegeten! (Wel heel veel andere lekkere dingen)
Op zoek gegaan naar verschillende recepten en de gemene deler, uitgekomen bij een recept met:
- 3/4 cup ananassap
- 1 1/2 tbsp vers geraspte gember
- 1 1/2 tbsp verse knoflook
- 1/2 cup tomato ketchup
- 1/2 cup soja saus
- 1/4 cup sherry
- 1/4 cup lichte basterdsuiker
- 1 tbsp Sriracha
- 2 tbsp rijstazijn
- 1 tbsp sesamolie
In de ochtend alle ingrediënten gemixt en 3/4 cup apart gehouden. Rest van de marinade met de kip in een ziplock zak en laten marineren in de koelkast. Om het uur even omgedraaid.
De briketten aangestoken en aan beide kanten de briketten verdeeld. Helaas geen mesquite hout in huis, zoals het eigenlijk moet. De whiskey snippers voldeden prima. Spit op de bbq en even genieten van de ronddraaiende dame.
Na een uurtje gespiekt en hij ging al lekker hard. Even de temperatuur opgemeten en begonnen met de overige marinade over de kip te moppen. Na 3x van het spit gehaald en even laten rusten. Was moeilijk want in heel het huis rook het al heerlijk.
Kip ontleden en verschrikkelijk lekker gegeten. De rooksmaak was heerlijk subtiel en paste perfect bij de zoete kip. Nog wat over om morgen lekker op een broodje te eten.
Conclusie: koop een spit!