Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ter verduidelijking... Ik gebruik een Weber 57... misschien is dit de redenMaar gaan ze dan wel roken op middelhoge temperatuur zo indirect?
Ik ben nu niet bepaald van het zuinige leven en ik lig er ook niet wakker van, maar vroeg me gewoon af hoe dat anderen het voor mekaar krijgen. Maar indirect zal dat idd wel een stuk langer mee gaan.
Bij mij is het gewoon in de KJ het rooster op de hoogste stand en direct op 200°.
Na gebruik maak ik de plankjes onmiddellijk onder stromend water goed zuiver en ik gebruik de restwarmte van van BBQ om ze te drogen, Bovenop de plankjes leg ik ook een betonnen klinker, zodat de plankjes niet krom trekken.trekken hier ook krom.
Trek mij daar niets van aan, zolang ze niet weggebrand zijn blijf ik ze gebruiken.
Gewoon bovenkant afwassen en laten drogen, dan terug gebruiken.
ik leg ze wel altijd zo dicht mogelijk bij het vuur want het is de bedoeling dat het verbrandt/rookt.
Misschien is het een goed idee om ze voor het gebruik eerst even in water te weken en wat oude verbrande stukjes plank rechtstreeks op het vuur te gooien. Zo verbrand je plankje niet, maar krijg je toch voldoende rook in je vis....Gaan bij mij ook direct. Ik doe ook niet aan weken in water van te voren. Ze worden bij mij wel (goed) zwart aan de onderkant, maar is dan nog prima te gebruiken.
OMGZie ziet de laatste er aan de onderkant uit. Heb toen een paar camemberts erop gerookt.
Bekijk bijlage 45892
Een kamado gaat er wel veel zuiniger mee om omdat er wat meer ruimte tussen vuur en plank zit.Ik gebruik een Weber 57
Zie ziet de laatste er aan de onderkant uit. Heb toen een paar camemberts erop gerookt.
Bekijk bijlage 45892
Ah, ok. Dacht anders ff met wat schuurpapier rap over de zwarte kant. Vorige keren gewoon weggesmeten, maar toen ik deze gisteren vast had, had ik ook het idee dat ik deze nog eens kon gebruiken.ideaal, kan je de volgende toch nog eens gebruiken?
Gewoon bovenkant mooi afkuisen, onderkant laat je zoals die is en gaan met de geit.
Goeie vraagwaarom schuren? is allemaal materiaal dat je verliest, er komt toch geen eten op te liggen dus maakt geen fluit uit.
Ik week ze ook niet en altijd direct, 1x geprobeerd (weken) en de zalm was klaar en begon het plankje pas goed te roken .
Plankjes zijn er niet om weg te gooien.lees net dat ik mn plankjes veel te snel weggooi... toch ook eens wat vaker proberen.
Ik probeer bij zalm een beetje op de 150 graden te zitten, soms iets lager soms iets hoger.Op welke temperatuur doe jij het?